aagaata na redukcji bierze się więcej białka - 2,2 by zwiększyć termogenezę i przyśpieszyć metabolizm (który na redukcji zwykle zwalnia). Jednak większe ilości białka powodują zwiększenie katabolizmu mięśni.
nick Przed treningiem daj ryż brązowy. W diecei zwróć uwagę na proporcję tłuszczy, masz dużo jednonienasyconcych z oliwy a mało o3 oraz nasyconych a właśnei te ostatnie dla kulturysty są najważniejsze. Warzywa jedz wszędzie z wyjątkiem okołotreningowych. Spowalniają wchłanianie. Przed snem ser półtłusty, kup tran. Dział odżywianie, temat TŁUSZCZE
If You do things half-heartedly, u can expect half-hearted effects. Ile od siebie dajesz tyle do Ciebie wraca (by Pepo).
1207490491000
Nick126
Wysłana - 06 kwietnia 2008 18:57
O tłuszczach już kiedyś czytałem, ale nie rozwiązałem jeszcze tego problemu. To smalec bym musiał wpieprzać, żeby te braki uzupełnić? Bo masło normalne stosuje, ale to dużo go nie walne na chleb.
1207501039000
Skalar.
Wysłana - 06 kwietnia 2008 19:14
nie. Mięso tłuste, jaja. Ogółem pieczywo nie jest zbyt dobrym źródłem węgli. Masło czy margaryna też w nie wielkich ilościach ok. Ale unikaj tłuszczy trans.
If You do things half-heartedly, u can expect half-hearted effects. Ile od siebie dajesz tyle do Ciebie wraca (by Pepo).
1207502091000
Nick126
Wysłana - 06 kwietnia 2008 19:19
To może zamienić pierś[wogóle albo tylko w niektórych posiłkach?] na jakieś mięsko tłuste [wołowine]?? Jaj nie mogę za wiele, bo mam uczulenie :/ Co lepsze słonecznik czy dynia? Orzechy wł. odpadają.
1207502362000
Skalar.
Wysłana - 06 kwietnia 2008 20:18
Nick przeczytaj temat w odżywianiu pt Tłuszcze. Wiele odpowiedzi znajdziesz. Wołowina ok, ale tylko chuda. Tłustą wieprzowinę, jaja kurze, drób tłusty z tłuszczy nasyconych. Resztę w artykule.
1207505906000
Xavier_
Wysłana - 19 kwietnia 2008 18:06
witam prowadzę dziennik moim celem jest redukcja dietę jaka wybrałem do tego to 10PŻ ale pewne osoby twierdza ze moja dieta jest zła zapraszam do wypowiedzenia sie.....