105kg, co najmniej 20 do redukcji na poczatek, prosze o pomoc fachowcow:)
mengele88
Wysłana - 09 lipca 2009 00:26
jak widzisz monter-22 twierdzi, ze schudl 24kg w 7 miesiecy. pisze tez ze bez diety wiec jesli tak to to jest calkiem mozliwe tylko malo zdrowe. ty jesz pewnie zdrowo, cwiczysz silowo wiec palisz tluszcz zapasowy a w jego miejsce nabierasz miesni. tak jest ok, sam probuje tak zrobic. pozbyc sie jak najwiecej tluszczu bez straty miesni a najlepiej jak ich przybedzie. waga jest dla mnie malo istotna, na razie moim celem jest zjechanie ponizej 100cm w pasie hehe, pozdro hitz
Wysłana - 09 lipca 2009 10:22 Usunięty przez Skalar. za naruszenie Pkt1 regulaminu forum.
1247127732000
tomaszS
Wysłana - 09 lipca 2009 10:44
Witaj! monter-22 solidna, godna pochwały wypowiedź. Widać ze zmieniłeś styl życia i brawa za to! Stosowałem podobne metody jak Ty, raczej proste, takie na "chłopski rozum" i tez mi sie udało. Każdy wie czego jeść nie wolno i co jest zdrowe. Do Twoich rad dodałbym jednak węglowodany przed tym treningiem aerobowym i zjadłbym 2 godziny przed snem twaróg lub łyknął WPC. To oczywiście moje zdanie i nie ujmuje Tobie ani Twojej wiedzy! Czy ze swojego wyglądu jestes już zadowolony, czy jest coś co chciałbym poprawić? Sorry za off topic ale zapytam przy okazji zeby nie zaśmiecać. Pewnie autor tez sie czegoś dowie. Pozdrawiam!
gratuluje monter-22 jednak, nic ci nie ujmujac, jakas krzywa ta twoja wypowiedz. pewnie sie znowu myle wiec chcialbym zeby skomentowal to co napisales jakis fachowiec bo ja w to za bardzo nie wierze. morales_37 by sie przydal. ;) sukces jest sukces, moze potrzebujesz niestandardowych rozwiazan, najwazniejsze, ze jestes zadowolony,pozdro
tomaszS, wielkie dzięki za pochwałę. "Wspólne doświadczenie jednoczy". Masz rację z tym białkiem. Wielu rzeczy jeszcze nie wiem - jestem na pierwszym etapie. Jeszcze nie jestem zadowolony. Przeszkadza mi jeszcze trochę tłuszczu na brzuchu. Dlatego chcę dojść tak do 75-80 kilogramów. Myślę,że wtedy zostanie tylko pewien nadmiar skóry. Wtedy zamierzam kupić białko, wziąć się ostro przede wszystkim za mięśnie brzucha plus klatka, barki i biceps. Denerwują mnie też trochę właśnie barki - wydaje mi się, że na nich będę musiał się też skupić (klatka w obwodzie jest ok - naturalnie dość wypukła) ale obręcz b. - do zrobienia. Nogi i pośladki zostawię raczej mojej nowej pasji - koszykówce :) Zastanawia mnie też, co da się zrobić z nadmiarem skóry po takiej redukcji (chociaż w moim przypadku - tłuszcz rozszedł się po ciele bardziej równomiernie - ręce, brzuch, pośladki, nogi, więc nie będzie aż tak dużego problemu). CZy z czasem skóra się "napnie", czy jak. Na tym etapie (budowania mięśni) nie mam już zbyt dużej wiedzy i nie bardzo wiem czy po zejściu do planowej wagi ruszyć z ćwiczeniami na masę czy na siłę. Bardzo będę wdzięczny za Twoją opinię.
1247131268000
mengele88
Wysłana - 09 lipca 2009 11:21
ojj tak czytam czytam ta wypowiedz jeszcze raz i hmm. jesli chodzi o trening to posiadam wiedze taka jaka jest mi potrzebna czyli trening dla oczatkujacyh. nie jest to ogromna wiedza, podstawy, wiadomo. jednak o odzywianiu troche juz wiem i cos mi tu monter nie pasuje delikatnie mowiac. aha powiedz jeszcze o ktorej miales trening. sniadanie o 9ej. bez wegli,bialko. bialko czerpales tez z blonnika jak mowisz. ciekawe. 10h przerwy i o 19ej reszta posilkow. slodycze jedynie przed treningiem zeby dac kopa z wegli. ciekawe. mysle ze cwiczyles przed 19ta, ale mogge sie mylic. mowisz ze unikales wegli wiec po pierwsze nie jadles schabowych,no ok. czyli jesz rano bialko i tluszcz bez wegli i potem napierdzielasz 10h bez jedzenia i masz trening. reszta jedzenia po 19ej i tu jesz kurczaka i kasze ryz ziemniaki zatem nie unikasz juz wegli przed snem. to niesmowite. i wstajesz bardzo wczesnie. to o ktorej kladziesz sie spac, ile spisz? i jeszcze jedna ciekawostka- raz na miesiac robiles glodowke w trakcie ktorej jadles ryz ziemniaki warzywa bez miesa i w tej samej mysli zachecasz do poczytania na temat ketozy. uwierz mi, ze czytalem i nie wiem o co ci chodzi. glodowka z weglami bez miesa-ketoza. ok. i nie jesc przed i po treningu a na mase bedziesz jadl bialko jak zjedziesz do 80kg. wiesz co ja waze ponad stowke jestem na redukcji i tez jem bialko. i to zaraz po treningu. zaszkodzi mi? hehe wpc na redukcji to przydatna rzecz. ciekawa jest twoja wypowiedz. na pierwszy rzut oka laika wydaje sie byc calkiem fachowa, ale przeplatasz ja takimi ciekawostkami, ze odpadam. moze sie myle ok, wywalcie mnie z sfd. chetnie wyslal bym sam akapit o diecie tak do momentu o ketozio do qazara. brrr odechcialo mi sie sfd chyba na jakis czas. poza wypowiedziami moralesa_37 za wiele nie wniesiono to tematu, a nawet probowano mnie oglupic:D ide robic szame i na trening, od czytania ******* nikt nie schudl.
Wysłana - 09 lipca 2009 11:55 Usunięty przez Skalar. za naruszenie Pkt4 regulaminu forum.
1247133315000
mengele88
Wysłana - 09 lipca 2009 17:00
masz racje, dziwnie to ujales z tymi 10 godzinami i zle cie zrozumialem, zwracam honor;) a te 24kg na pol roku wydaje sie, ze za duzo ale wychodzi w sumie po 1kg na tydzien chociaz wiadomo, ze na poczatku leci szybciej niz pod koniec, ale tempo niezle.
hehe dzis mnie fantazja poniosla z nudow. zeby oderwac sie jednorazowo od kaszy ryzu i calej puszniutkiej reszty zrobilem sobie salatke. do sporej ilosci pokrojonego drobno arbuza wrzucilem kostke twarogu poltlustego i rozgniotlem na papke, do tego drobno pokrojony banan, spora garsc rodzynkow i orzechow wloskich. dawka bialka max, troche zdrowego tluszczu i proste wegle owocowe. wiem ze ch...we proporcje i w ogole co to za jedzenie, ale czasem mozna zaszalec zeby sie oderwac. w smaku jest mega wy***ane, nie jadlem jeszcze czegos tak pysznego wiec mozna przymknac oko na wegle owocowe, chociaz nie polecam oczywiscie nikomu takiego jedzenia;) podzro ludzie!