Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

105kg, co najmniej 20 do redukcji na poczatek, prosze o pomoc fachowcow:)

radosuaf

Wysłana - 21 sierpnia 2009 19:58    Edytuj Cytuj
Cóż, nie doczekałem się riposty Rothena na ostatniego posta... Przeginanie w każdą stronę to niewłaściwy pomysł...

Aktualnie redukuję się bez spalaczy i interwałów (tylko cardio) i chwilowo nie narzekam, chociaż powoli jest coraz trudniej...

MaximusRex

Wysłana - 21 sierpnia 2009 22:47    Edytuj Cytuj
radosuaf: redukuję się bez spalaczy i interwałów (tylko cardio) i chwilowo nie narzekam, chociaż powoli jest coraz trudniej...

U mnie bylo z aerobami po treningu silowym 30 min zbyt malo i stopniowo zwiekszalem zeby miec jakies dobre efekty. Po zwiekszeniu aerobow do 60min na orbiterku wszystko sie zatrzymalo, nie bylem w stanie z tygodnia na tydzien tego samego ciezaru i serii powtorzyc, byla regresja... Zamienilem Aeroby na HIIT i wszystkie ciezary w ciagu tygodnia poszly do gory, ruszylo z kopyta. Teraz robie HIIT na orbiterku 3x w tygodniu po treningu i dobrze sie sprawdza.

mengele88: sam orbitrek to rzeznia i nie dam rady 15min na spokojnie

To prawda, HIIT na Orbiterku to rzeznia, Orbiterek na HIIT nigdy nie bedzie za slabym obciazeniem.
Na poczatku mozesz sprobowac z mniejszym obciazeniem .

Pozdrawiam

Zmieniony przez - MaximusRex w dniu 2009-08-21 22:49:08

___WYTRWALOSC_-_TO_PODSTAWA___SUKCESU_________
Dziennik odchudzania
i fotki z postepow w redukcji: [http://www.sfd.pl/Blog%2FDziennik_odchudzanie__jak_zrzucic_30kg_w_rok-t521970-s75.html]
Foty - s.23, s.53, Podsumowanie s.75

radosuaf

Wysłana - 22 sierpnia 2009 01:35    Edytuj Cytuj
1. Aeroby po treningu siłowym można odpuścić - to powinna być osobna sesja treningowa.
2. Jeśli aeroby na poważnie, to z pulsometrem.

MaximusRex

Wysłana - 22 sierpnia 2009 01:38    Edytuj Cytuj
Zawsze cwicze z pulsometrem, nawet w czasie jazdy na rowerze, aeroby, HIIT.
JCzytalem ze aeroby (byle niezbyt dlugie) po treningu silowym sa wskazane. Obecnie dlugotrwale aeroby zastapilem krotkim HIIT.

Zmieniony przez - MaximusRex w dniu 2009-08-22 01:38:39

Dziennik odchudzania
i fotki z postepow w redukcji: [http://www.sfd.pl/Blog%2FDziennik_odchudzanie__jak_zrzucic_30kg_w_rok-t521970-s75.html]

mengele88

Wysłana - 22 sierpnia 2009 13:49    Edytuj Cytuj
dzien dobry! cos mnie choroba jakas lamac zaczyna. teraz juz wiem, ze jak sie wraca z silki autem, zwlaszcza po hiit, to trzeba jednak miec zamknieta szybe
dzis otwarte do 17ej, zastanawiam sie czy isc sam i pomachc troche czy odpuscic. w sumie to ostatni raz w tym tygodniu wiec trzeba isc, potem moge odpuscic wszystko do wtorku

MaximusRex: nie ma obijania sie a co to tego twojego relaksu i regeneracji to, jak widzisz, za duzo chyba miales jednak wysilku w tygodniu. ja sam zastanawiam sie czy 3 silowe+aeroby i 2xHIIT nie bedzie za duzo, ale mysle, ze to optymalnie. i 2 dni na odpoczynek i nie szalej tak tym rowerem bo jak widzisz nawet od roweru stawy zaczynaja lamac, pozdro

rafi77

Wysłana - 22 sierpnia 2009 21:11    Edytuj Cytuj
witam kolego
widze ze teraz wziales sie za powznie za treningi to fajnie ,trzeba duzo dobrej woli i zaparcia w beda sukcesy wiem sam po sobie,choc troszke odpuscilem z treningami,cwicze dziennie ale nie tak dlugo jak przedtem teraz aeroby okolo godziny ,a cwiczenia silowe 45-50 min a pozniej orbitrek 15-20 min, z redukcji jestem zadowolony waga leci w dol i czuje sie dobrze
zycze powodzenia
pozdrawiam

MaximusRex

Wysłana - 22 sierpnia 2009 21:31    Edytuj  Cytuj
Zdecydowanei za duzo tego bylo:
3x silownia 2h + HIIT + Sauna, do tego 2x jazda na rowerze po 1-2h, no i 2x jazda na rowerze po 80km.
Zdecydowanie za duzo na siebie wziolem, pozatym problem nie lezy tylko w ilosci ale tez w intensywnosci. Cigle bicie rekordow trasy na 80-90km niezaleznie od warunkow tez daje w kosc.

Dziennik odchudzania

mengele88

Wysłana - 23 sierpnia 2009 17:03    Edytuj Cytuj
MaximusRex: przetrenowales sie z deka, ale teraz wyciagniesz wnioski i nauczysz sie, ze nie wszystko na raz
ja w tym tygodniu tez z deka przegialem. nie zebym sie przetrenowal, ale nauczylem sie, ze rozgrzewka musi trwac jeszcze dluzej. cos mnie zaczal pobolewac lokiec i z ciezarami na plaskiej odpuscilem, machalem 40-50kg, bylo lekko jakby same rece lataly i spoko reszta juz na powaznie bo nic nie odczuwalem. wiem, ze z plecami tez z deka przegialem. jednak w tym tygodniu odejme jedna sztabke. niby 50kg na wyciagu do karku to malo jak na takiego chlopa, ale jak porobie 45kg przez tydzien bez przeciazania sie to nie umre z rozpaczy.
mamy pierwsze wnioski nt przeginania na sam poczatek z treningiem. kolega rafi77 tez zapierdzielal po pare h dziennie mimo, ze go upominalismy, a ostatnio wyluzowal. co za duzo i za szybko to nie zdrowo.
w sobote nie bylem na silowym 3 raz bo mnie rozlozyla troszke "choroba". to tez nauczka zeby wychodzac zgrzanym narzucac na siebie jakas bluze i nie wracac autem z otwarta szyba
ale nie ma tego zlego... 3 dni wolnego, miche trzymam na 100% jak w DNT, troszke odpoczne i dojde do siebie. przejda wszelkie bole miesniowo-stawowe i zaczne od wtorku troszke spokojnie, z porzadna rozgrzewka chocby miala trwac dlugo dlugo
a do rozkminy o rozgrzewce zachecil mnie art koniu151 o podobnym tylule. walnal topic o samej rozgrzewce podlamany tym jak cwicza ludzie u niego na silce i jak o to nie dbaja. walnal tez innym razem temat o wyciskaniu na barki z podobnego powodu. polecam jego wszystkie tematy, ciekawe, czasem bardzo humorystycznie napisane, innym razem zupelnie na powaznie i fachowo, to tyle chwalenia, pozdro

jeszcze jedno pytanie o omega-3 olimpu. na opakowaniach jest napisane, ze maja 30,50 albo 65% kwasow. i jak ja mam to rozumiec, jesli w skladzie jest, ze te 30% zawieraja w jednej kapsulce 360EPA i 240DHA, a te 50% maja mniej. to nie nalezy patrzec na zawartosc EPA i DHA w kapsulce? co to za procenty do ch.uja w takim razie? chyba czegos nie rozumiem. lepsze sa 30 czy 65%?

Zmieniony przez - mengele88 w dniu 2009-08-23 17:26:33

kieszko89

Wysłana - 24 sierpnia 2009 11:02    Edytuj Cytuj
mengele, o ile wiem to te procenty to po prostu zawartość omega-3 w kapsułce i logicznie myśląc im większa zaw. omega3, tym lepszy suplement, aczkolwiek należy również przypatrzeć się cenie. Sam już nie pamiętam ile płaciłem za swoje 35%, ale znając cenę obu można łatwo obliczyć ile wyjdzie nam za czyste omega-3
Specjalista -

Morales_37 Zdrowa Kuchnia

Wysłana - 24 sierpnia 2009 11:15    Edytuj Cytuj
2000mg to masa dwóch kapsów, czyli jednej porcji. Z tego 600mg EPA = 30% z tej poprcji, DHA=400mg, czyli 20% porcji. To o to chodzi?

Nie doradzam ludziom leniwym!
Moderator działu odchudzanie i Charles Poliquin
Ekspert -

Odpowiedzi jest na 51 stron.      poprzednia  następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

105kg, co najmniej 20 do redukcji na poczatek, prosze o pomoc fachowcow:)

Strony:  pierwsza  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37  38  39  40  41  42  43  44  45  46  47  48  49  50  51  ...  ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.