Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

105kg, co najmniej 20 do redukcji na poczatek, prosze o pomoc fachowcow:)

mengele88

Wysłana - 19 sierpnia 2009 00:01    Edytuj Cytuj
ok, tak zrobie. jutro po poludniu napisze jak wraznie,a na razie bede powoli znikal. morales37 lap soga

mengele88

Wysłana - 19 sierpnia 2009 12:51    Edytuj Cytuj
witam. zjadlem i o 14ej zaczynam hiit-a. przez te poltora miesiaca obijalem sie troche z dieta i treningiem i jak juz pisalem tak naprawde to moj 4ty powazny tydzien. poszlo 5kg i 5cm w pasie. zastanawia mnie jak to teraz bedzie. mam nadzieje, ze przez kolejne 4tygodnie z hiit-em pojdzie lepiej, ale jesli nie to sie nie rozplacze

morales37: dzieki za usuniecie tamtego tematu. to, ze SFD to forum sportowe pisalem juz na poczatku u siebie, pierwszy wpis na stronie nr 3. niektorym SFD myli sie z forum vitalii, brawo girl albo z jakims politycznym, bez sensu.
niedlugo zaczna sie czepiac, ze nick bolek1970 dyskryminuje Lolka i Tole bo nie ma o nich mowy
wszedl ten sog? bo pokazalo, ze tak, a nie widze w cyferkach zeby poszedl...

na koniec dodam, ze jajecznica z warzywkami to najlepsze sniadanie jakie istnieje
mam tylko pytanie. bo kurczaka np kroje w kawalki i smaze na teflonie bez tluszczu, dolewam oliwy do posilkow z kurczakiem oddzielnie to wiadomo. jajecznica natomiast jest jedynym posilkiem, ktory smaze. lyzka oliwy->warzywa miekna->jajka i ser+przyprawy i gotowe. czy wlasciwosci oliwy z trakcie smazenia sniadanka nie zmieniaja sie jakos okrutnie? mam nadzieje, ze nie jest zle i mozna tak dalej, co?

Morales_37 Zdrowa Kuchnia

Wysłana - 19 sierpnia 2009 12:54    Edytuj Cytuj
Jeśli chcesz, to mogę przenieść temat do dzienników. Sugeruję jednak zamknięcie tego i nowy w dziennikach z z dobrą rozpiską parametrami i celem na pierwszej stronie.

Nie doradzam ludziom leniwym!
Moderator działu odchudzanie i Charles Poliquin
Ekspert -

mengele88

Wysłana - 19 sierpnia 2009 13:02    Edytuj Cytuj
ok, jak sie zbiore w sobie to machne ladny wstep i zaczne w dziennikach.
cos mi humor spada z kazda minuta, ktora zbliza mnie do 14ej hehe

Zmieniony przez - mengele88 w dniu 2009-08-19 13:02:44

Wysłana - 19 sierpnia 2009 13:27    Edytuj Cytuj
Jeśli chodzi ogrzewanie tłuszczy, to ważna jest temperatura dymienia. Oliwa ma dość wysoką, ale do smażenia używaj oliwy z wytłoków.

Ekspert -

mengele88

Wysłana - 19 sierpnia 2009 15:38    Edytuj Cytuj
HIIT wykonany!

wygladalo to tak(rower stacjonarny):
-10 min spokojnym tempem, puls ok 130, w ostatniej minucie zwiekszylem obciazenie na wlasciwe,
-5 interwalow 30/30,
-5min spokojnej jazdy

po rozgrzewce bylo ok. zaczalem-pierwszy i mysle sobie, eee cienko cos. po 2 lalo sie ze mnie jak diabli juz, a podchadzac do 3go zwatpilem, ze dam rade 5. 5ty byl juz slabszym tempem, ale staralem sie cisnac ile wlezie.
pierwsze 2 mialem tempo prawie 60km/h, przy trzecim spadlo, w 5 bylo juz 48-52km/h, jazda spokojna miala tempo 28-30km/h. wiem, ze to wiele nie mowi wiec inaczej teraz- puls podchodzil caly czas pod 190, po 5 interwalach zmierzylem juz dokladnie i wyszlo 188/min. nastepne 5 min jazdy na uspokojenie to nie byla jazda. nogi lataly same jak chcialy i nie moglem zbytnio nad nimi panowac. po 2min spadlo do 150, a po kolejnych 3 do ok 130 uderzen na min.
mysle, ze nie bylo zle. potu wylalem tyle co przez 2h aerobow
najlepsze bylo schodzenie do szatni. trzeba zejsc kilkanascie schodow w dol. szczerze mowiac nie mialem pewnosci w ktora strone zginaja mi sie kolana
jakos chodze. nogi same mnie raczej prowadza, ale na sciany nie wpadam
i fakt, ze ochota na jedzenie czytez picie jakos mija na pewien czas, lekko mdlo i dziwnie, jak to nie pomoze to udusze wszystkich autorow tematow wychwalajacych HIIT, zartuje
trzeba odpoczac i isc ciac miesko do smazenia-dzisiaj filet z indyka, pozdro

Wysłana - 19 sierpnia 2009 15:41    Edytuj Cytuj
Za jakieś 2 miechy spróbuj biegać. Rower jest dla amatorów
Pamiętaj by wprowadzać zmiany i dodawać interwały/zmieniać czas sprintu choć raz na tydzień.

Zmieniony przez - Morales_37 w dniu 2009-08-19 15:42:22

Ekspert -

mengele88

Wysłana - 19 sierpnia 2009 15:56    Edytuj Cytuj
wiem wiem, mysle zeby probowac dodawac po jednym co tydzien, zobacze czy dam rade.
a ze rower jest dla amatorow to dobrze bo ja, po 2 miechac silki niecalych, jestem amatorem
nie no pewnie, ze bede sie staral wprowadzic bieznie, ale na razie pokatuje sie na rowerze jeszcze

MaximusRex

Wysłana - 19 sierpnia 2009 19:38    Edytuj Cytuj
No i pierwsyz HIIT za toba, gratuluje. Po objawach widze ze byl wykonany prawidlowo.

Zmieniony przez - MaximusRex w dniu 2009-08-20 10:56:23

Wczoraj rozmawialem z zaprzyjaznionym lekarzem-hirurgiem-ortopeda. Specjalista jest to naprawde wysokiej klasy. Pytalem sie o bieganie bo sam chcialem zaczac biegac. powiedzial mi ze jak zejde do 90-ciu to moge zaczac ostroznie biegac, ale podstawa sa dobre buty i lepiej biegac na biezni niz na asfalcie.

Z jego doswiadczenia bieganie jest jednym z najbardziej kontuzjogennych sportow. U osob z nadwaga poleca cwiczyc na Orbiterku (Crosstrainer), rowerek i plywanie.

Zmieniony przez - MaximusRex w dniu 2009-08-20 10:57:53

___WYTRWALOSC_-_TO_PODSTAWA___SUKCESU_________
Dziennik odchudzania
i fotki z postepow w redukcji: [http://www.sfd.pl/Blog%2FDziennik_odchudzanie__jak_zrzucic_30kg_w_rok-t521970-s75.html]
Foty - s.23, s.53, Podsumowanie s.75

mengele88

Wysłana - 20 sierpnia 2009 12:18    Edytuj Cytuj
witam. a ja wlasnie tak planowalem, ze jesli mialbym zaczac biegac to jak zjade do 90kg ale to i tak nic pewnego bo mam serio problem z nogami. nie biegam i nie cwicze na lydki bo trzeba sie wspinac na palce, a to nie najlepsze rozwiazanie jak dla mnie. dlatego tez nie probuje martwego ciagu ani przysiadu. martwy moze kiedys wprowadze jak spadnie mi sporo waga i nabiore miesni wiecej, ale przysiadu na pewno nie zrobie.
co do biegania do wiadomo, ze im twardsza nawierzchnia tym wieksze obciazenie dla stawowo i wieksze prawdopodobienstwo kontuzji. znajomy dobrze rozprawia, w kooncu jest dobrym fachowcem orbitrek jest dobra alternatywa zwlaszcza przy nadwadze sporej, ale ja jeszcze nie mam do tego kondycji. na razie poeksperymentuje z hiit-em na rowerze, poziej mozesz orbitrek, a co z samym bieganiem to jak na razie nie wiem
zaczynam byc coraz bardziej zadowolony z redukcji. jednak mowimy, ze waga nie jest tak istotna, a jak spada to sie morda cieszy, tak to juz jest
jutro bede mial sesje zdjeciowa u siebie w domu to pod wieczor albo w sobote cos wrzuce bedzie mozna zobaczyc czy cos sie zmienilem, ale zaczynam watpic czy cos zauwazycie. pozdro!

Odpowiedzi jest na 51 stron.      poprzednia  następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

105kg, co najmniej 20 do redukcji na poczatek, prosze o pomoc fachowcow:)

Strony:  pierwsza  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37  38  39  40  41  42  43  44  45  46  47  48  49  50  51  ...  ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.