Czy trenując np. 3 partie naszego ciała (np.bic, uda i barki) wymagana jest tak wysokokaloryczna dieta jak przy treningu calego ciala ? Wiadomo ze im lagodniejszy trening tym szybsza regeneracja, trenujac 3 partie ciala mniej kaloryczna dieta chyba zregeneruje miesnie jak wysokokaloryczna, to prawda ?Pozdrawiam i czekam na odp
Wysłana - 09 października 2007 19:05 Usunięty przez domer za naruszenie Pkt4 regulaminu forum.
1191949543000
kapitan10
Wysłana - 09 października 2007 20:20
bo tym co napisałeś wnioskuje że chcesz ćwiczyć jakieś 3 partie nie wiem jakie bo konkretnie nie napisałeś rodzi się pytanie dlaczego?
niektórzy moi koledzy z sekcji pływackiej chodzą na siłownie i nie ćwiczą:barków,nóg oraz pleców tych partii nie ćwiczą ze względu na wysokie obciążenie na treningach pływackich
napisz konkretnie o co ci chodzi
Znawca -
1191954002000
Mateo 1983
Wysłana - 09 października 2007 20:29
Cześc przedstaw jaki jest Twój cel, jak wyglada aktywnośc fizyczna napisz także podstawowe informacje dotyczące Twojej osoby
nie ma znaczenia jaki dzień czy treningowy czy nie bilans diety jest ten sam... Wysokokaloryczna? jak chcesz budować masę to masz nie tylko zregenerwać mięśnie ale również i budować, więc nie czaje twego problemu
"Jak nie wiesz to się dowiedz, wpierw pomyśl potem powiedz..."
Znawca -
1191954641000
ow17
Wysłana - 09 października 2007 20:51
Buzubuzu : toc napisalem powyzej ze przyklad, po cholere spamujesz ? kapitan10 : napisalem to dla przykladu, jak narazie cwicze cale cialo i nie mam zamiaru nic zmieniac Mateo 1983: cel w zasadzie nie gra roli, chcialem tylko uzyskac odpowiedz na powyzsze pytanie, dzieki ze chcesz pomoc ale wystarczy odpowiedz na pytanie ...SOG ale chyba nie wejdzie bo Ci kiedys wstawialem King89: dzieki, takiej odpowiedzi oczekiwalem, prosta i zwiezla , jest pytanie, jest konkretna odpowiedz i tak powinno byc na tym forum choc wiadomo ze nie w kazdym przypadku, a nie taki Buzubuzu nabije posta nic nie wnoszacego ... SOG
"Jak nie wiesz to się dowiedz, wpierw pomyśl potem powiedz..."
Znawca -
1191956925000
domer KULTURYSTYKA.PL
Wysłana - 09 października 2007 21:43
Ciezko odpowiedziec na Twoje pytania. Trzeba pierw zdefiniowac pojecie diety wysokokalorycznej. Rozumiem ze bedzie to dieta z + bilansem kalorycznym, wiec Twoim celem bedzie masa. W takim przypadku nie ma sensu zmniejszac kalorii, chyba ze z obserwacji organizmu wnioskujesz co innego.
Moderator działu Odżywianie
Ekspert -
1191959027000
kieszko89
Wysłana - 09 października 2007 22:10
Wydaje mi się, że koledze chodzi o to, że gdyby jego zapotrzebowanie wynosiło np. 3500 kcal (bilans dodatni) przy ćwiczeniu całego ciała, to czy nie dałoby się odjąć np 200 kcal, gdyby ćwiczył 3 partie, tak myślę. I jeżeli moje myślenie jest prawidłowe, to myślę, że im mniej mięcha do zbudowania, tym mniej składników potrzeba. Jeśli wypisuję herezje, to proszę mnie poprawić