Witam mam 17 lat i od marca mecze sie z ta dolegliwoscia. Czy jest ktos kto mógłby mi pomóc i opowiedziec jaki sposób to wyleczył. Ogólnie wszysko mnie interesuje co mogłoby mi pomóc. Zabiegi są dla mnie ostatecznoscia np. blokada sterydowa bo o tym chyba w kazdym temacie jest. Dodam jeszcze ze ciągle strzyka mi w łokciu(nawet bardzo głosno) i czasem az czuje jak by mi staw sie przestawiał w czasie gdy wyprostowuje ręke. Byłem równiez u lekarza i zalecił mi rehabilitacje która nic nie pomogła. Staram sie oszczędzac łokiec i nie robie nic wiecej czego nie musze. Bardzo prosze o pomoc
Na pewno oszczędzaj tą rękę, jeśli trenujesz cokolwiek, gdzie dużo używasz ręki to też daj sobie spokój (w sumie jeśli naprawdę masz łokieć tenisisty to pewnie trudno ci nawet podnieść kubek z herbatą, a co dopiero coś ćwiczyć). No i te blokady wcale nie są takie złe. Ot, kilka zastrzyków.
1249555687000
frank99
Wysłana - 06 sierpnia 2009 13:32
dzieki za odpowiedz czy ktos mógłby mi pomóc, opisac swoje problemy ze stawami i jak zostały wyleczone bardzo prosze o odpowiedz. Kazda porada bedzie dla mnie przydatna
Zmieniony przez - frank99 w dniu 2009-08-06 13:34:35
1249558340000
Piotr Zemł
Wysłana - 06 sierpnia 2009 17:39
Łokiec tenisisty najlepiej leczy sie masazem poprzecznym sciegien prostowników ółokciowego i promieniowego poza tym kinesiotaping krioterapia oraz mobilizacje stawow nadgarstka, łokcia stawu barkowego oraz szyjnego odcinka kregoslupa
www.chiro-reh.pl gabinet rehabilitacji mgr fizjoterapii Piotr Zemła
Znawca -
1249573165000
kradam
Wysłana - 07 sierpnia 2009 16:06
Rehabilitacja o której pisze Piotr powinna trwać nawet kilka miesięcy. Praktycznie nie ma w Polsce opcji, aby mieć ją za darmo. Niestety nic mi nie wiadomo o dowodach jej skuteczności, a trzeba pamiętać że takie zaburzenia w większości przechodzą same. Standardowo lekarz przepisuje 10 naświetlań i podobnych pierdół, które najczęściej niczego nie wnoszą.
Dowody na skutecznosc powyzszej terapii znajdziesz w czasopismach Rehabilitacja medyczna, Rehabilitacja w praktyce, lub innych tego typu czasopisnach, publikowane sa tam porównania skutecznosci roznych form leczenia pomiedzy grupami pacjentów z takimi samymi schorzeniami
www.chiro-reh.pl gabinet rehabilitacji mgr fizjoterapii Piotr Zemła
Znawca -
1249658161000
davidstw
Wysłana - 07 sierpnia 2009 18:21
kradam donbrze mowi..moj Tato mial zapalenie bicepsa w obrebie bruzdy miedzyguzkowej 5 msc...i pewnego dnia nie chodzac na zabiegii ani nie robiac nic w sprawie wyleczenia wstal i mowi ze go reka przestala bolec - szczesciasz hehe ale Piotrek dobra rozpiske zarzucil ale na NFZ i panstwowo tego nie wyleczy..u nas w przychodniach jest stary model leczenia... Nic nie dodam ewentualnie szukalbym ukladu miesniowego ktory napina dodatkowo przedramie ... A zyciowo rezygnacia ze sportu na jakis czas... dbac o to zeby nie przeciazac przedramienia ewentualnie stabilizator nadgarstka na codzien Pzdr + wszystko co Piotr