Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

ćwiczenia do delfina

SFD

Wysłana - 24 października 2003 11:28    Edytuj  Cytuj

Sprawdź swoje BMI

Witam!
Czy ktoś mógłby mi podpowiedzieć jakie ćwiczenia powinnam robić na basenie aby nauczyć się delfina. Nogi jeszcze mi jakoś wychodzą ale z ramionami gorzej, nie mówiąc o synchronizacji jednego z drugim. Do tej prory próbowałam same nogi z deską normalnie i na plecach oraz same ręce z deską między nogami (dwa ruchy od żaby trzeci od delfina ale mam kłopot z oddechem).

Gatta

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 24 października 2003 13:23 
W większości przypadków polecamy:

Olimp - Vita-Min Multiple Sport

CENA: 19.80zł
SFD - SFD Complete Protein Plus

CENA: 39.00zł
SFD - SFD PURE BCAA

CENA: 49.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

Pavlo

Wysłana - 24 października 2003 13:23    Edytuj Cytuj
no to skoro nogami sobie radzisz, no to probuj same ramiona a nogi jak do kraula rekami machaj nisko nad woda glowe wynurzaj nie za bardzo i przekszywiaj na ktorych bok lepiej nabrac powietrze. oddech powinno sie brac co 2 ruch rekami a synchornizacja idzie tak 2x nogi 1x rece nop i jest, na poczatku mozesz sie krztusic woda przy oddechu, ale przejdzie

Znawca -

Enzo

Wysłana - 31 października 2003 13:31    Edytuj Cytuj
Delfin jest najtrudniejszym ze stylow wiec poprzeczke wysoko sobie postawiles. Przede wszystkim do delfina trzeba miec kupe pary w lapach. Cwiczyc to mozna poprzez trenowanie ramion w deska miedzy nogami tylko nie rob tak jak teraz ze laczysz jakos zabke z delfinem. Nogi w zasadzie nie pracuja, pomagaja lekko w wybiciu z wody a ramionami walisz a kazdym razem. Tylko ze z deska jest bardzo trudno bo nie zanaurzyz tlowia gleboko. Jak sie mocno wybijesz z nog i dodasz rece to swobodnie przeniesiesz rece nad woda i ja radze robic to w miare wysoko (tzn bez przesady) ale jak bedzie to robil zaraz nad woda to bardzo latwo "zachaczyc" o tafle a to wybija z rytmu i zwalnia. Glowa na wprost,nie skrecaj,broda lekko do mostka. Wybijasz sie gorna czescia glowy a wbijasz czolem.
Nie wiem czy cos zrozumiales :) ale delfinem napewno przez neta nie nauczysz sie plywac :) lata treningow

Enzo

Enzo

SFD

Wysłana - 31 października 2003 15:36    Edytuj Cytuj
Dzięki za wszelkie rady idę dzisiaj na basen i będę próbowała coś z tym zrobić.
Gatta

Gatta

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

ćwiczenia do delfina

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.