Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Temat został odczytany 4666 razy
Autor

żelatyna spożywcza

marianooo

Wysłana - 11 lipca 2003 21:48    Edytuj Cytuj

Sprawdź swoje BMI

wie ktoś coś o żelatynie spoż.?- jak to sie robi zeby sie to jadlo, o ile sieto da , jak to działa w ogole?

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 12 lipca 2003 13:54 
W większości przypadków polecamy:

Dymatize - Elite Whey Protein

CENA: 169.00zł
Trec - NitroBolon II powder

CENA: 119.00zł
Olimp - Thermo Speed Extreme Mega Caps

CENA: 45.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,   odżywki na masę

SFD

Wysłana - 12 lipca 2003 13:54    Edytuj Cytuj
jest to dobra zecz na regeneracje stawow,jak kogos np. na kolagen nie stac.mozna ja rozpuszczac z ciepla woda ,ale trzeba dodac jakieos smaku( np. sok)

tomasz s.

SFD

Wysłana - 12 lipca 2003 14:30    Edytuj Cytuj
Rozpuszczasz w ciepłej/gorącej wodzie, i dolewasz sobie jakiegoś soku (takiego zagęszczonego, nie z kartonika )

Ale na innym forum czytałem wypowiedź studenta medycyny, który twierdził że jedzenie żelatyny nie ma sensu, bo jest ona i tak rozkładana do podstawowych aminokwasów, tak samo jak każde inne białko. Dzieje się tak dlatego, że kolagen używany w ludzkim organiźmie m.in. do budowania chrząstki stawowej ma zupełnie inną budowę niż kolagen zwierzęcy. Jako jedyny "suplement" na regenerację stawów polecał witaminę C - jest ona niezbędna do syntezy kolagenu w organiźmie.
Później pytałem się o to dwóch ortopedów, według nich również jedzenie galaretek czy kupowanie rozmaitych "preparatów kolagenowych" to wyrzucanie kasy w błoto.

Lecz wybór należy do Ciebie.

Kto gorszy w dżudo, ten krwawi dużo!!!
s.f. Skurcz

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

żelatyna spożywcza

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.