Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat został odczytany 34178 razy
słowa kluczowe: żółty  język 
Autor

żółty język

MakuZIOMB

Wysłana - 13 marca 2007 22:19    Edytuj Cytuj

Sprawdź swoje BMI

Witam! Mam problem z jezykiem..nie polskim, czy obcym, lecz, niestety, ze swoim wlasnym :/ Mianowicie, od pewnego czasu (kilku miesiecy) jest na nim zolty osad, ktory nasila sie z rana oraz po gorzkich, kwasnych potrawach/ napojach. Gdyby chodzilo tylko o kolor, bylby lus, ale calemu zjawisku towarzyszy nieustanny niesmak w ustach i niesympatyczny odor z japy(naprawde konkretny, praktycznie zadna guma do zucia nie potrafi zlagodzic go na dluzej niz 10 minut)..Nie bylem jeszcze u lekarza, postanowilem najpierw napisac na forum.Moze ktos z was spotkal sie z podobnym problemem ?? Z gory dzieki za odpowiedzi..pzdr

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 13 marca 2007 22:34 
W większości przypadków polecamy:

SFD - SFD Leucine Carboplus

CENA: 22.00zł
Trec - Mass XXL

CENA: 159.00zł
SFD - SFD 100% Pure Power

CENA: 4.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

Jeanette_

Wysłana - 13 marca 2007 22:34    Edytuj Cytuj
Idz do lekarza, przepisze Ci odpowiednie leki (doustne), sam tego raczej nie wyleczysz.

...Only thing to do is jump over the moon...

krzykacz KULTURYSTYKA.PL

Wysłana - 13 marca 2007 22:40    Edytuj Cytuj
Być może przyczyną są problemy z układem pokarmowym lub wątrobą - i w nią bym celował!

Łykasz jakieś leki, wątroba czasem nie pobolewa?

doping & zdrowie
Ekspert -

MakuZIOMB

Wysłana - 14 marca 2007 14:48    Edytuj Cytuj
lekow nie biore, czasami odczuwam lekkie bole watroby, zwlaszcza po wiekszej imprezie, dnia nastepnego-na kacu. Ale tego chyba do nazbyt niepokojacych zjawisk nie mozna zakwalifikowac..z tego, co czytalem, schorzenia watroby objawaiaja sie zoltym kolorytem, ale nie w tym miejscu, wiec chyba bardziej w strone ukladu pokarmowego.. no nic, pojde do lekarza, zobaczymy co powie.. dzieki za pomoc, pozdrowki

MakuZIOMB

Wysłana - 14 marca 2007 14:54    Edytuj Cytuj
aha, wlasnie spojrzalem w Twoj profil, Janette i, tak na marginesie ;) - tez studiuje socjo, tyle, ze na UG..jestem na 1 roku, mamy 16godzin w tygodniu, z tego chodzi sie na 8(cw) i generalnie obok administracji jest to chyba najbardziej lajtowy kierunek na UG, ogolnie na maksa pozytywnie:) sorry za offtopic.pzdr

Jeanette_

Wysłana - 14 marca 2007 14:58    Edytuj Cytuj
Po prostu nie masz rownowagi pomiedzy roznymi zyjatkami w jamie ustnej . Idz do lekarza, przepisze Ci jakis Orungal czy cos w tym stylu.
Bez wymyslania o zadnej watrobie czy innych, moze niedlugo bedziecie chcieli tez np. z koloru teczowki choroby czytac

Maku - no ja na UW, kierunek fajny, tzn u nas sa dwie socjologie, jedna bardziej 'socjologiczna', a druga bardziej interdyscyplinarna, z wiekszym naciskiem na dziedziny pokrewne jak psychologia, antropologia, itd. Ja jestem wlasnie na tej drugiej i jest fajnie

Zmieniony przez - Jeanette_ w dniu 2007-03-14 15:01:55

krzykacz KULTURYSTYKA.PL

Wysłana - 14 marca 2007 15:15    Edytuj Cytuj
Zapoznaj się z terminem irydologia!!!

doping & zdrowie
Ekspert -

Jeanette_

Wysłana - 14 marca 2007 15:36    Edytuj Cytuj
mialam cos napisac, ale sie powstrzymam

ale moze ja mam spaczone podejscie do tego typu rzeczy, bo u mnie w domu kazdy sie smieje z tego typu 'diagnozowania' (ja sobie czasem zartuje z mojego ojca, zeby sie przerzucil na czytanie z teczowek, moze by wiecej zarobil niz na przeszczepach rogówki... )

krzykacz KULTURYSTYKA.PL

Wysłana - 14 marca 2007 15:55    Edytuj Cytuj
Może nie tyle spaczone, co może bardziej ukierunkowane na konwencjonalne podejście do diagnozowania/leczenia...

Każda metoda która daje efekty jest dobra

doping & zdrowie
Ekspert -

MakuZIOMB

Wysłana - 14 marca 2007 18:36    Edytuj Cytuj
nom, pojde, zobacze, w kazdym razie moj starszy(kardiolog) na widok mojego jezyka usmiechnal sie, mowiac: 'od tego sie nie umiera'.. i tyle pozytku z lekarza w rodzinie ..swoja droga u mnie w rodzinie tez panuje podejscie podobne do twojego Janette i kraza dowcipy o samodiagnozujacych sie pacjentach, ktorzy przychodza do lekarza i tlumacza mu, co im jest, bo wyczytali ze wspomnianego koloru teczowki

Zmieniony przez - MakuZIOMB w dniu 2007-03-14 18:42:33

Jeanette_

Wysłana - 15 marca 2007 00:32    Edytuj Cytuj
hehe taa
albo z netu

btw, jak ja ide z czyms do mojej mamy (med. rodzinna) to tez mi mowi, ze 'od tego sie nie umiera'

Odpowiedzi jest na 2 strony.     następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

żółty język

Strony:  pierwsza  2   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.