Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat został odczytany 5356 razy
słowa kluczowe: ywienie  optymalne 
Autor

Żywienie Optymalne

coraMietka

Wysłana - 29 lipca 2005 15:51    Edytuj Cytuj

Sprawdź swoje BMI

czy są poza mną na forum jeszcze jacys zwolennicy diety wysokotłuszczowej w wydaniu prof. Kwasniewskiego?
jeśli tak to proszę o wpisy do posta, wymienimy sie doswiadczeniami może :) ..bedzie fajnie
ZAPRAWSZAM

Right into the danger zone.. :>

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 29 lipca 2005 16:04 
W większości przypadków polecamy:

Dymatize - Elite Whey Protein

CENA: 169.00zł
Dorian Yates - Ultimate NOX PUMP

CENA: 5.00zł
Olimp - Thermo Speed Extreme Mega Caps

CENA: 45.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

kermit

Wysłana - 29 lipca 2005 16:04    Edytuj Cytuj
sam diety tej nie zagłębiałem
na forum są zwolennicy diet wysokotłuszczowych, tyle że niekoniecznie diety kwaśniewskiego- raczej z tego co wiem nie została ona tutaj zbytnio pochwalona :)

Pozdrawiam

Ekspert -

coraMietka

Wysłana - 29 lipca 2005 16:19    Edytuj Cytuj
wiem o zwolennikach niskoweglowodanowych diet cyklicznych (CKD, SKD) wsrod forumowiczow, ale -jak mowie- chodzi mi konkretnie o ludzi, ktorzy preferuja patent Kwaśniewskiego. Wiem także, że została ona "zjechana" przez czesc ekspertów tutaj..zostane jednak przy swoim zdaniu ;)
oraz: czekam na wpisy pozostałych optymalnych (chociaz nie tylko)

pozdrawiam

Right into the danger zone.. :>

PePoNeNt

Wysłana - 29 lipca 2005 19:32    Edytuj Cytuj
z osób mi znanych a znam duza czesc forum nie ma tu zwolenników stricte diety wysokotłuszczowej wg Pana K., niestety

Vitamin-Shop Słupsk C.H. Passo ul. Tuwima 3/5a
[http://www.sfd.pl/Vitamin%2DShop_S%C5%82upsk_C%2EH%2E_Passo_ul%2E_Tuwima_3-t465690.html]

Perfect Body Center PeP SPORT Słupsk C.H.Jantar ul. Szczecińska 58
[http://www.sfd.pl/PERFECT_BODY_CENTER_nowy_wymiar_sieci_handlowej-t468793-s36.html#post9]
Ekspert -

Ark

Wysłana - 29 lipca 2005 19:42    Edytuj Cytuj
Wysoko tłuszczowa tak, ale nie Kwaśniewskiego, nie mam przekonania do tłuszczy nasyconych.

No pain no gain ? No brain no gain !

Znawca -

Sporti

Wysłana - 01 sierpnia 2005 09:07    Edytuj Cytuj
> konkretnie o ludzi, ktorzy preferuja patent Kwaśniewskiego.
> Wiem także, że została ona "zjechana" przez czesc ekspertów
> tutaj..zostane jednak przy swoim zdaniu ;)

To jest forum poswiecone kulturystyce. Wiekszosc forumowiczow uprawia kulturystyke. Dieta Atkinsa (w Polsce rozpowszechniona po nazwa "dieta Kwasniewskiego") w ogole nie nadaje sie do treningu typu kulturystycznego, o czym pisze tez sam Kwasniewski. Tak wiec nie dziw sie, ze zostala ona tu - jak piszesz - "zjechana".

HST is not about sets and reps, it is about getting people to change the way they think about training for size - Bryan Haycock

Kevo

Wysłana - 17 października 2005 18:54    Edytuj Cytuj
Ja jestem zwolennikiem diety Kwaśniewskiego. Jadę już na niej dwa lata.
Nieprawdą jest,że dieta Atkinsa i Kwaśniewskiego to jest to samo. Są to potoczne opinie, które nie mają nic wspónego z rzeczywistością.
W diecie Atkinsa głownym składnikiem pokarmowym jest białko, co powoduje że jego nadmiar jest przerabiany przez wątrobę na węglowodany na paliwo. Natomiast w diecie Kwasniewskiego głównym składnikiem jest tłuszcz oczywiście nasycony, który to on jest głównym składnikiem jako paliwo. To tak w dużym skrócie jeśli chodzi o różnice.
Jeśli chodzi dietę Kwaśniewskiego dla kulturystów to nadaje się ona bardzo dobrze. Należy tylko wprowadzić pewne modyfikacje: zwiększyć spożycie białka do 1,5g/kg i węglowodanów o 10-20%. Czyli spożywać ich ok 80-90g/dobę.
A to że została "zjechana", zresztą nie tylko na tym forum, to nie ma co się dziwić, ponieważ jest dokładną odwrotnością oficjalego modelu żywienia, który notabene prowadzi do chorób cywilizacyjnych.

Pozdrawiam

qazar ZASŁUŻONY

Wysłana - 22 października 2005 09:09    Edytuj Cytuj
A to ciekawe to moze nam wytlumaczycie jak nienasycone kwasy tluszczowe NNKT (duzo jendonienasyconych,omega-3 ) i mala ilosc wielonienasyconych ,prowadzi do chorob

Kevo

Wysłana - 23 października 2005 01:49    Edytuj Cytuj
Nikt nie mówi że " kwasy tluszczowe NNKT (duzo jendonienasyconych,omega-3 ) i mala ilosc wielonienasyconych ,prowadzi do chorob", tylko nadmiar węglowodanów.
Natomiast rodzaj tłuszczy (jednonienasycone, wielonienasycone, nasycone) to w pewnym sensie temat poboczny.

Pozdrawiam

qazar ZASŁUŻONY

Kevo

Wysłana - 02 listopada 2005 20:15    Edytuj Cytuj
To dobre pytanie.
Odpowiedź brzmi: węglowodany 0,8 g/kg/dzień, ale nie więcej jak 100 g ("Biochemia Harpera" str. 776 zaleca pobieranie 50-100 g/dobę). Najlepszym źródłem węglowodanów są warzywa, ziemniaki, desery optymalne i niewiele owoców.

Odpowiedzi jest na 3 strony.     następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Żywienie Optymalne

Strony:  pierwsza  2  3   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.