"nie wierz nigdy kobiecie,dobrą rade Ci dam,nic gorszego na świecie nie przytrafia sie nam"
a z was to dupy nie prowokatorzy ...
1036605241000
KAIN
Wysłana - 06 listopada 2002 19:39
jeśli masz nadkwaśnośc to odradzam.Mięsta zawarta w gumach miętowych powoduje większy "wyrzut" soków żołądkowych i to może również powodować zgage.
A z zalet to jak wiadomo pomaga zachować higiene w buźce
KAIN Minister spraw wewnętrznych w dziale Liga NHB ,główny garkotłuk działu Odżywianie ,wielki elektronik działu Muzyka, film i książka
"Basketball,golf,football they take one ball ...No Holds Barred takes two "
Ekspert -
1036607981000
miszcz0
Wysłana - 06 listopada 2002 19:43
niby cos tam dziala przeciw prochnicy, jeszcze jest takie cos, ze podobno zycie gumy wplywa na apetyt, ale ja jakos tego nie zauwazylem
pozdrawiam!
1036608193000
SFD
Wysłana - 06 listopada 2002 19:57
nadmierne spozycie gumy moze spowodowac efekt przeczyszczajacy (i tu mamy zonka jak jestesmy w szkole )
poczatkujacy !!!
1036609073000
giiNgeRrKa
Wysłana - 06 listopada 2002 20:46
a to prawda ze od zcestego rzucia gumy rosnie szczeka??mnie zawsze bart strasyzl ze jak bede tak czesto rzula gume to bed emiala taka szczeke jak szwajceneger bo on podbno czesto zuje gume
"Wszystko można osiągnąć ,gdy się tego bardzo chce"
1036611997000
KAIN
Wysłana - 06 listopada 2002 20:50
PRawda jest taka że żucie gumy powoduje intensywny ruch szczęki,szczęka rusza sie dzięki mięśniom.Ale zwykły śmiertelnik nie ma sie o co martwić.
Podobno choć to ni emusi być prawda podczas cyklu sterydowego,opróćz tego że puchnie ryj od nawodnienia to całodzienne żucie gumy może spowodować lekkie powiększenie mięśni szczęki (powtarzam mięśni a nie kości).
Ogólnie mówiać powiększenie samej szczęki (kośćca) od żucia gumy jest niemozliwe, to po prostu bzdura moim zdaniem
KAIN Minister spraw wewnętrznych w dziale Liga NHB ,główny garkotłuk działu Odżywianie ,wielki elektronik działu Muzyka, film i książka
"Basketball,golf,football they take one ball ...No Holds Barred takes two "
Ekspert -
1036612202000
SFD
Wysłana - 06 listopada 2002 21:34
Ja sama jestem "uzależniona od żucia gumy;) A tak obiektywnie rzecz biorąc to dobre wyjście dla tych, którzy nie noszą ze sobą (np na uczelnie;) ) szczoteczki do zębów i pasty;) bo zawsze jest to pewien sposób na jako takie utrzymanie higieny jamy ustnej po drobnych, szybkich posiłkach w ciągu dnia. A pozatym np guma Orbit White naprawdę robi ładne białe ząbki(chociaż w sumie to nie wiem czy to guma , czy moja pasta;) a może i jedno drugie):) A, i żucie gumy przyspiesza lekko przemianę materii(udowodnione) i pomaga w koncentracji(bo zwiększa sie dopływ krwi do mózgu). Ja zawsze jak zasypiam na wykładzie;) to wrzucam gumę i wszystko przechodzi , a i umysł jest jasniejszy;) Co do tej szczęki, to u siebie na razie nie zauwazyłam;)
smoczek
1036614845000
patriot
Wysłana - 06 listopada 2002 21:36
A ja sie ostatnio przezucilem z ariwaves niebieskich na tictac'ki nowe (takie ciemno niebieskie)
"Na luzie czlowieku problemow tu nie ma ...."
" Życie jem jak Milkę , Bo wiem że jestem lśnieniem I oka mgnieniem że będę wspomnieniem "
1036615000000
SFD
Wysłana - 06 listopada 2002 21:45
tik-taki mają cukier zwykły, a więc raczej sprzyjają próchnicy...
smoczek
1036615501000
patriot
Wysłana - 06 listopada 2002 22:06
Duzo sie te tic taki nabeda w gebie . Przegryzam ednego 15 sec i go nie ma .
"Na luzie czlowieku problemow tu nie ma ...."
" Życie jem jak Milkę , Bo wiem że jestem lśnieniem I oka mgnieniem że będę wspomnieniem "