Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Autor

środki na opóźnienie okresu

Saida

Wysłana - 22 maja 2006 11:09    Edytuj Cytuj

Sprawdź swoje BMI

Witam,
otóż mam taki problem, że 17 lipca mam artroskopie. Na zabieg mam przyjść bez okresu,a wszystko wskazuje na to,że będę go miała właśnie w tym terminie stąd moje pytanie - jak mogę opóźnić albo przyspieszyć okres tak,aby nie wypadłw tym terminie?? tabletki antykoncepcyjne odpadają,bo na miesiąc przed zabiegiem trzeba odstawić.
bardzo prszę o pomoc.
P.S. a co,jeśli będę miała ten okres jednak?? przesuną mi zabieg czy co?? kurcze,bo nie che,żeby mi termin przepadł...i tak długo musiałam czekać

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 22 maja 2006 13:25 
W większości przypadków polecamy:

SFD - SFD Leucine Carboplus

CENA: 22.00zł
Trec - NitroBolon

CENA: 69.00zł
APS - Mesomorph

CENA: 139.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

oska5

Wysłana - 22 maja 2006 13:25    Edytuj Cytuj
włączam powiadomke bo skoro tabletki anty odpadaja to jestemciekawa co ci napisza

"Ten tylko jest wolny,
kto na wysokość wstępuje bez uciech,
a schodzi z niej bez żalu..."
Znawca -

jakryc ZASŁUŻONY

Wysłana - 22 maja 2006 14:12    Edytuj Cytuj
jeżeli ktoś od Ciebie wymaga, że masz nie mieć okresu w danym dniu, to ten ktoś powinien Ci powiedzieć jak to zrobić
generalnie nie powinno się manipulować okresem, a najprostszym sposobem jest właśnie antykoncepcja hormonalna.

Specjalista -

Saida

Wysłana - 22 maja 2006 14:41    Edytuj Cytuj
no ale nie powiedział
byłam też u ginekologa, to ten też był mądry i powiedział,że "artroskopia? to po co nie masz mieć okresu? przecież to nie przeszkadza". a potem się dowiedziałam,że jednak przeszkadza.
no niesteyt,tabletki trzeba odstawić na miesiąc przed,więc pewnie zanim bym soie zdążyła je załatwić,to już bym musiała je skończyć brać,to też się trochę mija z celem

Bahamut

Wysłana - 22 maja 2006 14:50    Edytuj Cytuj
Zajdź w ciąze

DORADCA DZIAŁU ZDROWIE
DORADCA DZIAŁU COMBAT&SAMOOBRONA
MODERATOR DZIAŁU ZDROWIE
Nieaktywny Moderator Combat&Samoobrona
Znawca -

Mati_16

Wysłana - 22 maja 2006 15:09    Edytuj Cytuj
heh dokładnie miałem napisac to co mój przedmówca to chyba jedyny sposób POZDRO !!!

" Każda droga nawet ta najdłuższa zaczyna sie od pierwszego kroku "

Boofi

Wysłana - 22 maja 2006 18:11    Edytuj Cytuj
najlepiej żeby zabieg był wykonany poza miesiączką
(zmiany w organizmie , m in w obrazie krwi)
mogące nieść za sobą wiekszy odsetek powikłań

sama czasami nie próbuj jakichkolwiek metod
poinformuj lekarza - a on albo przesunie termin o 4 dni , albo zrobi podczas ... co jest też możliwe

XXX Boofi XXX
Hard Core Straight Edge
"Blood and Guts bro , thats the way it goes !!" - lifter ?

Nie dyskutuj z d****em. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu a potem pokona doświadczeniem.
Ekspert -

Saida

Wysłana - 26 czerwca 2006 19:02    Edytuj Cytuj
byłam dzisiaj u gina,który w końcu się przejął,to już była sytuacja podbramkowa, bo lekarz,który ma wykonywać u mnie zabieg powiedział,że albo przyjdę bez okresu albo zabieg będę miała w grudniu.

Pani doktor przepisała luteinę dopochwowo, po 10 dniach mam odstawić i powinno wystąpić krwawienie, także w dniu zabiegu już nie będę miała okresu albo będzie on bardzo mały.

Może temat się komuś przyda jeszcze

beatusia

Wysłana - 02 lipca 2006 22:04    Edytuj Cytuj
Mam dwa pytania związane w pewien sposób z tym tematem.

Pytanie numer 1 - MIESIĄCZKA A OPERACJA
Jakiś czas temu miałam operacje wady klatki piersiowej, (dzięki której mam piękną klatkę) i bałam się, że mniej więcej wtedy miałam dostać okres.
Moja anastezjolog powiedziała mi, że to nie przeszkadza i że nie takie operacje robią w czasie miesiączki. Na szczęście nie dostałam - ale jakoś trudno mi pojąć, że tak ciężką trwającą ponad 5 godzin operacje można zrobić kiedy dziewczyna ma okres.
Natomiast pewna kobieta na oddziale miała usuwany guzek w okolicy szyji i miała przesunięty termin operacji właśnie ze względu na miesiączkę.
O wiele mniejsza operacja - więc dlaczego okres miałby przeszkadzać?

PYTANIE NUMER 2 - TABLETKI HORMONALNE A OPERACJA
Tutaj również zasłyszałam bardzo różne opinie, a bardzo potrzebuje odpowiedzi na to pytanie, bo sama ze względu na różnorakie nieregularności musze łykać pigułki.
Kiedy byłam w szpitalu jedna kobieta mówiła, że pytała lekarza czy może brać tabletki i powiedział, ze to nie przeszkadza, a miała bardzo ciężką operacje w płucach i podobnie jak ja brała niskodawkowe tab.
Ja natomiast planuję w niedługim czasie zabieg z znieczuleniu miejscowym podobno i zastanawiam się czy nie odstawić tabletek, chociaż według instrukcji to i tak jest już za późno.
Wprawdzie tabletki zawierają niewielką dawke hormonów - bo 0,02mg estrogenów i 0,075 gestodenu - ale na ulotce mam wyraźne napisane
"jeżeli to możliwe przyjmowanie należy przerwać na czas 4 tygodni przed planowanym zabiegiem operacyjnym i dwa tygodnie po takim zabiegu"
Chodzi tu o to, że operacja związana jest ze zwiększonym ryzykiem wystapienia jakichś schorzeń zakrzepowo-zatorowych - ale czy tak jest w przypadku każdej operacji?
Szczerze mówiąc to z głowy mi wyleciało, żeby powiedziec lekarzowi, że biorę pigułki - a teraz nie mam możliwości by o to zapytać...
Gdyby ktoś z Was wiedział jak to jest - i czy aż tak ryzykowne jest branie tabletek w czasie operacji to byłabym wdzięczna.

Saida

Wysłana - 02 lipca 2006 23:40    Edytuj Cytuj
no to masz problem...

ja chyba trzech lekarzy się pytałam,czy odstawić tabletki przed artroskopią czy nie, to dwóch mi powiedziało,że tabletki w niczym nie przeszkadzają,a jeden powiedział,że należy je odstawić na miesiąc przed zabiegiem.

Podobnie było też z pierwszą sytuacją,kilku lekarzy mi powiedziało,że okres w niczym nie przeszkadza, a może z dwóch,że przeszkadza, i to bardzo.

Myślę,że powinnaś porozmawiać z lekarzem,który będzie przeprowadzał zabieg i z nim wszystko uzgodnić, do niego należy decyzja. Ja właśnie tak zrobiłam.

A opinie są naprawdę podzielone...

beatusia

Wysłana - 02 lipca 2006 23:54    Edytuj Cytuj
Ja tam nigdy nie stwarzam sobie na siłe problemów - pytam raczej z ciekawości - bo mnie nie bardzo przekonje ulotka - natomiast jestem przekonana, że przy zabiegu który mnie czeka - szczególnie, że nie jest on pod pełną narkozą i jest mało inwazyjny, że tak powiem - więc logicznie patrzę na to, że nie będzie problemów - chociaż oczywiście przyznam się do tego, że je biore.
Pytam nie dlatego - że mam z tym problem - jest to kwetsia ciekawości głównie.

Podejrzewam, że nie jest to kwestia opini.
Gdyby lekarze mieli tak różne opinie w tej kwestii to połowa kobiet po operacjach miałaby jakieś zatorowo-zakrzepowe schorzenia.
Jestem przekonana, że zależy to od typu zabiegu i na pewno jest jakiś tajemniczy podział - który wszystko wyjaśnia.
I podział ten dotyczy i miesiączki i tabletek a operacji czyli dwóch niezwykle frapujących mnie zagadnień.
Jak ktoś ma te tajmnicze dane - a się nie podzieli to będzie brzydko z jego strony.

Odpowiedzi jest na 2 strony.     następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

środki na opóźnienie okresu

Strony:  pierwsza  2   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.