logo
zamknij zamknij

Łaciate brownie

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 4193

0 5 0
napisał(a)
missInvincible
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 1312 Napisanych postów 4308 Wiek 25 lat Na forum 3 lata Przeczytanych tematów 110773
Łaciate brownie fasolowe



Składniki na brownie:
- 230g czerwonej fasoli z kartonu (lub ugotowanej lub z puszki)
-3 jaja
-150g dojrzałego banana
-30g wheya czekoladowego
-30g ciemnego kakao
-30g mąki kasztanowej
-erytrytol lub inne słodzidło do smaku
-odrobina ektraktu z wanilii
-szczypta soli

Składniki na masę serową
-100g twarogu półtłustego
-50g jogurtu greckiego 0%
-1 jajo
-10g budyniu bez cukru
-erytrytol do smaku

Wykonanie:

Piekarnik nastawić na 160 stopni.
Jajka, fasolę i banana zblendować na gładką masę. Dodać kakao, whey, mąkę, słodzidło,sól, wanilię i miksować przez kilka minut.

W oddzielnej misce zmiksować twaróg z jogurtem i jajem , a na koniec dodać budyń i słodzidło.

Formę wysmarować tłuszczem i wylać połowę masy czekoladowej. Następnie wykładać masę serową - łyżką zrobić kilka kleksów a nożem zrobić zygzaki. Na to wylać resztę masy czekoladowej.

Wstawić do nagrzanego piekarnika, tak żeby forma znajdowała się w dolnej częsci piekarnika i piec 35-40min w 160 stopniach. (ja zmniejszyłam do 150 po 30minutach). Wystudzić i wstawić do lodówki, jesć następnego dnia, bo wtedy najlepsze

Makro na całosć:

1 148,0 kcal
B:87,0 g
W:120,2 g
T: 35,4 g

Ciasto jest sycące i wbrew pozorom robi się ekspresowo!






Zmieniony przez - missInvincible w dniu 19/04/2017 10:19:36
4

""Doubt is enemy number one of progression"

Dziennik : http://www.sfd.pl/DT_MissInvincible-t1065640.html

Blog kulinarny: http://www.sfd.pl/[BLOG]_MissInvincible_w_kuchni-t1100371.html 

Krzysztof Piekarz
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120
Masz problem z przybraniem na wadze lub zgubieniem zbędnych kilogramów? Indywidualne plany dietetyczne i treningowe
  • 23 383 spalonych kg tłuszczu
  • 27 059 zbudowanych kg mięśni
Sprawdź więcej
napisał(a)
blue_hope
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 2405 Napisanych postów 13617 Wiek 29 lat Na forum 2 lata Przeczytanych tematów 111961
Bardzo fajnie wygląda ! Lubię ciacha z fasoli Będzie co robić !
napisał(a)
Malinowa SZEFOWA KUCHNI Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 2296 Napisanych postów 20234 Wiek 29 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 85560
Piękne ciacho

„Rób to, co możesz, mając do dyspozycji to, co masz, tam, gdzie jesteś”

Moderator w dziale KUCHNIA SFD http://www.sfd.pl/Kuchnia_SFD-f356.html

Malinowy blog kulinarny http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html 

napisał(a)
DJ_DoDo
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 908 Napisanych postów 1415 Wiek 26 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 61372
bardzo przypomina mi to sernik robiony przez moją mamę o nazwie "Izaura" :) makro fantastyczne, więc na pewno zrobię :D przepis już zabieram do siebie :)
nie używałem nigdy mąki kasztanowej, czy właściwości ma podobne do mąk np ryżowej, jaglanej, owsianej, kokosowej, orkiszowej, żytniej? bo tymi dysponuję i nie wiem którą zastąpić :)


Zmieniony przez - DJ_DoDo w dniu 2017-04-19 13:26:31
napisał(a)
missInvincible
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 1312 Napisanych postów 4308 Wiek 25 lat Na forum 3 lata Przeczytanych tematów 110773
mąka kasztanowa jest dosyć specyficzna i w konsystencji i smaku; jako że nie jest głównym składnikiem i jest jej jedynie 30g to myslę, że spokojnie możesz zamienić na jakąs bezglutenową. Może mix kokosowej i ryżowej ?

Chyba, że ktos tu ma większe doswiadczenie w uzywaniu mąki kasztanowej ?

""Doubt is enemy number one of progression"

Dziennik : http://www.sfd.pl/DT_MissInvincible-t1065640.html

Blog kulinarny: http://www.sfd.pl/[BLOG]_MissInvincible_w_kuchni-t1100371.html 

napisał(a)
Teapot
Ekspert
Szacuny 117 Napisanych postów 889 Wiek 29 lat Na forum 2 lata Przeczytanych tematów 70223
Wyglada absolutnie oblednie.

Dziennik wytapiania tłuszczyku: http://www.sfd.pl/Redukcja_Teapot-t1137476-s1.html

napisał(a)
nadine 21
Ekspert
Szacuny 107 Napisanych postów 1064 Wiek 30 lat Na forum 2 lata Przeczytanych tematów 19622
Bardzo fajne ciacho


2

"Mówisz, że możesz – to możesz. Mówisz, że nie możesz – to nie możesz. Więc sobie wybierz". Mistrz Zen Seung Sahn

http://www.sfd.pl/DT_nadine_,_pół_roku_str.26-t1075034.html 

napisał(a)
Malinowa SZEFOWA KUCHNI Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 2296 Napisanych postów 20234 Wiek 29 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 85560
Brawo

„Rób to, co możesz, mając do dyspozycji to, co masz, tam, gdzie jesteś”

Moderator w dziale KUCHNIA SFD http://www.sfd.pl/Kuchnia_SFD-f356.html

Malinowy blog kulinarny http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html 

napisał(a)
missInvincible
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 1312 Napisanych postów 4308 Wiek 25 lat Na forum 3 lata Przeczytanych tematów 110773
ładne, mam nadzieję, że smakowało

""Doubt is enemy number one of progression"

Dziennik : http://www.sfd.pl/DT_MissInvincible-t1065640.html

Blog kulinarny: http://www.sfd.pl/[BLOG]_MissInvincible_w_kuchni-t1100371.html 

napisał(a)
nadine 21
Ekspert
Szacuny 107 Napisanych postów 1064 Wiek 30 lat Na forum 2 lata Przeczytanych tematów 19622
Bardzo smakowało, tym bardziej , że jestem baaardzo wybredna jeśli chodzi o fit ciasta i większość ląduje później w koszu. Teraz czekam na przepis na to ciasto z cukinia i śliwka :)

"Mówisz, że możesz – to możesz. Mówisz, że nie możesz – to nie możesz. Więc sobie wybierz". Mistrz Zen Seung Sahn

http://www.sfd.pl/DT_nadine_,_pół_roku_str.26-t1075034.html 

napisał(a)
missInvincible
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 1312 Napisanych postów 4308 Wiek 25 lat Na forum 3 lata Przeczytanych tematów 110773
o kurczę, to tym bardziej się cieszę ja akurat jestem mało wybredna pod tym względem
przepisy pouzupełniam pewnie jutro

""Doubt is enemy number one of progression"

Dziennik : http://www.sfd.pl/DT_MissInvincible-t1065640.html

Blog kulinarny: http://www.sfd.pl/[BLOG]_MissInvincible_w_kuchni-t1100371.html 

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Domowy izotonik

Następny temat

( NIE FIT ) Domowe bułki do hamburgerów by Malinowa

Cykle kreatynowe - stopnie zaawansowania

Suplementy w shotach - czy warto?

Radosław Słodkiewicz - ocena sylwetki

Fitness ladies in red

Ziemniaki czy ryż? Porównanie okiem dietetyka

Suplementy na masę - beta-alanina

KOMUNIKAT IFBB ELITE PRO!

Kasia Dziurska na Arnold Classic Europe