logo
zamknij zamknij

Łaciate brownie

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 3889

0 5 0
napisał(a)
missInvincible
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 1189 Napisanych postów 4122 Wiek 25 lat Na forum 3 lata Przeczytanych tematów 100074
Łaciate brownie fasolowe



Składniki na brownie:
- 230g czerwonej fasoli z kartonu (lub ugotowanej lub z puszki)
-3 jaja
-150g dojrzałego banana
-30g wheya czekoladowego
-30g ciemnego kakao
-30g mąki kasztanowej
-erytrytol lub inne słodzidło do smaku
-odrobina ektraktu z wanilii
-szczypta soli

Składniki na masę serową
-100g twarogu półtłustego
-50g jogurtu greckiego 0%
-1 jajo
-10g budyniu bez cukru
-erytrytol do smaku

Wykonanie:

Piekarnik nastawić na 160 stopni.
Jajka, fasolę i banana zblendować na gładką masę. Dodać kakao, whey, mąkę, słodzidło,sól, wanilię i miksować przez kilka minut.

W oddzielnej misce zmiksować twaróg z jogurtem i jajem , a na koniec dodać budyń i słodzidło.

Formę wysmarować tłuszczem i wylać połowę masy czekoladowej. Następnie wykładać masę serową - łyżką zrobić kilka kleksów a nożem zrobić zygzaki. Na to wylać resztę masy czekoladowej.

Wstawić do nagrzanego piekarnika, tak żeby forma znajdowała się w dolnej częsci piekarnika i piec 35-40min w 160 stopniach. (ja zmniejszyłam do 150 po 30minutach). Wystudzić i wstawić do lodówki, jesć następnego dnia, bo wtedy najlepsze

Makro na całosć:

1 148,0 kcal
B:87,0 g
W:120,2 g
T: 35,4 g

Ciasto jest sycące i wbrew pozorom robi się ekspresowo!






Zmieniony przez - missInvincible w dniu 19/04/2017 10:19:36
4

""Doubt is enemy number one of progression"

Dziennik : http://www.sfd.pl/DT_MissInvincible-t1065640.html

Blog kulinarny: http://www.sfd.pl/[BLOG]_MissInvincible_w_kuchni-t1100371.html 

Krzysztof Piekarz
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120
Masz problem z przybraniem na wadze lub zgubieniem zbędnych kilogramów? Indywidualne plany dietetyczne i treningowe
  • 23 383 spalonych kg tłuszczu
  • 27 059 zbudowanych kg mięśni
Sprawdź więcej
napisał(a)
blue_hope
Ekspert
Szacuny 2187 Napisanych postów 12865 Wiek 29 lat Na forum 1 rok Przeczytanych tematów 88739
Bardzo fajnie wygląda ! Lubię ciacha z fasoli Będzie co robić !
napisał(a)
Malinowa SZEFOWA KUCHNI Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 2145 Napisanych postów 20063 Wiek 28 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 83607
Piękne ciacho

„Rób to, co możesz, mając do dyspozycji to, co masz, tam, gdzie jesteś”

Moderator w dziale KUCHNIA SFD http://www.sfd.pl/Kuchnia_SFD-f356.html

Malinowy blog kulinarny http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html 

napisał(a)
DJ_DoDo
Ekspert
Szacuny 643 Napisanych postów 1138 Wiek 26 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 32011
bardzo przypomina mi to sernik robiony przez moją mamę o nazwie "Izaura" :) makro fantastyczne, więc na pewno zrobię :D przepis już zabieram do siebie :)
nie używałem nigdy mąki kasztanowej, czy właściwości ma podobne do mąk np ryżowej, jaglanej, owsianej, kokosowej, orkiszowej, żytniej? bo tymi dysponuję i nie wiem którą zastąpić :)


Zmieniony przez - DJ_DoDo w dniu 2017-04-19 13:26:31
napisał(a)
missInvincible
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 1189 Napisanych postów 4122 Wiek 25 lat Na forum 3 lata Przeczytanych tematów 100074
mąka kasztanowa jest dosyć specyficzna i w konsystencji i smaku; jako że nie jest głównym składnikiem i jest jej jedynie 30g to myslę, że spokojnie możesz zamienić na jakąs bezglutenową. Może mix kokosowej i ryżowej ?

Chyba, że ktos tu ma większe doswiadczenie w uzywaniu mąki kasztanowej ?

""Doubt is enemy number one of progression"

Dziennik : http://www.sfd.pl/DT_MissInvincible-t1065640.html

Blog kulinarny: http://www.sfd.pl/[BLOG]_MissInvincible_w_kuchni-t1100371.html 

napisał(a)
Teapot
Ekspert
Szacuny 89 Napisanych postów 797 Wiek 28 lat Na forum 1 rok Przeczytanych tematów 59537
Wyglada absolutnie oblednie.

Dziennik wytapiania tłuszczyku: http://www.sfd.pl/Redukcja_Teapot-t1137476-s1.html

napisał(a)
nadine 21
Ekspert
Szacuny 106 Napisanych postów 1054 Wiek 30 lat Na forum 2 lata Przeczytanych tematów 19149
Bardzo fajne ciacho


2

"Mówisz, że możesz – to możesz. Mówisz, że nie możesz – to nie możesz. Więc sobie wybierz". Mistrz Zen Seung Sahn


http://www.sfd.pl/Nadine__NOWE_CIAŁO_W_BUDOWIE-t1103572.html

http://www.sfd.pl/DT_nadine_,_pół_roku_str.26-t1075034.html 

napisał(a)
Malinowa SZEFOWA KUCHNI Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 2145 Napisanych postów 20063 Wiek 28 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 83607
Brawo

„Rób to, co możesz, mając do dyspozycji to, co masz, tam, gdzie jesteś”

Moderator w dziale KUCHNIA SFD http://www.sfd.pl/Kuchnia_SFD-f356.html

Malinowy blog kulinarny http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html 

napisał(a)
missInvincible
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 1189 Napisanych postów 4122 Wiek 25 lat Na forum 3 lata Przeczytanych tematów 100074
ładne, mam nadzieję, że smakowało

""Doubt is enemy number one of progression"

Dziennik : http://www.sfd.pl/DT_MissInvincible-t1065640.html

Blog kulinarny: http://www.sfd.pl/[BLOG]_MissInvincible_w_kuchni-t1100371.html 

napisał(a)
nadine 21
Ekspert
Szacuny 106 Napisanych postów 1054 Wiek 30 lat Na forum 2 lata Przeczytanych tematów 19149
Bardzo smakowało, tym bardziej , że jestem baaardzo wybredna jeśli chodzi o fit ciasta i większość ląduje później w koszu. Teraz czekam na przepis na to ciasto z cukinia i śliwka :)

"Mówisz, że możesz – to możesz. Mówisz, że nie możesz – to nie możesz. Więc sobie wybierz". Mistrz Zen Seung Sahn


http://www.sfd.pl/Nadine__NOWE_CIAŁO_W_BUDOWIE-t1103572.html

http://www.sfd.pl/DT_nadine_,_pół_roku_str.26-t1075034.html 

napisał(a)
missInvincible
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 1189 Napisanych postów 4122 Wiek 25 lat Na forum 3 lata Przeczytanych tematów 100074
o kurczę, to tym bardziej się cieszę ja akurat jestem mało wybredna pod tym względem
przepisy pouzupełniam pewnie jutro

""Doubt is enemy number one of progression"

Dziennik : http://www.sfd.pl/DT_MissInvincible-t1065640.html

Blog kulinarny: http://www.sfd.pl/[BLOG]_MissInvincible_w_kuchni-t1100371.html 

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Domowy izotonik

Następny temat

( NIE FIT ) Domowe bułki do hamburgerów by Malinowa

Kortyzol i jego znaczenie dla sportowca

Sterydy anaboliczno-androgenne a podaż protein

Glikogen VS trening na czczo

Patrycja Zahorska dołączyła do Fenix Team!

Co jeść przed treningiem?

Takiej nagrody jeszcze nie było!!!

Nabiał - podstawa diety czy zagrożenie dla zdrowia?

Czy wysokie spożycie cukru wpływa niekorzystnie na skórę, włosy i paznokcie?