Wysłana - 16 kwietnia 2008 22:50 Przeniesiony przez georgu z działu 'Trening dla początkujących'.
Sprawdź swoje BMI
mam jedno pytanie, jakie ćwiczenia są najlepsze na tylnia czesc "bokow" tzn koncowego fragmentu plecow na bokach ;) strasznie bym chciala sie ich pozbyc wiec prosze o jakiekolwiek porady, pozdrawiam
Odpowiednie regulacje diety z bilansem na zero badz lekki minus i dodanie aerobow. Oczywiscie dla poprawy ogolnego zarysu brzucha jakies cwiczenia typu spieca ect.
pozdrawiam
Człowiek mógłby żyć samotnie przez całe życie, ale o ile sam potrafiłby wykopać sobie grób , musiałby mieć kogoś kto go pochowa.
1208379526000
hakeem
Wysłana - 17 kwietnia 2008 10:38
Jak pozbyć się tzw. oponki najdokładniej dowiesz się w dziale Odchudzanie. Nie istnieje coś takiego, jak lokalne spalanie tłuszczu w związku z czym walka z oponką opiera się na mądrze zbilansowanej diecie i odpowiedniej ilości ćwiczeń aerobowych.
Humanizm nie jest pacyfizmem za wszelką cenę!
1208421491000
Dark_11
Wysłana - 17 kwietnia 2008 21:28
Nie bede zakladal nowego postu i napisze. Mam taki problem a mianowicie nie moge zrzucic faldow tluszczu z bokow na brzuchu. Sa moze jakies cwiczenia na to?? wiem ze dobre sa aeroby i bieganie, ale cwicze na silowni i nie chce stracic masy. nie mam za to problemow na przodzie brzucha. powoli zaczyna sie robic zarys miesni :) Diete mam przystosowana raczej do budowania masy (3000kcal wysokobialkowa). Da rade cos z tym zrobic?? Czy moze lepiej zrobic sobie przerwe od silowni i przejsc na diete redukcyjna + bieganie/aeroby??
1208460539000
mac_abre
Wysłana - 18 kwietnia 2008 13:13
Musisz miec ujemny bilans zeby tluszcz z bokow zaczal leciec.. Moga to tez byc b rozwiniete skosne brzucha, albo po prostu tam gromadzi sie wiecej tluszczyku. Jak chcesz robic mase dalej to dodaj poprostu troche aerobow badz hiit, ewentualnie jakis spalacz.
1208517193000
M for Mike
Wysłana - 18 kwietnia 2008 13:21
przy racjonalnym odzywianiu oraz treningu hiit masa mięśniowa Ci nie spandnie, natomiast nadmiar tłuszczu oczywiście.
boki to taki kompensator tłuszczu na specialną okazję, nazwijmy to czarną godziną. J/w = dieta, siłownia, aeroby i troche spadnie z cala pewnością. nie ma miejscowego spalania (lub lepiej powiedziec, ze teza ta nie jest w pełni pokryta przykladami) dlatego trzeba odtłuszczac cała sylwetkę.
a co powiecie na ten ujemny bilans i robienie a6w?? da to cos?? juz wiele razy probowalem tej szostki ale zawsze tak przy dwoch tygodniach wymiekalem bo juz poprostu zasypialem robiac te cwiczenia :P. jaka ilosc kalori byscie polecili?? wzrost 173cm waga 69 silownia 3 razy na tydzien. ogolnie to jestem chudy. rece klatke nogi wszystko jest spoko. tylko wlasnie ta opona na brzuchu :). kumpel mowi ze jak dobrze przypakuje klate i plecy to mi sie skora tu na bokach naciagnie i nie bedzie tych bokow?? on akurat tak ma bo brzuch ma duzo wiekszy odemnie a bokow nie ma. ale to moze byc tez spowodowane budowa ciala. dajcie linka jakiegos do tego HIIT
1208539746000
mac_abre
Wysłana - 18 kwietnia 2008 19:35
Kumpel gada glupoty. Zadna skora sie nie naciagnie. Poprostu duzo lepiej wyglada ktos o szerokiej tali gdy pocwiczy i "przypakuje" bary, plecy. To wrazenie optyczne. Proponuje Ci masowac i dodac 2-3x w tyg hiit. Jedz wtedy ok 2200-2400kcal. a6w sobie odpusc, efekty nie sa proporcjonalne do wlozonego wysilku. Brzuch cwicz normalnie 2-3x w tyg, odpusc cwiczenia skosow. Obserwuj organizm jak tluszcz nie spada to odejmij 200kcal. Jak nadal nie bedzie spadac to zwieksz intesywnosc hiitu, lub dodaj interwalow. A co do linka.. wyslij sie i uzyj wyszukiwarki na gorze po prawej.. pozdrawiam