Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

ćwiczenia a uzupełnianie białka

ppm

Wysłana - 08 sierpnia 2010 20:14    Edytuj  Cytuj

Sprawdź ile procent masz tłuszczu

cześć.
prosze o porade. jestem osoba aktywnią fizycznie. biegam, jeżdżę wyczynowo na rowerze, robie regularnie pompki, brzuszki, podnoszę ciężarki, podciągam sie na futrynie z drzwi. jestem na utrzymaniu rodziców, i co tu dużo gadać, na odżywianie sie według dobrej diety nie mam szans, jem co jest akurat przygotowane. podstawą tej 'diety' są ziemniaki, i chleb. najczęściej z szynką.
teraz pytanie.
czy warto uzupełnić swoją dietę białkiem typu ostrowia?
a jesli tak to w jakich ilościach go jeść? mam 170 cm wzrostu i mase ok 63 kg. słyszałem ze przesadzając z białkiem można schudnąć.
chciałbym dzięki temu nabrać choć troche masy. czy przy mojej aktywności to coś da? jesli nie, to co powinienem zmienić by nabrać masyw domowych warunkach? czy takie białko to dobre i proste rozwiązanie? proszę o pomoc

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 08 sierpnia 2010 20:33 
W większości przypadków polecamy:

Universal Nutrition - Storm

CENA: 135.00zł
SFD - SFD Mass Activator

CENA: 65.00zł
Nutrex - Lipo-6X

CENA: 119.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

DARNOK35

Wysłana - 08 sierpnia 2010 20:33    Edytuj Cytuj
Czesc,

Generalnie jesli chcesz nabrac masy to musisz zmniejszych ilosc wysilku aerobowego na rzecz cwiczen silowych ukierunkowanych na budowe masy. W domowych warunkach mozesz robis taki trening rowniez - nie bedzie tak efektywny jak na profesjonalnej silowni, ale jesli nie zamierzasz jakosc mocno "przypakowac" w zupelnosci wystarczy.
Oczywiscie bialko to podstawa budowy miesni. Przy budowaniu masy powinienes spozyc dziennie okolo 2 gr bialka na 1 kg masy ciala a cala dieta powinna miec dodatni bilans kaloryczny. Dita wysokobialkowa wspomaga spalanie tluszczu glownie bez utraty miesni. Jesli posilki domowe sa ubogie w bialko smialo mozesz uzupelnic diete o bialko serwatkowe. Nawet jesli nie bedziesz jadl tych 2 gr / kg masy ciala ale wiecej jak 30 - 40 gr to efekty powinny byc.

Wiecej informacji: dzial odzywianie
Trening w domu: lekktura niniejszego dzialu

pozdrawiam i powodzenia

ppm

Wysłana - 10 sierpnia 2010 16:19    Edytuj Cytuj
wielkie dzięki za pomoc ;)

I_AM_NEW

Wysłana - 10 sierpnia 2010 16:41    Edytuj Cytuj
Mozna prosic o liczbe jakis dan/potraw i ilosc bialka ktore zawieraja?
Wiem ze ryba ma sporo....

DARNOK35

Wysłana - 10 sierpnia 2010 20:21    Edytuj Cytuj
Zajrzyj tutaj:

http://www.sfd.pl/Zbi%C3%B3r_link%C3%B3w_dzia%C5%82u_Od%C5%BCywianie-t418003.html

A propo ryba to jeszcze zalezy ktora. Ryby typu Panga im podobne sa bez wartosci.
Wartosciowe ryby to tluste ryby morskie: losos, halibut, makrela a ze slodkowodnych najbardziej wartosciowa ryba jest pstrag.

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

ćwiczenia a uzupełnianie białka

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.