zaczynałam intensywnie się odchudzać chciała bym pozbyć się tak 5 kg. zwiększymam ilość ćwiczeń na siłowni do 4 x w tyg. robie tam ciężki trening, do tego trzymam dietę około 1300 kcal. i nie chudnę.? dlaczego? czy moja dleta jest zbyt restrykcyjna? boje się jej zwiększyć ale z tego co tutaj czytam to chyba powinnam czy tak? czy to jest możliwe żeby tak się zablokował mój metabolizm?
Słodko i pięknie, ale jaka dieta? 1300 kcal okej, ale czego? 3 hamburgery? czy 5 kg sałaty? >:D
Don't be Pussy! you can win. you can die. but you can't back down
1265435395000
akneraj
Wysłana - 06 lutego 2010 07:52
Wypełnij ankiete, podaj wszsytkie parametry i napisz co jadłąś.
Niestety masz spowolniony metabolizm. Twój organizm przyzwyczaił sie do danej dawki kalorii i nie chudniesz. Jak bedziesz obnizac kalorie w nieskończonośc to skonczy sie na tym, ze na 500kc nie bedziesz chudnąc ... albo i wylądujesz w szpitalu.
Znawca -
1265439148000
renianin
Wysłana - 06 lutego 2010 12:11
nie , wiadomo że nie hamburgery, białko- 97g tłuszcze-37g węgle 140g i nic waga stoi
1265454690000
akneraj
Wysłana - 06 lutego 2010 15:40
Poczytaj lekture działu, 10 wskazówek zywieniowych, ile powinno sie przyjmowac białka, ...
Wszystko jest w linkach podwieszonych. Musisz znac podstawy, by zacząc norlmalnie jeść i nie tyć.
No hej ja też mam taki problem - dieta jest ok 1700 kcal, trening siłowy 3x na tydz.w tym aeroby/interwały.ABS-w w domu, A6W, dziś zapodaje P90x...tłuszcz jak był tak jest - obwody stoją - kg te same ni grama mniej.Chleję min 4 l. wody, w każdym posiłku białko naturalne - jesli nie łykam wheya, oliwa z oliwek, warzywa wszystko w idealnych proporcjach.Czy to możliwe żeby organiz dochodził tak długo "do siebie" po odżywianiu do 900 kcal?Jak mogę mu jeszce ułatwić ?No wiecie 2 miechy na siłowni a tu efektu zero!!!idzie się wnerwić - jedynie troszkę się zarysowały większe partie mięśni.jem 6 posiłków które podpatrzyłam na forum.
1273509202000
detektyFF
Wysłana - 10 maja 2010 18:41
Kamila przeczytałaś artykuł o metaboliźmie ?
Z mojego doświadczenia wynika, że dopiero wtedy zaczyna się prawdziwe spalanie i zrzucanie zbędnych kilogramów, kiedy metabolizm nam w tym pomaga, a żeby tego dokonać trzeba mu maksymalnie pomóc: 4 link
No i próbuje jeść jeszcze częściej niż jadłem i mniejsze ilości, regularnie pić między posiłkami (nigdy w trakcie)
Dodałem też ostrzejsze przyprawy
Może jakoś super nie skoczyła waga w dół, ale czuje, jak się to wszystko zaczyna szybciej toczyć, niedługo zdam obszerny materiał co i jak
Pozdrawiam, dużo czytajcie, na forum są chyba odpowiedzi na każde możliwe pytanie :)
1273509709000
kamila1006
Wysłana - 10 maja 2010 18:49
Ja wszystko rozumiem - tj.mowisz ostrzejsze dania, woda, oliwa wszystko ok - wydaje mi się ze stosuję się do rad - ale CO JA ZROBIĘ ŻE WAGA W MIEJSCU 62kg od 4 miesiecy - to nie wina wagi ;)
1273510143000
detektyFF
Wysłana - 10 maja 2010 18:51
Hmm, a robiłaś badania tarczycy ? Po treningu czujesz, że maksymalnie wykorzystałaś czas i zmusiłaś się to ogromnego wysiłku ?
Nie jestem fachowcem, żeby celnie doradzić, może zwiększ ilość białka, minimalnie podetnij węgle..