Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

Ćwiczenie na odstajace łopatki!!

Yammakashi

Wysłana - 25 października 2003 13:54    Edytuj  Cytuj

Sprawdź swoje BMI

Mój brat ma odstające łopatki i zapadniętą klatkę piersiową. Jakie ćwiczenia mam mu zalecić żeby skorygować wady. Sog za odpowiedź

"Każda klęska jest nawozem sukcesu" i jeszcze jedno "Tanie wina sa dobre bo są dobre i tanie" i jeszcze jedno poproszę soga za twarz

Hans-"Żydzi! z okazji święta wielkanocy każdy dostanie po jajku"
Żydzi-"Hura!! Hura!!"
Hans-"tym oto metalowym prętem"

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 25 października 2003 14:01 
W większości przypadków polecamy:

Dymatize - Super Mass Gainer

CENA: 159.00zł
SFD - SFD Mass Activator

CENA: 65.00zł
Pvl - Mutant Mass

CENA: 99.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

vitoss

Wysłana - 25 października 2003 14:01    Edytuj Cytuj
Podstawa to:
- trzymanie prostej postawy
- przykładanie się do techniki podczas ćwiczeń

Poszukaj też na forum - było sporo tematów na ten temat.

Pozdrawiam wszystkich! - Vitoss
"Kto nie próbuje, nic nie osiąga,
Kto dąży do celu, osiąga wszystko."
-=[]=- SFD CLEAN CLUB -=[]=-

Impossible is nothing.

__Kryniu

Wysłana - 25 października 2003 16:00    Edytuj Cytuj
soga to mi na pewno nie dasz,ile twoj brat ma lat, silownia to lekarstwo na wszystko:), niech robi cwiczenia w stylu sciaganie lopatek itp.

masz kontakt z bazą

SFD

Wysłana - 14 grudnia 2003 11:58    Edytuj Cytuj
Mam 17 lat i mam odstające łopatki. Czy jest jeszcze mozliwość całkowitego skorygowania tej wady. Jakie ćwiczenia powionienem wykonywać i po mniejwięcej jakim czasie byłoby widać pierwsze efekty?????????????????????

RalF

__Kryniu

Wysłana - 14 grudnia 2003 18:34    Edytuj Cytuj
bylo juz na forum poszykaj w wyszukiwarce, jak nie znjdziesz to przypomnij mi sie mam gdzies taki artykul na cwiczenie na odstajace lopaki poszukam w kompie

masz kontakt z bazą

SFD

Wysłana - 14 grudnia 2003 22:22    Edytuj Cytuj
wiesz ziomku ja tam nie jestem żadnym przez powyższych uznanym ekspertem ale chyba każdy kto poznał swój organizm może się tak nazwać

dość dygresji , teraz odpowiedź :
mój przedmówca ma rację , w tym wieku może a nawet powinien pójść na siłownię a tam robić martwe ciągi - powiecie pewnie że obciąża kręgosłup ale zauważcie to - jakie mięśnie działają przy wykonywaniu tego ćwiczenia ( każdy z nas chyba wie ) , nadzoruj tylko jedną modyfikację w tym ćwiczeniu , mianowicie kiedy z prostym grzbietem podniesie sztangę to niech w tym miejscu na chwilę się zatrzyma ze sztangą w rękach a ty obserwując go dopilnuj jego prawidłowej postawy - niech wypchnie klatkę , ze sztangą w rękach niech stara się złączyć razem łopatki ( zła postawa tak naprawdę wynika poprostu ze zwiotczenia mięśni otaczających łopatki - a to sprawi że gdy je zacznie ćwiczyć i nada im "twardości" - zacznie je "czuć" kontrolować to wszystkie problemy z postawą pójdą w niepamięć )

powiem więcej - znam to z doświadczenia i powiem że to zdecydowanie działa

a na efekty to jeśli się przyłoży i ze średnim obciążeniem ( powiedzmy ok. 60% 1MP ) będzie wykonywał razem z innymi ćwiczeniami to jedno na grzbiet to śmiało mogę powiedzieć że góra 3 tygodnie i problem zacznie znikać

Mawashi

Wysłana - 15 grudnia 2003 10:07    Edytuj Cytuj
Tigereye - nie opowiadaj chlopakom bajek bo w 3 tygodnie nie zobacza zadnych zmian przy kifozie bo to wada rozwojowa trzonow kregow kregoslupa. Cwiczeniami korekcyjnymio mozna probowac to naprawic ale musza tu dzialac sily rozciagajace, a w zadnym przypadku osiowo obciazajace kregoslup - nawt z niewielkim ciezarem.

Moja rada - wizyta u ortopedy z prosba o diagnoze i zalecenia zwiazane z ciwczeniami korekcyjnymi. Napomknij o silowni i basenie, jezeli bedzie rozsadny to zaproponuje udac sie do dobrej silowni z kompetentnym trenerem ktory dostosuje trening do wynikow. W Warszawie znam tylko jeden taki klub, ale nie wiem gdzie Ty mieszkasz. Jak beda problemy to niech zainteresowani tematem po powrocie od lekarza zaloza nowy temat z dokladnym opisem problemu i opinia lekarza.

Pozdrawiam,
Mawashi

**Moderator Działu Trening**
I tak jak u Michaila : "KONSULTACJE INDYWIDUALNE-MÓJ MAIL PRYWATNY- POWIADOMIENIEM Z SFD-ZAPRASZAM"

Moderator dz. Trening w domowych warunkach

"Lepiej być kanciastym czymś, niż okrągłym niczym"
Ekspert -

Mawashi

Wysłana - 15 grudnia 2003 10:17    Edytuj  Cytuj
A i jeszcze jedno - kifoza, lordoza i skolioza nie sa spowodowane zwiotczeniem miesni tylko :
- wadami rozwojowymi (lordoza, kifoza)
- dysproporcjonalnymi silami, tzn. zbyt slabe miesnie plecow do dzialajacych na nie sil, czyli slabe plecy + zla postawa, ciezki plecak itp. lub dysproporcja w rozwoju umiesnienia, naewt u tych co nie cwicza - jedni maja lepiej rozwinieta klatke, inn plecy itp.

Samo budowanie miesni nie przynosi efektu, do tego trzeba zadbac o rozciaganie miesni i kregoslupa i odpowiednia profilaktyke. W przypadku kregoslupa nic nie dzieje sie w jeden dzien, to najczesciej dluga, samodzielna praca

Pozdrawiam,
Mawashi

I tak jak u Michaila : "KONSULTACJE INDYWIDUALNE-MÓJ MAIL PRYWATNY- POWIADOMIENIEM Z SFD-ZAPRASZAM"

Ekspert -

SFD

Wysłana - 15 grudnia 2003 14:13    Edytuj Cytuj
sorki jeśli popaplałem jakieśgłupoty ale myślałem poprostu o lekkiej wadzie postawy - a tą to i ja miałem , miałem odstające łopatki itd. i gdy tylko zacząłem ćwiczyć ( pewnie chodziło o to że wzmocniłem mięśnie grzbietu przez ciągi ) wszystko minęło no dosłownie jak ręką odjął

mówisz że nie można obaczyć tak szybko efektów - wydaje mi się że można jednak ty wspomniałeś o dość skrajnym przypadku a ja o niewielkiej wadzie - może to tylko nieporozumienie a może rzeczywiście masz rację niewiem

wiem tylko to co po sobie zaobserwowałem - ale każdy jest inny , nie ?

a z tą odpowiedzią to mnie zagiąłeś - chylęczoła przed intelektem

Mawashi

Wysłana - 15 grudnia 2003 14:23    Edytuj Cytuj
"Mój brat ma odstające łopatki i zapadniętą klatkę piersiową" to nie jest mala wada tylko zaawansowana kifoza.

Pozdrawiam,
Mawashi

Ekspert -

SFD

Wysłana - 16 grudnia 2003 21:52    Edytuj Cytuj
dobrze dobrze

zdecydowanie uznaje wyższość
i
przyznaje się do pomyłki

dobrze że są ludzie którzy czówają nad tym forum - to bym dopiero na robił jakby mnie posłuchał i coś nie daj Boże złego się stało

mówię poważnie - dzięki za z*** - będę bardziej ostrożny przy pisaniu czegokolwiek

w sumie THX

Odpowiedzi jest na 2 strony.     następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Ćwiczenie na odstajace łopatki!!

Strony:  pierwsza  2   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.