Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

Ćwiczenia na sprint i dynamikę !!!

Football7

Wysłana - 09 grudnia 2009 17:43    Edytuj  Cytuj

Sprawdź ile procent masz tłuszczu

Witam Serdecznie

mam 15 lat gram w piłke nożną w klubie , w juniorach młodszych 1 liga . Mam problem ponieważ jestem drybrelem , bardzo lubie przechodzić przeciwników i wychodzi mi to bardzo dobrze . Tylko niestety muszę popracować nad dynamiką oraz sprintami (nie jetem tak wolny na 100 m mialem bodajze 13,05 dletego prosze o zawansowany trening) Codziennie cwicze nogi na treningach i już są przyzwyczajone do dużego wysłku .

prosił bym znawcę o jakieś cwiczenia na sprinty oraz dynamikę nóg aby szybciej wykonywać tricki . Pozdrawiam

i love Football a Ty ???

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 09 grudnia 2009 17:52 
W większości przypadków polecamy:

APS - Mesomorph

CENA: 139.00zł
Universal Nutrition - Shock Therapy

CENA: 139.00zł
Dorian Yates - Ultimate NOX PUMP

CENA: 5.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

Pędzel_ony

Wysłana - 09 grudnia 2009 17:52    Edytuj Cytuj
150m,120m,100m,80m,60m,40m rob sprinty w takiej kolejności z przerwami około 30 sekund, 2 serie.start niski i od początku bardzo mocno tzn na full gazie . ja tak kiedyś trenowałem szybkość. ale to raczej trening dla sprintera :). ale możesz spróbować na szybkość na pewno pomoże

NO pain NO gain

_deco_

Wysłana - 09 grudnia 2009 17:58    Edytuj Cytuj
a może byś pierw poszukał co ? co 5-ty temat jest o tym samym

Football7

Wysłana - 09 grudnia 2009 18:09    Edytuj Cytuj
A moze mi sie nie chciało co ?

i love Football a Ty ???

barca4

Wysłana - 09 grudnia 2009 18:44    Edytuj Cytuj

Visca el Barca!!!

_deco_

Wysłana - 10 grudnia 2009 07:10    Edytuj Cytuj
czyli nie warto pomagać bo trenować też ci się nie będzie chciało

Football7

Wysłana - 10 grudnia 2009 16:50    Edytuj Cytuj
Do tego mam największy zapał bo pragnę coś osiągnać , patrzyłem na te tematy ale chciałem aby ktoś mi specjalistycznie ułożył plan do moich wymagań i wieku

i love Football a Ty ???

Pędzel_ony

Wysłana - 10 grudnia 2009 23:55    Edytuj Cytuj
to ci napisałem

NO pain NO gain

natecbear

Wysłana - 25 grudnia 2009 19:45    Edytuj Cytuj
Dużo skipów najlepiej pod górkę i dynamicznie ;)

squod

Wysłana - 28 grudnia 2009 13:47    Edytuj Cytuj
Do tego cwiczeniw "koperte" szybkosc i dynamika zdecydowanie wzrasta - cwicz na podlozu takim bys sie nie slizgal

makina

Wysłana - 08 stycznia 2010 00:05    Edytuj Cytuj
Cwiczenia interwalowe lub wspomniane na odcinka od 150 m na pewno dobrze wplyna na Twoja wytrzymalosc szybkosciowa. Zeby zrobic jednak szybkosc krotka postaraj sie opracowac treing mocy maksymalnej i cwicz koordynacje oraz technike biegu nawet na zwyklych skipach i w treningu skocznosci. Postaraj sie tez robic szybkosc zrywowa na odcinkach do 60 m i dwaj dlugie przerwy do pelnego wypoczynku.

Jak nie wiesz jak sie za to zabrac to skorzystaj z akademii lub szkółek piłkarskich gdzie opracują program specjalnie dla Ciebie lub skorzystaj z pomocy szkoly biegania marcina urbasia lub innych podobnych jesli myslisz o szybkiej poprawie techniki biegu i szybkosci przyspieszen w roznych warunkach na boisku.

Pamietaj ze najwaniejsze jest przychodzic na trening szybkosci wypoczetym i robic wszystko na dlugich przerwach i intensywnosci oraz obciazeniach submaksymalnych. W treningu szybkosci zasadniczo zasada jest ze za duzo nie znaczy dobrze - staraj sie ograniczac ilosc przebiezek do minimum za to rob je na maksa

MAKINA

Odpowiedzi jest na 2 strony.     następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Ćwiczenia na sprint i dynamikę !!!

Strony:  pierwsza  2   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.