Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Temat został odczytany 39638 razy
słowa kluczowe: wiczenia  domu 
Autor

Ćwiczenia w domu

Shadow

Wysłana - 27 października 2001 10:59    Edytuj Cytuj

Sprawdź swoje BMI

Kiedyś w jednym artykule napisałem że mam kilka pomysłów na to jak ćwiczyć w domu nie używając do tego profesjonalnego sprzętu a potem podałem mejla. Nie spodziewałem się że spotka to się z tak sporym odzewem. Na pierwsze 3 listy odpowiedziałem ale na reszte nie :((. Szczerze mówiąc nie chciało mi się pisać tego samego kilka razy. Dlatego też w tym artykule będe zamieszczał co jakiś czas ćwiczenia które wykonuje od 8 miesięcy (-1 przerwy chodziłem na siłke) i które dały dobre rezultaty. Nie wolno jednak nikomu zapominać że żadne ćwiczenie nic nie da jeśli człowiek dobrze nie zje i się nie wyśpi. To tyle ze wstępu...

Zadowolenie jest wrogiem postępu!
Pozdrufka )

Shadow aka ZDV-12
Music was my first love
Strona BEATS FACTORY!!! -> www.beatsfactory.prv.pl !!!
Pozdrufka!!!

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 27 października 2001 11:21 
W większości przypadków polecamy:

Universal Nutrition - Storm

CENA: 135.00zł
SFD - SFD Mass Activator

CENA: 65.00zł
Nutrex - Lipo-6X

CENA: 119.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

Shadow

Wysłana - 27 października 2001 11:21    Edytuj Cytuj
Wiem po co ludzie ćwiczą w domu (przynajmniej tak mi się wydaje). Zazwyczaj są 2 główne powody:
1. Nie stać mnie na siłownie
2. Muszę zbudować jakieś podstawy bo "Ci więksi" śmieją się ze mnie że pracuje z tak małymi ciężarami (tolerancja nigdy nie była mocną stroną polaków :(()
A więc zaczynamy (czuję się jakbym był jakimś prezenterem :
Musicie najpierw skompletować "sprzęt" a na początek wystarczy:
-torba lub plecak (pojemny ale nie przesadzajcie)
-jakieś stare gazety lub książki (te z dobrej jakości papieru są o wiele cięższe)
-pręt metalowy (w piwnicy zawsze coś takiego się znajdzie)
-plastikowe kółeczko (np. od fotela- nie odrywać od nowych mebli!!!
-zgrzewka 2l wody mineralnej (może być Pepsi ale wyjdzie drożej a Gazowane jest nizdrowe)
Na początek tyle wystarczy (fajnie by było mieć byle jaką wagę ale jeśli nie macie nie biegnijcie do sklepu - obejdzie się). Panowie macie kilka dni na skompletowanie "sprzętu" dopóki nie wrócę z wyjazdu ale jeszcze wpadne tu wieczorem.

Pozdrufka )

Shadow aka ZDV-12
Music was my first love
Pozdrufka!!!

Shadow

Wysłana - 27 października 2001 11:24    Edytuj Cytuj
Aha zapomniałem wspomnieć że fajnie by było gdyby ta torba była podłużna i miała utwardzone dno (np. deską albo starą płytą pilśniową). Ale jak nie macie takiej torby to jej nie kupujcie - obejdzie się. Jedyne na co musicie wydać kasę to napoje .

Pozdrufka )

Shadow aka ZDV-12
Music was my first love
Pozdrufka!!!

SFD

Wysłana - 27 października 2001 11:31    Edytuj Cytuj
Cześć ! Nie ukrywam, że także interesują mnie ćwiczenia w domu bez pomocy profesjonalnego sprzętu. Z tym, że chodzi ci o ćwiczenia ze sztangielkami i sztangą, czy też bardziej przy wykorzystywaniu ciężaru ciała itp.? Sorry, ale nie czytałem twojego wcześniejszego artykułu na ten temat i dlatego pytam. Takie ćwiczenia są dobre, gdy np. "odpoczywasz" od siłowni i dla zróżnicowania treningu, bo chyba przyznasz mi rację, że wykonywanie tych samych ćwiczeń przez dłuższy czas jest b. nudne. Pozdrowienia.

Shadow

Wysłana - 27 października 2001 22:52    Edytuj Cytuj
Witaj entuzjasto fakt te same ćwiczenia wykonywane przez ok pół roku robią się nudne. Sztangielki i sztanga zostaną zastąpione przez powyższy skład "narzędzi" które podałem powyżej ale będą też ćwiczenia oparte na zasadzie ciężaru tylko własnego ciała (te porady będą bardziej dla początkujących).
Oto pierwsze z nich:
pompki na poręczach możemy zastąpić w prosty sposób, musimy znalezć dwie powierzchnie o prawie równej (lub równej)wysokości które tworzą kąt prosty (np.biurko z parapetem) opieramy się jedną dłonią o biurko, drugą o parapet i do dzieła
A w moim poprzednim artykule napisałem coś dla tych którzy mają problemy zze zrobieniem chociażby 10 pompek (sam miałem takie problemy) oprzyjcie się pod kątem ok 30 stopni o ścianę i odpychajcie się od niej (pompki w innej płaszczyznie ja w ten sposób doszłem do 200 a kiedy ponownie zacząłem robić zwykłe pompki okazało się że bez trudu wyciągam 25 a dajej popszło jak po maśle i dziś robie 75 (musiałem się pochwalić.
Może dla zaawansowanych pakerów wydaje to się śmieszne ale każdy od czegoś zaczyna.
No to do zobaczenia za kilka dni jak wróce z wyjazdu

Pozdrufka )

Shadow aka ZDV-12
Music was my first love
Pozdrufka!!!

te4nik

Wysłana - 28 października 2001 01:19    Edytuj Cytuj
Siema. Dzięki Shadow. Będę tutaj systematycznie zaglądał. Tylko żebyś się nie znudził. Tak trzymaj. Naraaaaaa

Darek Ł.

....::::Oto ja i moi ludzie::::....

Macciej

Wysłana - 28 października 2001 10:59    Edytuj Cytuj
a nie łatwiej na 3 krzesłach? Poza tym takim cwiczeniem specjalnej masy nie zbudujesz. To znaczy na początku zawsze będzie jakis przyrost, ale jeśli jesteś w stanie zrobić 75 pompek, to nie jest to ćwiczenie na masę, czy siłę maksymalną, a jest to ćwiczenie raczej na wytrzymałość siłową.

Moderator działów Sporty Ogólnorozwojowe & Dla Zupełnie "Zielonych" & Grappling

I szkoda tylko, że w noc kwietniową, Ciągnąc za sobą smród spalin,
Nie cały Związek poleciał w kosmos, A tylko jeden Gagarin

Specjalista -

SFD

Wysłana - 29 października 2001 12:10    Edytuj Cytuj
też mam bardzo dobry program . Sam ćwiczę w domu z 2 sztangielkami efekty są bardzo dobre

Mateusz Bęben

SFD

Wysłana - 29 października 2001 12:10    Edytuj Cytuj
też mam bardzo dobry program . Sam ćwiczę w domu z 2 sztangielkami efekty są bardzo dobre

te4nik

Wysłana - 29 października 2001 12:53    Edytuj Cytuj
Blaszak6 pochwal się co robisz i jakie to Ci przyniosło efekty. Nara

....::::Oto ja i moi ludzie::::....

Shadow

Wysłana - 30 października 2001 20:14    Edytuj  Cytuj
Witam wszystkich
Już wróciłem z wyjazdu i musze przyznać że było super!!!
Mam nadzieje że kolega podzieli się z nami programem ).
A ja proponuje abyście podpowiedzieli na czym w domu można się popodciągać jak na drążku. Z tymi pompkami to było tylko i wyłącznie dla początkujących (nie z tymi na poręczach tylko z tymi o ścianę) którzy mają kłopot ze zrobnieniem nawet kilku pompek ale fakt te na krzesłach są najlepsze (przynajmniej jedne z ). Jutro wpadnę i dam kilka kolejnych ćwiczonek bo dziś jestem już zmęczony )

Pozdrufka )

Shadow aka ZDV-12
Music was my first love
Pozdrufka!!!

Odpowiedzi jest na 5 stron.     następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Ćwiczenia w domu

Strony:  pierwsza  2  3  4  5   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.