logo
zamknij zamknij

[LC] cukinia zapiekana z kurczakiem

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 1469

0 5 0
napisał(a)
boska_mlc
Ekspert
Szacuny 183 Napisanych postów 756 Wiek 27 lat Na forum 3 lata Przeczytanych tematów 10397
Składniki:

-200g polędwiczek z kurczaka lub filet
-jedna spora cukinia
-dwa małe pomidory, najlepiej malinowe
-1/2 małej cebuli
-ząbek czosnku
-łyżka koncentratu pomidorowego
-przyprawy: papryka ostra/słodka, pieprz, sól majeranek, zioła prowansalskie, łyżeczka soku z cytryny
-opcjonalnie dowolny ser

Przygotowanie:

Kurczaka kroimy w bardzo małe kawałki marynujemy w oliwie i ziołach prowansalskich, skrapiamy sokiem z cytryny. Cukinię dzielimy wzdłuż na pół i łyżką wydrążamy z niej miąższ - nie wyrzucamy. Pomidory sparzyć i obrać ze skórki- posiekać. Miąższ z cukinii (tak samo pomidory)kilka razy zmiksowałam blenderem w pojemniku do rozdrabniania, ale jak nie mamy wystarczy też drobno posiekać Kurczaka smażymy na patelni, dodajemy następnie cebulę i po kilku minutach miąższ z cukinii. Smażymy na małym ogniu ok. 5 minut po czym dodajemy pomidory i dusimy wszystko jeszcze ok. 5-10min-aż nam się ładnie wszystko połączy. Po tym czasie dodajemy przyprawy i koncentrat. Przygotowanym farszem nadziewamy połówki cukinii. Pieczemy ok 20-30 min w temp. 180-190 stopni. Pod koniec pieczenia można posypać serem, najlepiej startym . Ja miałam tylko chedar w plastrach w domu





Krzysztof Piekarz
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120
Masz problem z przybraniem na wadze lub zgubieniem zbędnych kilogramów? Indywidualne plany dietetyczne i treningowe
  • 23 383 spalonych kg tłuszczu
  • 27 059 zbudowanych kg mięśni
Sprawdź więcej
napisał(a)
dudee
Ekspert
Szacuny 1094 Napisanych postów 23451 Wiek 23 lat Na forum 4 lata Przeczytanych tematów 266404
Zapiekanka wygląda apetycznie.

Dietetyk - konsultacje dietetyczne (kontakt tylko prywatnie)
http://www.sfd.pl/[BLOG]_ROAD_TO_THE_SUCCESS._dudee_-t1127478-s25.html 

napisał(a)
xtras2001
Początkujący
Szacuny 17 Napisanych postów 208 Na forum 158 dni Przeczytanych tematów 4343
Jadlbym

Jakie makro? Bez sera


Zmieniony przez - xtras2001 w dniu 2017-03-11 00:45:59
napisał(a)
K_PS
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 3890 Napisanych postów 34737 Wiek 27 lat Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 252457
Bardzo apetycznie

„bądź odważny gdy rozum zawodzi bądź odważny w ostatecznym rachunku jedynie to się liczy”

ZAPRASZAM NA MOJEGO BLOGA: http://www.sfd.pl/[BLOG]_K_PS_w_kuchni-t1081825.html

"WE FIGHT. THAT IS HOW WE WIN, THAT IS HOW WIE DIE."

napisał(a)
Malinowa SZEFOWA KUCHNI Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 2145 Napisanych postów 20063 Wiek 28 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 83607
Bardzo lubię zapiekane warzywa

„Rób to, co możesz, mając do dyspozycji to, co masz, tam, gdzie jesteś”

Moderator w dziale KUCHNIA SFD http://www.sfd.pl/Kuchnia_SFD-f356.html

Malinowy blog kulinarny http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html 

napisał(a)
Eldier
Początkujący
Szacuny 22 Napisanych postów 19 Na forum 15 dni Przeczytanych tematów 56405
Zrobiłem i ja :) Już po raz kolejny, tylko tym razem mam fotki :)




Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Mały blender shaker.

Następny temat

Polecam

Kreatyna - dlaczego puchnę?

16.07.2017 II Puchar Bałtyku w Kulturystyce i Fitness 2017 - Władysławowo - WYNIKI

Kofeina a hipertrofia mięśni oraz stan zapalny

Porusz swoją klatę - trzydniowy plan treningowy

Maska treningowa i pas kulturystyczny - czy naprawdę działają?

Cykl na kreatynie - czy muszę chronić nerki i wątrobę?

Kiedy powiedzieć stop diecie redukcyjnej?

Srebrna Sylwia Szostak!