Każdy chyba wie, że połączenie ryby z cytryną daje niesamowity smak, ale raczej mało komu przyszło do głowy by dodać do tego masło orzechowe...a jak smakuje taki mix? Za***iście!
Skład(na 2 porcje):
Filet z rekina 400g
Cytryna 3-5 sztuk
Masło orzechowe 3 łyżki
Szpinak, czosnek, jogurt naturalny
Przygotowanie:
(Potrzebujemy specjalnego woreczka do pieczenia, lub naczynia żaroodpornego)
1.Rekina wrzucamy do woreczka i zalewamy wyciśniętym sokiem z cytryny, tak by cała ryba została przykryta.
2.Wrzucamy do piekarnika - 180-200 stopni, 15-30 minut, w zależności czy dajemy mrożonego czy nie.
W międzyczasie w garnku na wolnym ogniu rozpuszczamy masło orzechowe. W drugiej patelni podsmażamy szpinak z czosnkiem i odrobiną jogurtu.
3.Gdy rybka jest już gotowa wyciągamy jej z kąpieli cytrynowej, smarujemy ją masłem orzechowym i można szamać.
BTW na porcję:
B:40+ g
T: ~10g
WW: śladowe ilości
kcal: ~250
pzdr/
Zmieniony przez - Koniu151 w dniu 2010-11-10 17:48:37
TRENER PERSONALNY/(PSYCHO)DIETETYK ONLINE. POMOC W UKŁADANIU DIET I TRENINGOW ONLINE.
KONTAKT: [email protected]