SFD.pl - fitness, kulturystyka, trening, dieta i suplementacja

[KONKURS] Twój ulubiony posiłek

temat działu:

UNS SUPPLEMENTS - firmowe forum marki UNS

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 10212

...
napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 13 Napisanych postów 831 Wiek 32 lat Na forum 3 lata Przeczytanych tematów 8935
KONKURS NA TWÓJ ULUBIONY POSIŁEK

Mamy dla Was wyjątkowo prosty konkurs który polega na tym, abyście pokazali nam cos najbardziej lubicie jeść. Forma prezentacji jest dowolna - może to być fotorelacja, video itp.
Sposobów na wykazanie się w konkursie jest bardzo dużo także liczymy na Waszą inwencje twórczą.

Konkurs trwa od 6.10.2014 do 12.10.2014.
Udział w konkursie jest dozwolony dla każdego użytkownika forum SFD.

W konkursie do wygrania są suplementy firmy UNS SUPPLEMENTS


W tym temacie nie zadajemy pytań. Wszystkie prace zgłaszamy w odpowiedzi do tego postu.

Temat do zadawania pytań: http://www.sfd.pl/KONKURSY__PYTANIA,_SUGESTIE,_UWAGI-t1044974.html 
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120
Masz problem z przybraniem na wadze lub zgubieniem zbędnych kilogramów? Indywidualne plany dietetyczne i treningowe
  • 23 383 spalonych kg tłuszczu
  • 27 059 zbudowanych kg mięśni
Sprawdź więcej
...
napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 539 Wiek 26 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 17724
Proste kulturystyczne SUSHI

Na wstępie musimy się zaopatrzyć w następujące składniki :

1. ryż basmati (100g)

2. łosoś wędzony (najlepiej w plastrach - 250g) liście nori z alg morskich (4-5 sztuk)

3. dodatki : ja użyłem papryki, świetnie się sprawdza również ogórek, awokado itd. (wedle uznania)

4. oraz mata bambusowa (jej oczywiście nie zjemy ).


A więc do rzeczy :

Gotujemy ryż basmati – najlepiej bez torebki, polecam dodać odrobinę kurkumy przez co nasz ryż będzie smaczniejszy a ponadto uzyskamy ładny żółty kolor.

Gotujemy przez 20-25 minut w niewielkiej ilości wody, jest to nieco dłużej niż normalnie dzięki czemu nasz ryż będzie miał odpowiednią kleistość.

Po ugotowaniu pozostawiamy ryż do ochłodzenia nie odcedzając wody.



W międzyczasie możemy przygotować resztę składników.

Paprykę kroimy w drobne paski.

Łososia również możemy pokroić w 2-3 centymetrowe paski, tutaj natomiast mam rozdrobniony (sałatkowy), gdyż jest go po prostu wygodnie nakładać.



Kiedy wystygnie ryż możemy przejść do najciekawszej części czyli zawijania.

Przygotowujemy liście nori i rozkładamy jednego z nich mniej więcej w połowie maty bambusowej. Ważne, żeby wodorosty rozłożyć błyszczącą stroną na zewnątrz i dłuższym bokiem do nas.

Następnie nakładamy cienką warstwę ryżu od naszej strony do połowy liścia a później 2-3 centymetrowy pasek dodatków (w tym przypadku łosoś i papryka).



Całość zawijamy od naszej strony w ładny rulonik. Nakładanie i zwijanie powtarzamy dla każdego liścia. Z tej porcji składników powinno wyjść około 4-5 rolek.



Pozostaje nam to wszystko pokroić.

Potrzebujemy co najmniej dobrze zaostrzonego noża. Krojenie zaczynamy od połowy każdej rolki, następnie znów na pół itd. aż wyjdą kawałki około 2-3cm.

Ważne, żeby kroić jednym zdecydowanym pociągnięciem noża, dzięki temu cała zawartość nam się nie pogniecie ani nie rozleci.




Gotowe! Z pewnością wam posmakuje

Świetnie smakuje z sosem sojowym!

Just can't stop!

...
napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 31 Napisanych postów 853 Wiek 27 lat Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 18281
Mój ulubiony posiłek jest banalny to wersja wszystkim znanego omletu, którego nazywam ŚNIADANIOWĄ BOMBĄ! Dlaczego bomba? Ponieważ zawiera wszystko czego rano potrzebujemy, ogromną ilość świetnej jakości białka, węglowodanów, zdrowych tłuszczy, oraz masę witamin!

Tak więc, do przygotowanie naszej BOMBY będziemy potrzebowali następujących składników:

100g płatków owsianych
3 duże jaja
1 banan
1 jabłko
1 brzoskwinię
1 nektarynkę
100g jogurtu naturalnego
15g WPC (lub innego)
cynamon
naturalne kakao (ja używam ekstra ciemnego, bo daje ładniejszy kolorek)



Przejdźmy teraz do wykonania. Do pojemnika wrzucamy pociętego banana, jabłko, oraz wbijamy nasze jaja:


Następnie dodajemy dla smaku (oraz zdrowia), cynamon i kakao (tu już według uznania):


Wszystko miksujemy, aż uzyskamy dość gładki 'szejk':


I wlewamy na rozgrzaną patelnię (ja nie używam żadnych oliw, ani olejów do smażenia, ale tu także według uznania):


W między czasie, do kubeczka dajemy 100-120g jogurtu naturalnego, i dosypujemy 15g WPC (ja użyłem UNS Econo o smaku malinowym):


I energicznie blendujemy własnymi siłami aż będzie gładziutka polewa:


Na koniec smarujemy naszą usmażoną BOMBKĘ, i to wszystko posypujemy pokrojoną brzoskwinią, nektraynką, i na sam szczyt boróweczki:



Po takiej BOMBIE, mamy i siły, i chęci na cały długi dzień...
...
napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Hekade TEAM SFD
Ekspert
Szacuny 341 Napisanych postów 12628 Wiek 23 lat Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 106351
Uprzedzając...Wszystkie przepisy są mojego autorstwa, żadnego opisu/sposobu przyrządzenia nie kopiowałem od kogoś itp itd


Filet z warzywami w sosie własnym !
składniki:
200-400g piersi
1 cebula biała
1 cebula czerwona
1/3 papryki czerwonej
1/3 papryki zielonej
pół średniej marchewki
kilka pieczarek
pół puszki groszku zielonego
+ może być też pół puszki czerwonej fasoli i kukurydzy
łyżka mąki
szklanka wody

a więc tak:
mięso siekamy na niezbyt drobne kawałki, nie trzeba ich jakoś wykwintnie siekać bo i tak się wszystko fajnie przyrządzi. Mięso najpierw doprawiamy ulubionymi przyprawami, podsmażamy na głębokiej patelni z przykryciem, dodajemy do tego również drobno posiekaną paprykę, marchewkę, pieczarki, cebule i wszystko razem dusimy pod przykryciem. Dusimy przez 3-5 min, potem dodajemy groszek/fasole/kukurydze, dalej dusimy z 3-4 minuty. Następnie Mieszamy mąke w szklance wody, wlewamy wszystko na patelnie, dusimy, mieszamy, doprawiamy pieprzem,solą, papryką słodką/chilli jak ktoś lubi ostrze. Po paru minutach danie gotowe.
Dobrze wchodzi z makaronem pełnoziarnistym. Jak dla mnie tanie na mega kozaku
Węgli jest tam może z 5g, tyle co z mąki, czyli nic







Kurczak z ziemniakami "po Wietnamsku"

Potrzebujemy:
250g fileta
440g ziemniaków
sos sojowy ciemny
pieprz/sól/wegeta
2 małe lub jedna spora cebula
troche wody
słodzik

Przygtowanie:

Ziemniaki kroimy na ćwiartki, gotujemy w wodzie-doprawiamy solą. Uwaga! Nie gotujemy ich tak bardzo by się rozwalały po nakłuci widelca czy czymś podobnym. Mają być troszke twarde bo i tak się dorobią jeszcze na patelni z mięsem. Jak się ugotują,wylewamy wode,odsawiamy na bok. w międzyczasie robimy miesko

Mięso:

Kroimy na kawałki ok 5cm,dajemy do małej miski, wszystko zalewamy dwoma łyżkami ciemnego sosu sojowego, doprawiamy pieprzem/Vegetą. Nie polecam dodawania jakichkolwiek innych przypraw do kurczaka bo prawdopodobnie zepsuje to całkowicie smak. Nie dajemy też dużo pieprzu i soli. dosłownie szczypte. Całość mieszamy i dajemy do lodówki na 15 min. Mozna też dzien wcześniej zamarynować i dać na całą noc. Wtedy mięsko elegancko przejdzie przyprawami. Mozemy je rowniez dodatkowo ponakłuwać widelcem zeby lepiej/szybciej przeszło przyprawami.
Zaraz przed wrzuceniem na patelnie rozpuszczamy 2-3 tabletki słodzika w b.małej ilości wody. Nie przejmujecie sie, wg nie czuć słodkiego smaku.
Wrzucamy wszystko na patelnie i smażymy aż mięso będzie prawie gotowe. Całość od czasu do czasu polewamy malutką ilością wody żeby sie nie przypalało a też leciutko się podgotowało. Na sam koniec dodajemy posiekaną cebule (w słupki) i ziemniaki, polecam ziemniaki i mieso z cebulą robić na jednej i drugiej połowie patelni, nie mieszać wszystkiego choć jak kto woli. Mieso i cebule polewamy znów dwoma łyżkami sosu sojowego i mieszamy, przyprywamy patelnie pokrywą i dusimy. Od czasu do czasu polewamy malutka iloscią wody i obracamy mieso/ziemniaki. Ziemniaki dodatkowo posypać vegetą. Pare minut i gotowe ! Jedenko pierwsza klasa !

Do tego świetnie pasuje sałatka warzywna z sosem czosnkowym:
troche ogórka,pomidora,sałay pekińskiej,rzodkiewki, papryki zielonej,czerwonej + kto co tam jeszcze chce. wszystko kroimy na małe kawałeczki mieszamy i polewamy sosem czosnkowym


sos:
50-80g twarogu
2-3 zabki czosnku
vegeta, pieprz
szczypiorek/baczek cebuli/koperek
Twaróg dajemy do miski, czosnek oczywiście mielimy, dosypujemy pieprzu i vegety, dodajemy pokrojone zielsko + zalewamy mała iloscą wody i mieszamy. Sos wychodzi bardzo dobry i bez zbędnych dodatków typu majonez,jogurt naturalny czy inne wynalazki by zrobic coś prawie identycznego





Leczo
Składniki:
2 zielone papryki
2 czerwone papryki
1 żółta papryka
2 małe papryczki chilli
700-1000g fileta
trochę pieczarek
2 cabule białe
1 cebula czerwona
łyżka mąki
500-750ml wody
troszke ostrego ketchupu
2 pomidory
sól,pieprz,oregano,bazylia, papryka słodka,ostra

Przygotowanie:
Papryki kroimy, usuwamy z tego białego syfu i pestek który znajduje się w środku, myjemy, kroimy na małe cienkie paski. Pomidory myjemy, kroimy na drobne kawałki i całość wrzucamy do rozgrzanego garnka -przykrywamy pokrywą i dusimy. Oczywiście wszystko od czasu do czasu trzeba przemieszać.
W międzyczasie kroimy mięso na drobniutkie kawałki, smażymy na patelni razem z posiekaną cebulą i posiekanymi pieczarkami. Jak się usmaży, odkładamy na bok. Czekamy aż papryka trochę zmięknie i wrzucamy resztę składników, dusimy tak przez 10-15minut. Następnie dolewamy wody. ALE NIE OD RAZU CAŁOŚĆ a troszeczkę 200-300ml, dalej podgotowujemy wszystko przez 5-10min. Wlewamy resztę wody, tak żeby PRAWIE całość się pokryła wodą (zostawiamy 1cm od góry bez wody) w szklance osobnej mieszamy mąkę z wodą i dolewamy. Dodajemy również troszke pikantnego ketchupu tak z 15-20g, mieszamy i podgotowujemy jeszcze z 5-10minut.

I Wuala! leczo gotowe. Taki garnek wystarczył mi na 3 porcje po 250g mięsa w misce. Mega ale to mega zapycha i co najważniejsze, nie ma wg węgli ! tyle co z tej mąki i ketchupu czyli moze z 10g, ale spokojnie mozna to wliczyć w bilans
na redukcje danie wręcz idealne. Jedyny minus to czas przygotowania, całość mi zajęła 40-50min.





Pizza na ciescie kalafiorowym
przepis typu:
redukcja HELP ME

Potrzebujemy:
kalafior 700g
mięso 300g czy ile tam chcemy
2-3 pomidory (około 500-700g)
Zioła prowansalskie, bazylie, oregano, pieprz, chilli jak ktos lubi ostre, vegeta/sól + jakie kto tam woli przyprawy.
Cebula czerwona/biała
papryka czerwona/zielona
pieczarki
3-4 jaja całe lub 7-8białek jaj
+ ulubione przyprawy do miecha

-Kalafiora gotujemy tak żeby był lekko twardy, odstawiamy na bok, jak ostygnie blendujemy go lub trzemy na tarce na taką maź, dajemy do miski
- Do miski dodajemy w/w przyprawy + wbijamy jajka i mieszamy wszystko
- Na tacke dajemy papier do pieczenia uprzednio wysmarowany jakimś tłuszczem. wlewamy mase i od razu do piekarnika na 40 minut. Jak się przyrumieni, stwardnieje wyciągamy...
-W między czasie kroimy reszte składników, miesa nie trzeba smazyć czy coś.
-Robimy sos pomidorowy: 2-3 pomidory wrzucamy do blendera, blendujemy, dodaje w/w przyprawy(znowu nie przesadzmy z ich ilościa) Blendujemy do momentu aż będzie praktycznie sama woda
- Smarujemy sosem spód naszej pizzy, dodajemy reszte skłądników i spowrotem do piekarnika na 20-40min. Im dłużej bd robić tym ciasto będzie twardsze

A tak wyglądają wszystkie składniki pokrojone,masa zrobiona itp itd

Nie powstaje z tego moze rasowa pizza ale taki mega pyszny wypiek, mega zdrowy z mega dawką witamin i minerałów. Mega zapycha itp itd







Pizza z patelni w 15 min!

Przepis prosty, wrecz banalny i szybki do zrealizowania, przy tym mega smaczny !
Skladniki na ciasto:
Mąka pelnoziarnista 100g
lyzka-dwie proszku do pieczenia
2 jajka lub 1 całe i dwa białka tak jak akurat dzis ją robiłem
troche wody (tak by masa była gęsta, ale nie wodnista! )
Przyprawa do pizzy, wegeta

Wszystkie skladniki mieszamy i na rozgrzaną patelnie, robimy omleta takiego grubasa. Z jednej i drugiej strony obsmażamy, odstawiamy na bok

Na góre:
mieso
papryka
kukurydza
cebula
+ co kto lubi

Wszystko siekamy, smażymy, odstawiamy na bok
Ciasto smarujemy sosem bolońskim lub tak jak u mnie to było, ketchupem-sosem który zrobiłem kiedys z pomidorów, wykładamy pokrojone cienko pomidory + reszta składników, ugniatamy lekko, na góre dajemy ser plesniowy lub żółty czy jaki tam kto lubi, posypujemy ziolami prowanslaskimi i do mikrofali na 3-4min i jemy ! Jak na pizze to mega szybko, mega smaczenie i na temat






Ryż z miesem po Hawajsku:

Skladniki:
1.4papryki czerownej, moze byc tez zielona
cala cebula biała
100g ryzu
250g fileta
curry
ulubiona przyprawa do fileta
sól,pieprz
*moze byc tez fasola czerwona i kukurydza

przygotowanie:

ryż gotujemy, po ugotowaniu odsawiamy na bok (nie rozgotowywać! polecam paraboled)

Mieso z pozostałymi składniki smażymy, jak już bedzie usmażone, dodajemy na patelnie ryż, całość zalewamy 3/4 szklanki wody, dajemy spoooro curry, dodajemy pieprz, sól i wszystko mieszamy. Nie przykyrwać pokrywą patelni bo chodzi o to by woda szybko wyparowała. Mieszamy caly czas, do momentu kiedy wody bedzie b.mało i wtedy juz mozna wyjsc i jesc






Tort dla pakerów

Składniki:
100g mąki żytniej
2 jaja
250g fileta
250-500g szpinaku
troche wody
sol,pierprz,ubulione przyprawy do miesa

z Mąki razowej robimy kilka omletów
100g + 2 jaja + dolewamy wody, do tego stopnia by całość była taka lejąca się i dobrze rozprowadzało się po patelni
jak zrobimy 5-6 omletów odkładamy je na bok

mięso blendujemy, mozemy rowniez do tego dodac papryke, cebule i co tam chcemy. wszystko wrzucamy na patelnie, jak sie podsmaży dodajemy szpinak, doprawiamy, mieszamy itp, jak farsz bedzie gotowy to po prostu przekładamy:
omlet>farsz>kladziemy kolejną warstwe omleta> itp itd
Przepis prosty a w smaku petarda







Omlet z borówkam/jagodami
i


Potrzebne składniki:
3-4 jajka lub białka/żoltka, co kto moze/co kto woli
100g (ja dalem 80) platkow owsianych
50-100g borówek amerykanskich (ja dalem 50)
10tabs słodzika
łyzka cynamonu

-Jajka wybijamy do miski, dodajemy cynamon, słodzik, owsiane, wszystko mieszamy by masa była jednolita, slodzik polecam rozgnieść i dopiero dodać bo ciezko bd sie rozpuszczac w jajkach %)
-Borówki myjemy, dajemy do osobnejmiski,zgniatamy, tak dokładnie jak tylko potrafimy
- 1/2 masy rozlewamy po patelni, na górę dodajemy borówki i na 3cią mase dajemy reszte masy z owsianych, "smazymy" na małym ogniu, potem przewracamy an drugą strone, smazymi pare min i gotowe!

I mozna jesc bez opamiętania !

Ja dałem tylko 80g owsianych i 50g borówek bo chciałem mieć ~65g ww, nie więcej, ale jak mozecie to śmiało dajcie 100-150g owsianych, 100-150g borówek i bedzie jeszcze lepsze!









Pieczeń z jajkiem w środku:

Skladniki:
250g fileta
2 jajka
szynka / pomidory suszone
sol/pieprz/ulubione przyprawy do miesa
szczypiorek
cebula
pieczarki
Przygotowanie:
Jajka gotujemy, studzimy
Mieso ze szczypiorkiem, pieczarkami i cebulą blendujemy

albo szynką lub pomidoramy obkładamy do okoła jajko, na to obkładamy zblendowanym mięsem (poleam wszystko robić mająć mokre ręce, wtedy ładnie sie wszystko uformuje i mieso nie bd się kleić do rąk)

Odstawiamy do lodówki na 15-30min

Nastęnie pieczemy w piekarniku 40 min na 180st z termoobiegiem
Dobrze wchodzi samo albo z sosem czosnkowym

Proste, szybkie i dobre danie






Sernik z patelnii


Przepis banalnie prosty, szybki i mega smaczny. Idealnie nadaje się na kolacje/ostatni posiłek

Potrzebujemy:
Twaróg 200g
ok 8 żołtek lub białek lub 4 całe jaja. U mnie to były akurat żółtka
aromat waniliowy
słodzik

Wszystko razem mieszamy, słodzik rozgniatami łyzeczkami bo cięzko się bedzie rozpuszczać w jajach. Mieszamy wszystko i wlewamy na rozgrzaną patelnie ( u mnie to byla teflonowa wysmarowana olejem na papierze) Smażymy, przewracamy, mieszamy itd itd. Jak już będzie usmażone i cała masa będzie jednolita, wkładamy do miski. Ugniatamy mocno łyżka i odstawiamy na ok 30-45 min. Moze byc do lodówki ale nie musi (ja nie dawałem) Po tym czasie wyjmujemy ją i dajemy na talerz. W smaku jest mega, smakuje jak normalny sernik, ale wiadomo to wersja BodyBulider więc nie wygląda identycznie. Śmiało można dodać jakieś suszone albo świerze warzywa np. rodzynki, borówki amerykańskie itp.

Jakbyście chcieli zrobić ten sernik w piekarniku, to wszystko robimy dokładnie tak samo (tylko nie smażymy %) ) dajemy do jakiegoś głębokiego naczynia i czekamy aż się zrobi. Oczywiscie nie oplaca sie odpalac piekarnika na tak małą porcje... Wtedy warto zrobic takie 3-4 na raz, tylko trzeba uważać zeby wszystkiego nie skonsumować na raz, bo ja jak jadłem ten sernik z patelni to ani się obejrzałem a jego już nie było








Zapiekanka z ziemniakow i fileta w piekarniku

Skladniki:
440g ziemniakow
200g fileta
pol czerwonej papryki, zielonej
pol cebuli bialej/czerwonej
1 - 1.5 pomidora
1-2 jaja
bazylia, oregano, pieprz, sól
+ ulubione przyprawy do mięsa

]Przygotowanie:

Sos/farsz:
Pomidora blendujemy, dodajemy jajka, bazylie oregano, mieszamy wszystko, mozna tez dodac 1-2 zabki czosnku jak ktos bardzo lubi. Odstawiamy do lodowki na 15 min.

-Ziemniaki kroimy, na niezbyt duze i niezbyt małe kwadraciki, mogą być takie plastry, nawet będzie lepiej. PODGOTOWUJEMY, nie gotujemy do konca.
-Mięso kroimy na male kawałeczki, moga być takie paski, smazymy, odstawiamy na bok
- papryki i cebule kroimy na drobne kawalki

Wszystko układamy rządkami w naczyniu ZAROODPORNYM:
Ziemniaki, potem mieso, papryka, cebula itp itd...
Calosc dokladnie zalewamy farszem, jak zgęstnieje w lodówce mozna dolac ociupinke wody by go rozcieńczyć.
Pieczemy ok 40-50min na 180st z termoobiegiem
na ostatnie 10-15 min mozna zdjąć pokrywe z naczynia by sie ladnie od gory wszystko przyrumieniło

Danie LOW FAT. Mega dobre, mega zapycha
Smacznego!










SMACZNEGO !!
...
napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 17 Napisanych postów 2416 Wiek 28 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 42858
Witam :)

Moje ulubione posiłki to takie, które się robi bardzo szybko, składniki mam zawsze w kuchni i jest po wszystkim bardzo mało zmywania :)
Zaprezentuję 2 dania: jedno mięsne, a drugie na słodko ;)

Placki bananowe

Składniki:
jajka - 5 sztuk
banany - 280 g (3 sztuki)
PAM, olej, oliwa - ewentualnie


Krok 1:
Jajka i banany zblenderować.


Krok 2:
Rozgrzać patelnię. Użyć oleju, PAMu albo patelni teflonowej, żeby placki nie przywierały do patelni.

Krok 3:
Masę wlewać na patelnię w takiej postaci jakiej uważamy. Mogą być mniejsze, większe, wszystko zależne od danego pomysłu ;)



Krok 4:
Placuszki układać na talerz. Można w wersji piramidki lub jak zwykłe naleśniki. Jeść same bądź z jakimś dodatkiem ;) Ja użyłem syropu jagodowego Walden Farmsa.



Wartości kcal i BTW:
B - 35,4 g
W - 65,3 g
T - 25,9 g
kcal - 635,5

Kotlety mielone z mozzarella

Składniki:
- ser mozzarella 125 g
- wieprzowina, szynka 500 g
- cebula
- przyprawy według uznania (ja dałem paprykę ostrą i przyprawę do kurczaka)


1. Kroimy cebulę na drobne kawałki. Ser mozarelle również kroimy w mniejsze kawałki. Mięso, cebulę i przyprawy wrzucamy do miski i mieszamy. Następnie bierzemy kawałek mięsa do ręki, wrzucamy kawałek mozarelli i robimy z tego kulki. Można zrobić kulki, można w kształcie bardziej "mielonych" ;)



2. Wsadzamy do piekarnika na 15 minut w temp. 180 stopni

3. Podajemy z ryżem czy ziemniakami. W moim przypadku frytki z Tefala Actifry.



Wartości kcal i BTW:


SMACZNEGO

Zmieniony przez - Lucky555 w dniu 2014-10-08 21:28:21

Blog IF/Rekompozycja [pods. 22] - Zapraszam ! http://www.sfd.pl/[BLOG]Lucky555/IF__Rekompozycja-t989337.html

Jeśli chcesz przegrać trochę $$ to zapraszam:)
http://www.sfd.pl/Gruby_hajs_z_Lucky555-t1058841.html 

...
napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 207 Napisanych postów 28135 Wiek 22 lat Na forum 4 lata Przeczytanych tematów 128163
Dobra, powinienem za ten przepis wziąć jakieś haracze, ale ok nie tym razem
Sporo fajnych prac szczególnie ta pierwsza więc ciężko będzie, ale KTO NIE RYZYKUJE TEN NIE ZYSKUJE, czy jakoś tak

TANQOWSKI SERNIK


Składniki:
-1 kg twarogu chudego
- jogurt naturalny 100g
- 3 x galaretka
- 10 słodzików
- 500 g truskawek

Sposób przygotowania .


1) Zagotować 350ml wody. Wsypujemy słodzik i zawartość 2 opakowań galaretki (u mnie wiśniowa) do gorącej wody i dokładnie mieszamy do całkowitego rozpuszczenia. Nie gotujemy. czekamy aż ostygnie.
2) Twaróg, jogurt, wystudzoną galaretkę blendujemy na gładko.
3) Powstałą masę przekładamy do formy, układamy truskawki i odstawiamy do lodówki na godzinę.
4) Drugą wystudzoną galaretkę (u mnie znowu wiśniowa z 400ml wody) wylewamy na wierzch i z powrotem do lodówy na około 12 godz (ja robie zawsze na wieczór, zeby przez noc sobie spokojnie zgęstniał)


Makro: 100g- 80.1kcal, 9.2g białko, 0.1g tłuszcze, 10.6g węglowodany

Mam nadzieję, że się podobał przepis na sernik .







Ok, a tu taki mniej związany z kulturystyką przepis .

TANQOWSKI PASZTET

Składniki na ok. 40 sztuk:
Ciasto:
300- 350g mąki pszennej
200g margaryny
1 jajko
½ łyżeczki soli
100g gęstej, kwaśnej śmietany
Nadzienie:
ok. 500g mięsa wołowego
2 cebule
sól, pieprz, Vegeta
olej do smażenia
Dodatkowo:
1 jajko

Sposób przygotowania:

-Mięso wołowe ugotować z dodatkiem Vegety. (Wywaru nie wylewać).
-Cebule obrać i pokroić w grubą kostkę. Cebule podsmażyć na oleju.
-Mięso i cebule wraz z olejem zmielić. Dodać tyle wywaru z mięsa, aby farsz nie był suchy (nie może się rozpadać, ma powstać jednolita, dobrze zbita masa). Doprawić solą i pieprzem.
-Mąkę (zacząć od 300g) zagnieść z margaryną, jajkiem, solą i śmietaną na jednolita masę. (Ciasto ma być miękkie, sprężyste, ale nie klejące.)
-Ciasto rozwałkować w prostokąt na dobrze posypanym mąką blacie. Wzdłuż dłuższego boku ułożyć wałek z mięsa mielonego.
-Ciasto zawinąć raz tak, aby mięso znajdowało się w środku.
-Powstały wałek odciąć od reszty ciasta i pokroić na kawałki o długości ok. 2cm.
-Paszteciki układać w odstępach na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Nałożyć kolejną porcję mięsa na rozwałkowane ciasto, zawinąć raz, odciąć i pokroić na kawałki. Tak postępować, aż do wyczerpania ciasta. Ułożone na blasze paszteciki posmarować rozkłóconym jajkiem.
-Piec w nagrzanym piekarniku ok. 30 min. w temperaturze 180°C.
Smacznego Smile.









Zmieniony przez - TanQer w dniu 2014-10-09 00:30:40

Zmieniony przez - TanQer w dniu 2014-10-09 00:32:34

Zmieniony przez - TanQer w dniu 2014-10-09 00:33:50

Zmieniony przez - TanQer w dniu 2014-10-09 00:35:11

"Pieniadze szczescia nie daja ale w szczesiu bardzo pomagaja" - warezz

http://www.sfd.pl/DT__]_TanQer,_Po_Prostu_MASA-t1092000-s12.html#post7  Dziennik Treningowy

...
napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 17 Napisanych postów 5392 Wiek 26 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 106156
Wszyscy dają dosyć tradycyjne przepisy, ja dla odmiany MEEEGA SŁODZIUTKIE KROOWKI!

Skład: ( Wyjdą mordo-klejki niż takie kruche)


- 30 gram oleju kokosowego lub masła klarowanego
- 60 gram masła orzechowego
- 80-100 gramów odżywki białkowej ( u mnie toffee od UNS)
- 2-3 łyżki sosy karmelowego Walden Farms lub miodu

Opcjonalnie: jogurt grecki light, kawa rozpuszczalna, kakaoo gorzkie ( jako dodatek)

Wykonanie:

Masło lub olej roztapiamy , dolewamy do miski z masłem orzechowym i odżywką białkową. Całość mieszamy mikserem na bardzo gęstą konsystencje ( trudno się odkleja od mieszadeł), następnie dolewamy sos od Wadem Farms o smaku karmelowym - sprawdzi się tutaj super, bo nada krówką koloru i słodyczy, jeśli nie macie dodajcie miód po prostu.

Tak wyrobioną masę formujemy na papierze do pieczenie lub folii aluminiowej w formie cukierków -krówek, umieszczamy na 3-4h najlepiej do zamrażarki, ale lodówka też zdaje egzamin Smacznego

p****** wszystko co mówią na Twój temat...
Kulturystka jest całym Twoim życiem,Twoją pasją, której poświęcasz 24h na dobę.
Dzięki Tobie ten sport żyje i bądź z tego dumny...
Prędzej czy później osiągniesz swój cel tylko konsekwentnie do niego dąż

...
napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 6 Napisanych postów 412 Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 4896
...
napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 10655 Napisanych postów 44374 Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 57734
Mój Pierwszy ulubiony posiłek

DIETETYCZNY SERNIK!!!


Prawie bez cukru i tłuszczu

Potrzebne składniki:

Na 4 porcje

-1kg sera chudego białego
-4 jajka
-1 saszetka budyniu waniliowego bez dodatku cukru
-proszek do pieczenia 2 łyżeczki
-15 tab słodzika sukralozy
-aromat waniliowy ok pół fiolki
- mikser i 2 miski :)




Oddzielamy białka od żółtek. Białka ubijamy na bardzo sztywno z odrobiną soli

tak to ma wygladać 4 ubite jajka biał :D





Twaróg miksujemy w oddzielnej misce z żółtkami, słodzikiem, proszkiem do pieczenia, budyniem i aromatem.

wrzucamy wszytko jak leci, jak ktoś może nie wie słodzik pierw trzeba rozpuścić w odrobinie wrzącej wody i potem

wlać do reszty







Wszystko miksujemy aż wyjdzie jednolita masa:





Teraz dodajemy nasze ubite jajka biał (warto przed dodaniem jeszcze raz zmiksować albo po prostu zrobić to na końcu a nie na początku) Dodajemy powoli białka i powoli wszystko mieszamy tak żeby znów jednolita masa wyszła





Następnie wlewamy to do foremki obłożonej papierem do pieczenia
Ja dodałem jeszcze posypkę dekoracyjną kakaową nie zniszczy to sernika a ładniej wygląda





No i wstawiamy to ładnie do piekarnika
Pieczemy jakieś 50 minut w 180*
Po ukończeniu pieczenia nie otwieramy od razu piekarnika
żeby sernik nie opadł, chociaż mi i tak całkowicie opadł a urósł mega wielki :D





No i gotowe:










Podsumowanie:

Sernik robiłem jak już było ciemno więc nawet dobra lustrzanka tutaj wymięka bez dodatkowej lampy błyskowej. Ostatnie zdjęcie zrobione już rano przy kawce serniczek, mega!
Sernik praktycznie jest źródłem samego białka,śladowej ilości tłuszczy (na porcję przypada jedno małe jajko) węglowodany z twarogu i budyniu również bardzo małe wartości, także idealny posiłek na noc,ale także żeby podjeść między posiłkami. Jedną porcją można się w miarę najeść,
zapchać i do tego ze smakiem :)
Możecie oczywiście coś pokombinować,dodać, ja mimo wszystko jestem na redukcji,
więc więcej nic nie dorzucam

No i cóż smacznego :)


BTW


Wartość energetyczna 4 porcji: 1230 kcal
Białko: 205g
Tłuszcz: 23g
Węglowodany: 47g


Wartość energetyczna 1 porcji: 307 kcal
Białko: 51g
Tłuszcz: 6g
Węglowodany: 12g





Drugi ulubiony posiłek


Dietetyczne Muffinki

Przepis:

Na 10 muffinek

80g zblendowanych płatków owsianych
35g otrębów przennych
1 banan
2 jajka
2 łyżeczki proszku do pieczenia
30g wpc
30g kazeiny (opcjonalnie)
ok 200ml mleka
5-10g kako
15g rozbitych orzechów laskowych


Oddzielamy żółtka od białek. Roztrzepujemy żółtka z mlekiem.
Płatki owsiane mielimy w młynku. Dodajemy je do miski z żółtkami i mlekiem.
Dodajemy otręby, proszek do pieczenia, odżywkę białkową kako i miksujemy
Dodajemy ubite białka i delikatnie mieszamy łyżką do jednolitej konsystencji
Teraz kroimy banana na plasterki a następnie każdy plasterek rozgniatamy widelcem
Nakładamy 1 dużą łyżkę masy do foremek, następnie małą łyżeczkę rozgniecionych
bananów, a na to znów masę ok pół dużej łyżki, na wierzch posypujemy rozgniecionymi orzechami laskowymi
Pieczemy około 25 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni



















BTW dla 5 sztuk w przybliżeniu



i większy format

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/20e94e032f2df837.html



Zmieniony przez - nenson w dniu 2014-10-10 12:52:58
...
napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 7 Napisanych postów 370 Wiek 24 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 12422
Mój bardzo prosty ale za to bardzo smaczny posiłek. Żadne odkrycie ameryki ale dla kogoś takiego jak ja który ma tylko maks. godzinke dziennie aby poświęcić na gotowanie przepis mega. Bardzo prosty i szybki ale nie znalazłem w regulaminie że ma być coś trudnego i wymyślnego:) Smakuje dobrze na ciepło jak i na zimno w pojemniku świetnie nadaje się do pracy. Specjalnie na tą okazję umyłem kuchenkę więc mam nadzieję że się spodoba:)

Do dzieła
SKŁADNIKI
opakowanie mieszanki warzyw chińskich
2 piersi kurczaka
100-150g makaronu ryżowego
sos sojowy ciemny




PRZYGOTOWANIE
Na patelnie leci kurczak ja zawsze mam przygotowaną odrazu pokrojoną w kostkę podsmażamy bez przypraw można dodać trochę oleju ja mam fajną ceramiczną patelnie więc fajnie się podsmaży. Można dodać przyprawę do kurczaka złocistą ja jednak nie dodaje.



W czasie gdy kurczak się lekko podsmaża przychodzi najtrudniejsza część dania... Mianowicie wstawiamy wodę w naczyniu kruszymy dość drobno makaron uwaga bo strzela przy tym po całej kuchni. Zalewamy makaron tak 1-2cm nad pow makaronu. odstawiamy.



Do kurczaka dorzucamy warzywa z opakowania i chwilę dusimy pod przykryciem. Później zdejmujemy pokrywkę i tak niech się smaży.



Gdy już wyparuje woda dodajemy dość sporo sosu sojowego.



Przekładamy makaron do naczynia gdy zostanie dużo wody trzeba odcedzić ale trochę nie zaszkodzi.



Mieszamy i gotowe




SMACZNEGO!!
...
napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 7 Napisanych postów 370 Wiek 24 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 12422
SAKIEWKI Z KURCZAKIEM

Przepis poznałem gdy pracowałem w firmie cateringowej ostatnio widziałem gdzieś podobną wersję i musiałem ponownie zrobić moja jest lepsza;) trochę z tym roboty ale od czasu do czasu warto fajny przepis jak postoi w piekarniku nawet 8 h to dalej są ciepłe na zimno też smakują. Prosty przepis pracy też nie za dużo w nim a smak naprawdę fajny polecam zrobić. Około treningowo można podawać z ryżem i sosami ale mi najbardziej smakuje w wersji solo

Jedziemy
Składniki
naleśniki na naleśniki pewnie każdy ma swój własny przepis ja podam swój
2szkl mąki ja mam zwykłą ale z razową są nawet lepsze
1,5szkl mleka
2 jajka
woda tak żeby była odpowiednia konsystencja ok 3/4 szkl
sól pieprz



Smażymy naleśniki żadnej filozofii z podanej ilości mi wychodzi 8szt

Farsz
Składniki
1 cukinia
1 marchewka
1 papryka ( ze zdjęcia gdzieś uciekła ale dorwałem ją jak wychodziła z klatki..)
2 piersi kurki
cebula średnia
szczypiorek
1/2 kostki bulionowej
papryka ostra i słodka



Kurczak w kostkę leci na patelnie bez przypraw niech sam siedzi.



Reszta składników w paski, tylko szczypiorek zostawiamy w spokoju.



Ze szczypiorku wybieramy ok 10 najdłuższych źdźbeł a resztę kroimy

Gotujemy wodę i w połowie kubka rozpuszczamy pół kostki rosołowej a resztą wody przelewamy długi szczypiorek.

Kurczak już gotowy więc dodajemy krajanke naszą dusimy pod przykryciem, gdy będzie miękkie zdejmujemy pokrywkę.



Dodajemy rozpuszczoną kostkę rosołową.



Gdy farsz już się ładnie poddusi, odparuje wodę dodajemy paprykę słodką i ostrą i krojony szczypiorek. Smażymy jeszcze 2 minuty.

Nakładamy farsz ok 2 łyżek na środek naleśnika i formujemy sakiewki.

Związujemy długim szczypiorkiem lub jak komuś się nie chce z tym bawić może zwykłym sznurkiem.
Samemu ciężko to związać ja zawsze robię to z kimś można poprostu zrobić trójkąty lub zrolować ale sakiewki wyglądają najfajniej warto się trochę pobawić



Wstawiamy do piekarnika 15 minut na 180 stopni wtedy będą bardziej trzymały formę



SMACZNEGO

Zmieniony przez - mlody944 w dniu 2014-10-10 21:55:35
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

[video] Dlaczego MINIKOX pije LOADER SHOT

Następny temat

[KONKURS] Motywator UNS