SFD.pl - fitness, kulturystyka, trening, dieta i suplementacja

[BLOG] nwpassage od kuchni

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 19500

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 768 Napisanych postów 1291 Wiek 157 dni Na forum 280 dni Przeczytanych tematów 58034
Hej Wam !

Często wrzucam zdjęcia moich posiłków w dzienniku - dlaczego więc nie założyć bloga od kuchni ?

Moja dieta dotychczas to LowCarb z rotacją węglowodanów w DT/ DNT.
Póki co jeszcze redukcja, na jesieni planuję masę jeśli uda się dobrze zejść z fatu na brzuchu.

Cheety goszczą u mnie przeważnie co 10-14 dni. Kaloryka teraz 1800kcal. Zaczynałam w styczniu od 2200kcal.


Dzisiaj na słodko czekolada z jagłami




Wartości odżywcze:
605 kcal
B 6g
T 48.6g
W 37.1g

Składniki:
* 80g olej kokosowy
* 20g kakao
* 15 g jagła ekspandowane
* 20g rodzynki
* 40g serwatka w proszku
.
Rozpuścić olej kokosowy w garnku na wolnym ogniu, dodać kakao i serwatkę w proszku - dobrze wymieszać. Na koniec dodałam posiekane rodzynki i jagła. Całość przelałam na wyścieloną folią aluminiową płaską tackę i włożyłam do lodówki na ok. 1 godzinę. Gotowe :) .
Najlepiej sprawdziłaby się forma silikonowa, poszukuję póki co ideału nie za miliony.



Zmieniony przez - northwestpassage w dniu 2018-07-31 11:43:29
1

Take your dreams seriously.

DT nwpassage s.23, s.37
Podsumowanie redukcji 2018

Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120
Masz problem z przybraniem na wadze lub zgubieniem zbędnych kilogramów? Indywidualne plany dietetyczne i treningowe
  • 23 383 spalonych kg tłuszczu
  • 27 059 zbudowanych kg mięśni
Sprawdź więcej
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 82 Napisanych postów 92 Wiek 23 lat Na forum 3 lata Przeczytanych tematów 18327
Dodaję do obserwowanych i pewnie nie raz skorzystam z pomysłów :)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 5827 Napisanych postów 5026 Wiek 27 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 258153
zdjęcia mi się podobają więc dodaję do obserwacji a co z moimi batonami?
3
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
georgu Ivan Groźny Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 2850 Napisanych postów 39826 Wiek 28 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 315407
Jestem i zaglądam
2

MODERATOR DZIAŁU "INNE DYSCYPLINY"
Instruktor Kulturystyki

http://www.sfd.pl/[blog]_Brudna_miska_by_georgu-t1156013.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
lodzianin1 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 14875 Napisanych postów 235884 Wiek 42 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 1142494
super witamy w dziale , już cię koloruję
2

treningi,cykle,suplementacja,odchudzanie,masa pisz-treningirafal@gmail.com

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 627 Napisanych postów 19241 Wiek 24 lat Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 796503
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 768 Napisanych postów 1291 Wiek 157 dni Na forum 280 dni Przeczytanych tematów 58034
lapacz12 - super :)

DJ DoDo - batony były i już nie ma na jutro kolejne szykuje. Trochę zmodyfikowałam przepis, bo nie używam masła orzechowego i bardziej węglowodanowe wyszły. Jutro wrzucę. Mój M. pomógł im zniknąć. Naprawdę pyszne :)

georgu - hej, hej :)

lodzianin1 - hej, dziękuję za barwy :) zaglądam do działu już trochę jak czas pozwala :) na Twoje cheety dzień w dzień tyż

f3door - pewnie, że można


Zmieniony przez - northwestpassage w dniu 2018-08-01 00:13:46
3

Take your dreams seriously.

DT nwpassage s.23, s.37
Podsumowanie redukcji 2018

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 768 Napisanych postów 1291 Wiek 157 dni Na forum 280 dni Przeczytanych tematów 58034
Wczoraj wieczorem znów robiłam batoniki proteinowe
Zmieniłam przepis od DJDoDo. Chciałam mniej tłuste. Zakładam, że będą częściej wpadać w dni treningowe kiedy potrzeba więcej węgli oraz jako wieczorna przekąska i tu też węgle mile widziane.



Wartości odżywcze na 100g:
367 kcal
B 31.8 g
T 5.9 g
W 48.4 g

Skład:
* daktyle 50g
* serwatka w proszku 90g
* płatki owsiane 50g (zmielone w młynku do kawy)
* czekolada gorzka 20g
.
Daktyle zalałam wrzątkiem, zostawiłam chwilę, aby namokły(wody tak żeby je zakryła). Zblendowałam. Dodałam resztę składników i ugniotłam. Po ugnieceniu można na chwilę wrzucić do lodówki żeby masa zastygła, łatwiej będzie formować batony.
Czekoladę rozpuściłam w kąpieli wodnej.

To przepis pierwotny z weekendu. Wczoraj zabrakło mi płatków i serwatki to dodałam trochę zmielonych płatków jęczmiennych i żytnich.


Zmieniony przez - northwestpassage w dniu 2018-08-02 00:22:02

Take your dreams seriously.

DT nwpassage s.23, s.37
Podsumowanie redukcji 2018

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 768 Napisanych postów 1291 Wiek 157 dni Na forum 280 dni Przeczytanych tematów 58034
Dzisiejsze śniadanie - standard jajka z patelni i wczorajszy obiad - smażone podudzia i skrzydełka, uwielbiam chrrrrupiące




1

Take your dreams seriously.

DT nwpassage s.23, s.37
Podsumowanie redukcji 2018

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 552 Napisanych postów 1371 Wiek 30 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 28208
Całkiem tutaj apetycznie u Ciebie ;)
1

omerta

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 768 Napisanych postów 1291 Wiek 157 dni Na forum 280 dni Przeczytanych tematów 58034
mesja1905
Całkiem tutaj apetycznie u Ciebie ;)

Staram się urozmaicać talerze na ile czas i chęci pozwalają :)

Take your dreams seriously.

DT nwpassage s.23, s.37
Podsumowanie redukcji 2018

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Domowe masło migdałowe z orzeszkami pini bez prażenia