Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

[ART] CO JEŚĆ GDY JESTEŚMY W SZKOLE/PRACY? strona 1 i 20

s.m.p.a. ODŻYWIANIE

Wysłana - 11 września 2009 11:24    Edytuj Cytuj
syrop glukozowo-fruktozowy, płatki kukurydziane (kasza kukurydziana, cukier, sól, karmel amoniakalny - barwnik), tłuszcz roślinny, płatki pszenne ekstudowane (pszenica, cukier, kasza kukurydziana, ekstrakt słodowy jęczmienny, sól), chrupki zbożowe, (kasza kukurydziana, płatki: żytnie, jęczmienne, pszenne, cukier trzcinowy, sól morska)

głownie oto chodzi ....
ale jak pisałem....
Ekspert -

endru12

Wysłana - 11 września 2009 11:27    Edytuj Cytuj
moze sie nei znam i na platakch ale o to co znalazlem

Musli tropikalne jest pełnowartościowym produktem śniadaniowym wyprodukowanym wyłącznie z naturalnych składników najwyższej jakości bez konserwantów i sztucznych barwników.

Płatki wchodzące w skład produktu pieczone są z dodatkiem oleju palmowego w wyniku czego produkt jest bogaty w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe.

Unikalna technologia produkcji i starannie dobrane składniki umożliwiły stworzenie doskonałego jakościowo - niezwykle zdrowego i odżywczego produktu śniadaniowego. Po dodaniu mleka – płatki w Musli ce****ą się niezwykłą chrupkością, zachowują złocistą barwę a potrawa uzyskuje unikalny, wspaniały smak i zapach.

Skład: crunchy (płatki owsiane, płatki ryżowe, olej roślinny, cukier, syrop skrobiowy, mąka pszenna, wiórki kokosowe, słonecznik, emulgator-lecytyna, aromat identyczny z naturalnym, sól), płatki kukurydziane, owoce suszone lub kandyzowane: rodzynki, papaya, banany, ananasy

Zmieniony przez - endru12 w dniu 2009-09-11 11:28:14

Życie zaczyna się po 40-stce....w bicepsie

s.m.p.a. ODŻYWIANIE

Wysłana - 11 września 2009 11:41    Edytuj Cytuj
Gdybym wierzył we wszytsko to co piszą, to jadłbym wszytsko bez cukru i pił jakieś kawy odchudzające
ale możesz je jesć jak mówiłem dodaj tylko orzechów włoskich o wiele lepsze na pewno od kukurydzianych pozdr
Ekspert -

rush comes

Wysłana - 12 września 2009 16:41    Edytuj Cytuj
sorry za offtop ale mają błonnika wiórki kokosowe? jedno źródło mówi że 11 g a drugie ze 21 g

s.m.p.a. ODŻYWIANIE

Wysłana - 12 września 2009 22:01    Edytuj Cytuj
stąd wynika że 16 g więc polecam wziąć po środku http://www.nutritiondata.com/facts/nut-and-seed-products/3107/2
Ekspert -

donJAZYRone

Wysłana - 12 września 2009 22:22    Edytuj Cytuj
Dobry art.

Wiesz co, spróbuj szczeknąć, jedno jest pewne;
groźny to ty jesteś, ale tylko przez internet.

Libos

Wysłana - 16 września 2009 22:50    Edytuj Cytuj
Za***isty patent w szkole to miksowanie oliwy/włoskie/wiorki kokosowe i białka + jogurt naturalny . szczególnie dlatego , że wczesniej ciezko mi było dopilnowac malej ilosci ww w diecie biorac kanapki i kombinowalem w sniadaniu i przed tren .. ehh błedy młodosci

Kamaze

Wysłana - 23 września 2009 09:37    Edytuj Cytuj
Z mojej strony jeszcze jedno pytanko, dotyczące bezpośrednio poruszanego w tym temacie zagadnienia (odżywianie w szkole/pracy). Czy to, że posiłki o których tu mowa są zimne, nie wpływa w jakimś stopniu na ich przyswajalność oraz zdrowie konsumujacej je osoby? Mam tu na myśli uprzednio ugotowane filety z kurczaka/ryż itp, które trafiają do plecaka prosto z lodówki i spożywane są dopiero po kilku godzinach.

Zmieniony przez - Kamaze w dniu 2009-09-23 09:43:54

domer KULTURYSTYKA.PL

Wysłana - 23 września 2009 12:08    Edytuj Cytuj
Nie ma to wplywu na jakosc, ew. przy wysokiem temp. lepiej surowke dac w osobny pojemnik, szczegolnie jak jest np z octem jablkowym czy winnym. Zoladek lubi cieply posilek, szczegolnie z rana. Pozniej juz nie ma takiej koniecznosci.

Moderator działu Odżywianie
Ekspert -

stary_wuja

Wysłana - 24 września 2009 11:45    Edytuj Cytuj
tez mam male pytanie... sa dostepne w sprzedazy jakies termosy na jedzenie , ktore jednak trzymaja troche temperatury???
bo cos mnie trafia jak wcinam zimna piers z kurczaka i ryz z warzywami ,ale zimne;/
wlasnie wybieram sie do wiekszego sklepiku,zeby sprawdzic czy takie cos posiadaja wogle;)

Odpowiedzi jest na 68 stron.      poprzednia  następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

[ART] CO JEŚĆ GDY JESTEŚMY W SZKOLE/PRACY? strona 1 i 20

Strony:  pierwsza  1  2  3  4  5  6  7  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37  38  39  40  41  42  43  44  45  46  47  48  49  50  51  52  53  54  55  56   57  58  59  60  61  62  63  64  65  66  67  68  ...  ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.