nie bede ukrywał że nie przeczytałem tych 18 stron wypowiedzi i jeśli było to sorki że powielam. Koleżka podał mi niedawno przepisa na niezłe żarcie na uczelnie/do pracy. Placuszki owsiane: Placki 100g płatków owsianych zalewamy gorącą wodą tak na styk żeby z nich nie wyciekała. Dodajemy trochę soli i jedno jajko. Robi się ciapka a’la ciasto. Robimy z tego 3 placki i wrzucamy na rozgrzaną teflonową patelnię bez tłuszczu. Po około 7 min powinny być zarumieniono i same odchodzić od patelni. Obracamy je i wrzucamy dodatki (kurczak 50g, ser50g, [to jest gramatura na 100g płatków a nie na jednego placuszka] sałata itp.) Jeszcze 5 min dochodzą na wolnym ogniu i gotowe. Czasem potrzeba 2 jajka żeby sie nie rozpadały. A takiego placka wyciągasz z plecaka i szmiesz jak kanapke.
Wartości: B:39g T:27g WW:69.3g Jak ktoś sie boi sera to można dać 100g cyca i wyjdzie podobnie w ilości makroskładników.
Pozdrawiam i smacznego.
1260228032000
domer KULTURYSTYKA.PL
Wysłana - 08 grudnia 2009 08:49
W skladowo w miare ok, ale sporo roboty. Nie wiem czy smakowo to bedzie dobre.
Moderator działu Odżywianie
Ekspert -
1260258564000
s.m.p.a. ODŻYWIANIE
Wysłana - 08 grudnia 2009 09:22
j/w poza tym masz rożne przepisy na placki w dziale kuchnia czy zrobisz na slodko czy nie od ciebie zależy jak dodasz trochę warzyw do tego placka i kurczaka nawet by stykło ale nie podchodzi mi kurczak z owsianymi jakoś chyba wolałbym zrobic placka z żytniej mąki i do tego kurczaka i warzywa ala tortilla ale możesz dać opinię jak zrobisz a spróbuj tez placka z bakaliami orzechami jajami i serem biały pozdr
Dzisiaj miałem taki pomysł na posiłek do szkoły, dość lekki powiedzcie czybędzie dobry :
Płatki kukurydziane + rodzynki + mleczko + białko z 30g
Rodzynek ze 150g, płatek to nie wiem... pół szejrkera zgniecionych ;D Myślicie, że da rade ? Chodzi mi głównie o to, czy węgli będzie na tyle, by nie zmarnować białka ?
do 1 Lipca 2010.
1260737166000
s.m.p.a. ODŻYWIANIE
Wysłana - 13 grudnia 2009 22:19
Szpetnysz zastanów się czy ludzie na dietach nisko ww marują białka ? wypadało by przedstawić całą dietę bo w tym posiłku masz mase ww i to nie dobrej jakości pozdr
A ja mam takie pytanie, biorę ryż do szkoły, tylko jak wiadomo on po pewnym czasie wysycha i je się go o wiele dłużej, robicie może jakieś sosy do ryżu ?
1260953504000
s.m.p.a. ODŻYWIANIE
Wysłana - 16 grudnia 2009 09:53
możesz próbować z jogurtem naturalnym mieszać przecier pomidorowy lub dodać czosnku granulowanego i przyprawy i będzie git