Jakie to miłe, gdy temat zamienia sie w studium psychologiczne mojej postaci, w ktorym poddaje sie w watpliwosc moją wiarygodnosc, przekreca moje slowa (przeciez w kwesti przykladowego drazka mowilem o tym, ze zamiast z 20 kilogramami moge podciagnac sie z 30 kilogramami), stawia diagnozę, a na sam koniec - z jaka swadą - pisze sie ze szkoda klawiatury na takie dyskusje...
Układanie diet i konsultacje z zakresu żywienia i suplementacji we wspomaganiu wysiłku i pracy nad estetyką sylwetki: diet.sportowa@gmail.com
Ekspert -
1205431636000
Kosiak07
Wysłana - 14 marca 2008 11:38
faftaq:
monohydrat i kre-alkalyn bralem sobie wedlug zalecen producenta, jak dobrze pamietam to wygladalo to w ten sposob: Mono: DT: rano na czczo 2kaps, przed treningiem 2kaps DNT: rano na czczo 2kaps, Kre-Alkalyn: DT: rano na czczo 2kaps, przed treningiem 2kaps DNT: rano na czczo 2kaps
Nie mowie ze kreatynina podniosla sie drastycznie po monohydracie, ale byla troche wieksza niz po kre-alkalynie.
OK. mnike chodzi o to czy wielkosc capsulki mono byla rowna wielkosci caspulki K.A. Innymi slowy ile gram K.A. i ile gram mono jadles w ciagu dnia. Nalezy tez poamietac ze w capsie monohydratu jest sama kreatyna (czyli 1g mono = 1g kreatyny), a w K.A jest mono i bufor, (czyli w 1g K.A. jest iles tam % kreatyny i iles substancji buforujacej). POza tym faktycznie nalzezaloby test przynajmniej powtorzyc, ilosc kreayniny w moczu moze zalezec nie tylko od spozywanej kreatny, ale przede wszystkim od diety, jak i inncy suplementow, czy posrednio (z tego co pamietam) - intesywnosci treningu.
Układanie diet i konsultacje z zakresu żywienia i suplementacji we wspomaganiu wysiłku i pracy nad estetyką sylwetki: diet.sportowa@gmail.com
Ekspert -
1205500168000
Lok0
Wysłana - 15 marca 2008 21:14
To chyba przykład mitu czwartego: Vault -> 1 miarka przed i jedna po treningu XTREME NO2 -> 6kap 1h przed posilkiem przed treningowym Omega-3 -> rano i do obiadu Aspagrin -> przed i po treningu, przed snem Trec Multi Pack 36 -> rano i do obiadu Taurine Mega Caps -> rano 1kap Lecytyna -> 5g rano Glukoza -> przed treningiem 30g, po treiningu 40g Gajner -> 60g 30-40min po treinngu WPC Ostrowia -> do śniadania 20g SNI Xtreme Pro Whey (WPC) -> po treningu 50g Universal Super Amino 5400 -> 10g
faftaq Imo masz duza wiedze i w wiekszosci wypadkow zgadzam sie wlasnie z takim punktem widzenia, jaki prezentujesz.
Wiecej takich forumowiczow! Gratuluje zwyciestwa, zasluzonego zreszta. SOG.
Ile trzeba wlozyc pracy by najlepszym byc? Tysiace godzin, 300 poza domem dni...
1206118970000
faftaq
Wysłana - 21 marca 2008 23:16
dzieki
Ekspert -
1206137803000
Maniek_M
Wysłana - 28 kwietnia 2008 11:22
Faf siedzisz w tych badaniach, odpowiesz mi na takie pytanie?Oczywisce jak masz na ten temat wiedze? Czy badaczom, kt wyszlo, ze KA konwertuje o 30% w wiekszym stoponiu niz mono do kreatyniny.Wskazali jako przyczyne ta czesc buforowana (jak piszesz sod czy cos tam).Nastepnie przeprowadzili kolejne badanie tym razem wyodrebniajac/oddzielajac z KA sod pozostawiajac mono (czy jest to w ogole mozliwe?) .Przeprowadzili badanie i wyszlo im wtedy, ze mono z KA nie konwertuje wcale lub w bardzo malym stopniu? Teraz cos od sobie. Jaja bylyby dopiero wtedy, gdyby w tym badaniu okazalo sie, ze po wyodrebnieniu z KA mono “minus” sod rezulatat 30% by sie powtorzyl. Co swiadczyloby, ze metoda badawcza byla specjalnie spreparowana, aby obalic "rewalacyjne dzialanie KA"opisane przez wynalazce (na kogos dziala, na kogos nie to juz indywidualne predyspozycje). Zaznaczam, ze nie jestem zagorzalym obronca KA, tylko takie podstawowe pytania nasuwaja sie po malych przemyslenieach (jestem bardzo dociekliwy
)
Niech masa bedzie z wami ....:)
1209374553000
bellcross7
Wysłana - 21 kwietnia 2009 18:57
SOG oczywiście
Demon's Day
1240333050000
Amentoris
Wysłana - 21 kwietnia 2009 19:27
A ode mnie wszedł sog, za robotę.
Mind is everything..
Ekspert -
1240334836000
King_Odin Trec Nutrition
Wysłana - 21 kwietnia 2009 21:44
dobrze, że ten temat został przy okazji odświeżony
jak robiliśmy ten konkurs miał być BARDZO przydatny w przyszłości można by zrobić jeszcze raz taki - zebra wszystkie MITY i podwiesić!