Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

[ART]Największe mity suplementacji by faftaq

faftaq

Wysłana - 13 marca 2008 19:07    Edytuj Cytuj
Jakie to miłe, gdy temat zamienia sie w studium psychologiczne mojej postaci, w ktorym poddaje sie w watpliwosc moją wiarygodnosc, przekreca moje slowa (przeciez w kwesti przykladowego drazka mowilem o tym, ze zamiast z 20 kilogramami moge podciagnac sie z 30 kilogramami), stawia diagnozę, a na sam koniec - z jaka swadą - pisze sie ze szkoda klawiatury na takie dyskusje...

Układanie diet i konsultacje z zakresu żywienia i suplementacji we wspomaganiu wysiłku i pracy nad estetyką sylwetki: diet.sportowa@gmail.com
Ekspert -

Kosiak07

Wysłana - 14 marca 2008 11:38    Edytuj Cytuj
faftaq:

monohydrat i kre-alkalyn bralem sobie wedlug zalecen producenta,
jak dobrze pamietam to wygladalo to w ten sposob:
Mono:
DT: rano na czczo 2kaps, przed treningiem 2kaps
DNT: rano na czczo 2kaps,
Kre-Alkalyn:
DT: rano na czczo 2kaps, przed treningiem 2kaps
DNT: rano na czczo 2kaps

Nie mowie ze kreatynina podniosla sie drastycznie po monohydracie, ale byla troche wieksza niz po kre-alkalynie.

Pozdrawiam
Kosiak

faftaq

Wysłana - 14 marca 2008 14:09    Edytuj Cytuj
OK. mnike chodzi o to czy wielkosc capsulki mono byla rowna wielkosci caspulki K.A. Innymi slowy ile gram K.A. i ile gram mono jadles w ciagu dnia. Nalezy tez poamietac ze w capsie monohydratu jest sama kreatyna (czyli 1g mono = 1g kreatyny), a w K.A jest mono i bufor, (czyli w 1g K.A. jest iles tam % kreatyny i iles substancji buforujacej). POza tym faktycznie nalzezaloby test przynajmniej powtorzyc, ilosc kreayniny w moczu moze zalezec nie tylko od spozywanej kreatny, ale przede wszystkim od diety, jak i inncy suplementow, czy posrednio (z tego co pamietam) - intesywnosci treningu.

Układanie diet i konsultacje z zakresu żywienia i suplementacji we wspomaganiu wysiłku i pracy nad estetyką sylwetki: diet.sportowa@gmail.com
Ekspert -

Lok0

Wysłana - 15 marca 2008 21:14    Edytuj Cytuj
To chyba przykład mitu czwartego:
Vault -> 1 miarka przed i jedna po treningu
XTREME NO2 -> 6kap 1h przed posilkiem przed treningowym
Omega-3 -> rano i do obiadu
Aspagrin -> przed i po treningu, przed snem
Trec Multi Pack 36 -> rano i do obiadu
Taurine Mega Caps -> rano 1kap
Lecytyna -> 5g rano
Glukoza -> przed treningiem 30g, po treiningu 40g
Gajner -> 60g 30-40min po treinngu
WPC Ostrowia -> do śniadania 20g
SNI Xtreme Pro Whey (WPC) -> po treningu 50g
Universal Super Amino 5400 -> 10g

Kliknij naprawdę WARTO!!

[http://www.otwieramy.pl/?p=166869]

Kamiru

Wysłana - 21 marca 2008 18:02    Edytuj Cytuj
faftaq
Imo masz duza wiedze i w wiekszosci wypadkow zgadzam sie wlasnie z takim punktem widzenia, jaki prezentujesz.

Wiecej takich forumowiczow!
Gratuluje zwyciestwa, zasluzonego zreszta.
SOG.

Ile trzeba wlozyc pracy by najlepszym byc? Tysiace godzin, 300 poza domem dni...

faftaq

Wysłana - 21 marca 2008 23:16    Edytuj Cytuj
dzieki

Ekspert -

Maniek_M

Wysłana - 28 kwietnia 2008 11:22    Edytuj Cytuj
Faf siedzisz w tych badaniach, odpowiesz mi na takie pytanie?Oczywisce jak masz na ten temat wiedze?
Czy badaczom, kt wyszlo, ze KA konwertuje o 30% w wiekszym stoponiu niz mono do kreatyniny.Wskazali jako przyczyne ta czesc buforowana (jak piszesz sod czy cos tam).Nastepnie przeprowadzili kolejne badanie tym razem wyodrebniajac/oddzielajac z KA sod pozostawiajac mono (czy jest to w ogole mozliwe?) .Przeprowadzili badanie i wyszlo im wtedy, ze mono z KA nie konwertuje wcale lub w bardzo malym stopniu?
Teraz cos od sobie. Jaja bylyby dopiero wtedy, gdyby w tym badaniu okazalo sie, ze po wyodrebnieniu z KA mono “minus” sod rezulatat 30% by sie powtorzyl. Co swiadczyloby, ze metoda badawcza byla specjalnie spreparowana, aby obalic "rewalacyjne dzialanie KA"opisane przez wynalazce (na kogos dziala, na kogos nie to juz indywidualne predyspozycje). Zaznaczam, ze nie jestem zagorzalym obronca KA, tylko takie podstawowe pytania nasuwaja sie po malych przemyslenieach (jestem bardzo dociekliwy )

Niech masa bedzie z wami ....:)

bellcross7

Wysłana - 21 kwietnia 2009 18:57    Edytuj Cytuj
SOG oczywiście

Demon's Day

Amentoris

Wysłana - 21 kwietnia 2009 19:27    Edytuj Cytuj
A ode mnie wszedł sog, za robotę.

Mind is everything..
Ekspert -

King_Odin Trec Nutrition

Wysłana - 21 kwietnia 2009 21:44    Edytuj Cytuj
dobrze, że ten temat został przy okazji odświeżony

jak robiliśmy ten konkurs miał być BARDZO przydatny w przyszłości
można by zrobić jeszcze raz taki - zebra wszystkie MITY i podwiesić!

HST PUSH & PULL - mój autorski "system" treningowy:[http://www.sfd.pl/-t589381.html]
Dieta LOW-CARB, art dla początkujących: [http://www.sfd.pl/-t655403.html]
Redukcja od A do Z - wszystko o redukcji:[http://www.sfd.pl/-t654560.html]
Takie wielkie, takie niewinne. A same niosą na grzbiecie skrzydlatą kostuchę. Polską śmierć.
Ekspert -

Odpowiedzi jest na 8 stron.      poprzednia  następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

[ART]Największe mity suplementacji by faftaq

Strony:  pierwsza  1  2  3  4  5  6  8   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.