Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Temat został odczytany 387 razy
słowa kluczowe: dextroza 
Autor

=>Dextroza<=

kkruszynaa

Wysłana - 16 maja 2005 12:49    Edytuj Cytuj

Sprawdź ile procent masz tłuszczu

Wlasnie przeczytalem ze kazde spozyte 50 g dextrozy powoduje &quot;wyssanie&quot; z tkanek okolo 250 ml wody (w przypadku stosowania kreatyny wiekszosc wody jest &quot;wysysana&quot; z miesni)
Wiadomosc tą zaczerpnolem z podrecznika do Farmakologi wiec nie sa to bzdury (dextroza jest czesto stosowana w lecznictwie jako srodek moczopedny)

W zwiazku z powyzszym lepiej zrezygnowac z dextrozy na rzecz innych transporterow kreatyny (ala, r-ala, tauryna, carbo)
P.S. Jezeli temat byl juz poruszany to prosze o skasowanie postu

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 16 maja 2005 14:38 
W większości przypadków polecamy:

Syntrax - Matrix 5.0

CENA: 185.00zł
Peak - Whey Protein

CENA: 149.00zł
Ultimate Nutrition - Horse Power

CENA: 129.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

Gralu

Wysłana - 16 maja 2005 14:38    Edytuj Cytuj
wiec jak w koncu jest?????

"...siłe by zbudowac niebo mozna znaleść w piekle..."52

GRALU => [http://www.insomnia.pl/moje_zdjatka_%3A__-t186612.html]

matysboss

Wysłana - 16 maja 2005 15:21    Edytuj Cytuj
Nie bede podwazal Twojej ksiazki z farmakologii, chociaz w mojej od biochemii nic o tym nie wspominaja
Ale jesli chodzi o stosowanie dekstrozy jako transportera kreatyny to sprawdza sie ona bardzo dobrze, pod warunkiem ze nie stosujesz jej zbyt dlugo.Ja osobiscie robiac cykl kreatynowy zaczynam go na dekstozie a pozniej (po jakichs 2 tygodniach) przechodze na carbo.Z tych suplementow wymienionych przez Ciebie carbo jest zdecydowanie najefektywniejsze.
Pozdro

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.