Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Właściciele oraz moderatorzy SFD.pl są zdecydowanymi przeciwnikami stosowania dopingu farmakologicznego w sporcie. Stosowanie dopingu jest nieuczciwym i niemoralnym zachowaniem. Doping jest sztucznym, nienaturalnym sposobem podnoszenia wydolności organizmu. Stosowanie dopingu jest zawsze niebezpieczne oraz niesie ryzyko utraty zdrowia a nawet życia. Czym bardziej amatorskie podejście do tego zagadnienia tym większe potencjalne ryzyko. Absolutnie nigdy nie należy stosować jakichkolwiek farmaceutyków bez konsultacji z właściwym lekarzem prowadzącym. Dział doping służy wyłącznie wymianie informacji, a informacje zawarte w nim nigdy nie mają charakteru instruktażowego i absolutnie jako takie nie mogą być traktowane. Wypowiedzi moderatorów jak i innych użytkowników działu nie są wytycznymi co do sposobów i metod stosowania farmaceutyków; chyba, że dana osoba jest znana jako lekarz właściwej specjalizacji, a jej dane zostały przez nią uczciwie podane w profilu i zweryfikowane przez właścicieli forum. Mimo to właściciele serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za ich doradztwo w tym zakresie (obecnie brak takich osób). Nakłanianie do stosowania dopingu jest przestępstwem i jest postrzegane przez właścicieli portalu jako skrajnie naganne, konsekwencją czego jest wykluczenie z grona użytkowników serwisu. Wszelkie ujawnione próby kupna lub sprzedaży farmaceutyków za pośrednictwem forum będą z całkowitą konsekwencją eliminowane a osoby uczestniczące w procederze i ich dane będą ujawnione organom ścigania. Uprzejmie prosimy o natychmiastowe reakcje i kontakt w przypadku napotkania na naszym forum powyższych zjawisk i sytuacji. Pomoże nam to w zachowaniu bezpieczeństwa użytkowników oraz legalności funkcjonowania forum.
Temat: Treść:
Temat został odczytany 11935 razy
Autor

*** Prawda o testosteronie ***

Adamos

Wysłana - 09 sierpnia 2004 23:06    Edytuj Cytuj

Sprawdź swoje BMI

Z uwagi na częste pytania w stylu "jakiego teścia wziąść?" czy "ile mi pójdzie po tym teście?" postanowiłem napisać krótki art i wyjaśnić lub przypomnieć parę faktów.

Testosteron to naturalny hormon produkowany w naszym organiźmie. Jak wiemy na rynku znajduje się cała masa preparatów testosteronowych. Mają one różne nazwy i często są im przypisywane różne właściwości. Dlaczego jednak mówi się, że działają inaczej i czy rzeczywiście to prawda?

Preparaty testosteronu różnią się od siebie okresem działania. Dzieje się tak za sprawą estrów. Estry to związki "umyślnie związane" z testosteronem w celu przedłużenia aktywności preparatu w organiźmie. Im dłuższy ester tym więcej czasu potrzeba na odczepienie go od aktywnego testosteronu zawartego w preparacie i tym samym działa on dłużej.

Jednak w każdym z tych preparatów znajduje się ten sam hormon (testosteron) a to czy osiągniemy bardziej suchą mase czy się cholernie zalejemy zależy tylko i wyłącznie od stężenia testosteronu w organiźmie czyli od podawanej dawki.

Enanthat jest długim estrem i trzymie się w organiźmie dłużej (ok. 21 dni). A to oznacza, że łatwiej jest uzyskać na nim wysoką kumulacje testosteronu niż w przypadku szybko "schodzącego" propionatu. Co za tym idzie efekty retencji wody są wówczas bardziej widoczne. Podobnie jest z omką, której najdłuższy estr trzymie się w organiźmie nawet do 4 tygodni!

Jednak jak mówie to wszystko zależy od podawanej dawki. Propionat jest estrem szybko działającym dlatego z góry wiemy, że nie osiągnie wysokich stężeń a branie go w mega dawkach na mase byłoby raczej głupim pomysłem (ze względu na ilość wstrzykiwanego oleju oraz nie małe wówczas koszty). Jednak robienie dłuższych cykli na mase bardziej jakościową z dodatkiem niskich dawek enana wcale już nie jest takie głupie.

Oczywiście najlepszym rozwiązaniem jest stosowanie arimidexu. Wówczas problemy aromatyzacji (zalewania wodą i odkładania tłuszczu spowodowanego nadmiarem estrogenów) nas nie dotyczą

Ale??? No właśnie jest jedno "ale". Cenaaaaa

Jesteś Wielki jeśli potrafisz wykorzystać swój potencjał!!

Adamos
Specjalista -

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 09 sierpnia 2004 23:10 
W większości przypadków polecamy:

Dymatize - Xpand Xtreme Pump

CENA: 119.00zł
Trec - NitroBolon

CENA: 134.00zł
SFD - SFD WPC Protein ECONO v2

CENA: 31.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

SFD

Wysłana - 09 sierpnia 2004 23:10    Edytuj Cytuj
sOg jak nic

Inko_Max

Wysłana - 09 sierpnia 2004 23:13    Edytuj Cytuj
A ja też dam Ci soga
Pozdrawiam

The future is coming on......

>>> Doping Division Force Crew <<<
Specjalista -

rezun

Wysłana - 09 sierpnia 2004 23:14    Edytuj Cytuj
****a zaczyna sie
A ja ci nie dam soga bo nie mam abona

BTW: polecam bardziej cynk niz ari.Od ceny zaczynając a koncząc na mniejszych jakby nie było, skutkach ubocznych.

hihihi
Ekspert -

ziele87

Wysłana - 09 sierpnia 2004 23:14    Edytuj Cytuj
spoko materiał Sog

"...Zawsze znajdzie sie szerszy co wielkosć wielkich pieprzy..."

Inko_Max

Wysłana - 09 sierpnia 2004 23:17    Edytuj Cytuj
Wszystko już gdzieś słyszałem i nie powalił mnei twój artykół na kolana ale jest spoko.
Tz. a co sądzisz o dawkowaniu propinatu 50mg c2d pwoedzmy 20-25ml na cykl z samego propa???

Specjalista -

Uriel

Wysłana - 09 sierpnia 2004 23:22    Edytuj Cytuj
Artykuł Adamosa nie ma walić na kolana Inko tylko ma być jakimś zaczepieniem dla zielonych tzn. nie dla mnie tylko dla nowicjuszy.

Adamos kiedyś pisałeś - o poziomie testosteronu podczas podawania Propionatu 50mg EOD - i doszliśmy do konkluzji, że nie robi to wiele dobrego ponieważ poziom testosteronu nie był znacząco podwyższony a jednocześnie ta wartość przyczynia się do blokady HPTA!

Dobrze prawię?

Be real - you have to make this shit your life. If you aren't in it all the way fully committed don't f***ing bother.
Ekspert -

Adamos

Wysłana - 09 sierpnia 2004 23:29    Edytuj Cytuj
Dokładnie Uriel! Poziom testa nie był znacząco podwyższony a u nie których mógł się okazać poziomem nawet za niskim (oczywiście przy blokadzie własnego wydzielania). Sam znam przypadek kolesia który brał samego propa 50mg EOD i odnotował spadki siły i masy!

Jesteś Wielki jeśli potrafisz wykorzystać swój potencjał!!

Adamos
Specjalista -

Inko_Max

Wysłana - 09 sierpnia 2004 23:30    Edytuj Cytuj
&quot; dla zielonych &quot;
To co waszym zdaniem brać lepiej jako jedyny testosteron propinata czy enanthata bo juz sam nie wiem miałem robić cykl jakoś na rok szkolny i teraz jestem w rozterce
U mnie koleś wszamiał mete 20mg/dziennie + 50mg propa c2d i miał pozytywne rezultaty straszny wzrost siły.
1-5Tygs: 20mg mety
1-6Tygs: 50mg propa c2d 20ml

Zmieniony przez - Inko_Max w dniu 2004-08-09 23:32:46

Specjalista -

Uriel

Wysłana - 09 sierpnia 2004 23:34    Edytuj Cytuj
Gdybyś miał dostęp do wszystkich odmian testosteronów to pewnie polecił Ci bym T. Heptylate. Prawdpodobnie przebija Enana/Cypio a może i Propa!

Be real - you have to make this shit your life. If you aren't in it all the way fully committed don't f***ing bother.
Ekspert -

Inko_Max

Wysłana - 09 sierpnia 2004 23:36    Edytuj Cytuj
No tak Uriel tylko weź pod uwage ,ze ja mam dostęp do propianta,enanthata,cypioanta no i agrovirin depot
Ehhh cięzkie jest życie

Specjalista -

Odpowiedzi jest na 9 stron.     następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

*** Prawda o testosteronie ***

Strony:  pierwsza  2  3  4  5  6  7  8  9   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.