Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

<<pytanie o odżywki>>

david1991

Wysłana - 28 stycznia 2007 16:31    Edytuj  Cytuj

Sprawdź ile procent masz tłuszczu

witam . mam 16 lat i dopiero zaczynam ćwiczyć. pytam czy warto zakupić odżywki białkowe ?? jesli tak to pisac jakie najlepiej kupic i ile na początek brac !!

"Shut The F*** up
and Train"

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 28 stycznia 2007 16:44 
W większości przypadków polecamy:

Trec - AAKG HardCore

CENA: 85.00zł
Olimp - THERMO STIM

CENA: 35.00zł
Trec - Hard Mass

CENA: 175.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

Cinqg

Wysłana - 28 stycznia 2007 16:44    Edytuj Cytuj
Na poczatek to sobie uloz diete i odpowiedni plan treningowy.A potem w zaleznosci od brakow w diecie kup sobie odzywke i dawkuj ja tak by owe braki uzupelnic.Nie jestem zbyt orginalny mowiac to wszytko,ale takie posty sa tu walkowane po milion razy.Kazdy powie Ci to samo co ja.Pozdro.

McGriff

Wysłana - 28 stycznia 2007 17:11    Edytuj Cytuj
jak masz diete to se kup, nie zaszkodzi

ArTyStA997

Wysłana - 28 stycznia 2007 17:19    Edytuj Cytuj
ja mysle ze jest sens

najpierw jakies bialkowe

a przy dluzszym stazu kreatyne

Cinqg

Wysłana - 28 stycznia 2007 18:16    Edytuj Cytuj
Tak,faktycznie nie zaszkodzi, ale kolega pyta sie czy WARTO.To ja odpowiadam ze nie majac diety niewarto.Bo jaki jest sens wydawania 100-150zl na bialko, jesli nie ma sie odpowiedniej diety.Przyrostow po tym miec nie bedziesz a dieta wyjdzie Cie taniej i na pewno efektywniej.

MDRAGON

Wysłana - 28 stycznia 2007 18:20    Edytuj Cytuj
rozpisz sobie diete - to podstawa Przy Twojej wadze(zakladam ze nie jest ona zbyt wysoka) nie potrzebujesz wspomagac sie bialkami. Wszystko dostarczysz z jedzenia.

Tak wiec polecam dział odżywania. Pozdr

trening -> ból -> rozwój

Ekspert -

Chong Li

Wysłana - 28 stycznia 2007 18:22    Edytuj Cytuj
Jakby się uparł to i mogą zaszkodzić. Najpierw dieta, a nie kupować na pałę.

Do autora - przy okazji coś o sobie napisz, jesteś ekto, endo ??, jak się teraz odżywiasz itp.

Pochlebcy są podobni do przyjaciół tak jak wilki do psów

KingCold

Wysłana - 28 stycznia 2007 18:31    Edytuj Cytuj
hetero?? homo

Co do tego, że przyrostów mieć nie będzie. Będzie miał jeżeli będzie ćwiczył, ale dzięki białku one nie wzrosną. Bo to zabrzmiało tak, jakby brał białko i nie rósł w ogóle

Koniec BB, czas na TS :)
dziennik treningowy TS, aktualny plan [http://www.sfd.pl/KingCold%2FdziennikTS%2Fnowy_plan_str.46_-_walka_o_475kg_w_TS-t447020-s46.html]

Chong Li

Wysłana - 28 stycznia 2007 19:37    Edytuj Cytuj
hetero?? homo w to nie wnikam

Wiesz, na ślepo nie ma co doradzać, przyjdzie ktoś i powie, że ma 18 lat, zaczął ćwiczyć i pyta się co brać. Ktoś mu doradzi w ciemno żeby sobie coś kupił. Gościu kupi gainera, weźmie według zaleceń z etykiety 200g dziennie. Gościu wraca po czasie na forum i się okazuje, że jest endo, zalał się tłuszczem, stracił kase i jeszcze do tego musi teraz sie pozbyć fatu.

Wiem, że skrajność ale żeby komuś coś doradzać to trzeba najpierw coś o nim wiedzieć. A o autorze tematu to niewiemy praktycznie nic.

Pochlebcy są podobni do przyjaciół tak jak wilki do psów

KingCold

Wysłana - 28 stycznia 2007 20:40    Edytuj Cytuj
Chong Li ale czy ja w jakikolwiek sposób napisałem, że nie ma o sobie podawać info czy coś?? Ja tylko stwierdziłem, ze czy tak czy tak skoro zaczyna przyrosty będą. Z białkiem czy bez i tak będą efekty. Sugeruję mu tym samym ćwiczenie bez białka bo jeżeli początki to nawet bez diety pójdzie, wystarczy dużo jeść chyba, że ma tendencję do otłuszczenia.

&quot;Bo jaki jest sens wydawania 100-150zl na bialko, jesli nie ma sie odpowiedniej diety.Przyrostow po tym miec nie bedziesz a dieta wyjdzie Cie taniej i na pewno efektywniej.&quot;

Czy dieta wyjdzie taniej? Hmm nie wiem.

Koniec BB, czas na TS :)
dziennik treningowy TS, aktualny plan [http://www.sfd.pl/KingCold%2FdziennikTS%2Fnowy_plan_str.46_-_walka_o_475kg_w_TS-t447020-s46.html]

Cinqg

Wysłana - 28 stycznia 2007 21:54    Edytuj Cytuj
Hmm...no ok.Co do tego czy wyjdzie taniej to faktycznie moze sie zapedzilem.Ale ze efektywniej to na pewno.Oczywiscie ze cwiczac bez diety odpowiedniej przyrosty i efekty beda, ale na pewno nie warto jest zeby koles wydawal ta 100 na samo bialko bo i po co?Zaloze sie ze to jedna z tych osob co mysla ze biorac bialko nagle wszedzie skoczy im +4cm.Hmmm...jakos nie widze zeby sam zainteresowany bral udzial w dyskusji.

Odpowiedzi jest na 2 strony.     następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

<<pytanie o odżywki>>

Strony:  pierwsza  2   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.