Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

<<<<<cel - perfekcyjna sylwetka<<<<< czas -7 miesiecy

Jendrek74

Wysłana - 26 stycznia 2010 14:51    Edytuj Cytuj
Witam, proponuję dla przedramion i łydek większą liczbę powtórzeń.
Te mięśnie wymagają tego - około 20.
Co do diety - ułóż coś sama ( białko 1,5 g na 1kg mc węglowodany 2g na 1 kg mc tłuszcze około 0,5 g na 1kg mc)
I oczywiście sog.
Pozdrawiam.

patrycja92

Wysłana - 26 stycznia 2010 15:35    Edytuj Cytuj
imponujące ciało...pisała Pani ze jest Pani amatorka,jak mozna dojść do takiego poziomu???jestem młoda i chciałabym zacząć ćwiczyć ale nie mam o tym zielonego pojęcia.nawet nie wiem od czego zacząć.

patrycja92

Wysłana - 26 stycznia 2010 15:38    Edytuj Cytuj
imponujace ciało...pisala Pani że jest Pani amatorką,jak można dojść do takiego poziomu?
jestem młoda i tez chciałabym zacząć ćwiczyc a nie mam o tym zielonego pojęcia...proszę o rade

izabel1a

Wysłana - 27 stycznia 2010 01:40    Edytuj Cytuj
do Jendrek74 : dieta juz dopracowana niemam czasu napisac &lt;duzo pracy, i treningow &gt;. dzieki za sugestie do treningu poprawie by czuc wieksze pieczenie lydek i przedramion , a po za tym trening jak sie podoba?? ...
do patrycja: to takiej sylwetki doszlam ciezka praca ale to dopiero poczatek i zdaje sobie z tego sprawe po pierwsze musisz pokochac to co robisz a nie czekac na efekty &lt;one przyjda same&gt; , zacznij sobie od prostych podstawowych cwiczen takich jak brzuszki pompki podciagniecia na drazku i duzoooooo biegania tzn ok 30 min 45 min dziennie na poczatku chodzi o przezwyciezenie samego siebie i lenistwa a potem to juz nałóg... zdrowy nałóg czytaj duzo artykółów w internecie znajdziesz naprawde wszystko z biegiem czasu zmien sobie diete ale nigdy nierob tych szybkich drastycznych diet ktore gwarantuja schudniecie 5 kg w tydz lepiej stracic 0.5 kg na tydz i miec trwale efekty po 2 miesiacach ... pisz dalej jesli potrzebujesz pomocy pozdrawaim
wiem ze obiecalam pisac co tygodniowe relacje ale niestty niewyrabiam w ten weekend postaram sie przysiasc i opisac co sie dzieje ...

chcą lub nie...i tak to osiagne

Jendrek74

Wysłana - 27 stycznia 2010 10:07    Edytuj Cytuj
Witam, trening - no właśnie, widzę tutaj kilka rzeczy do poprawy.
1. PLECY -unoszenie tułowia z opadu 4 s. ,16 pow., 50 sek odp.
To ćwiczenie wykonuj albo jako pierwsze, albo ostatnie.
Wsadzanie go pomiędzy podnoszenie na drążku a przyciąganie linki wprowadza chaos.
2. Biceps - -uginanie ramienia z sztangielka na modlitewniku 4 s. ,16 pow., 50 sek odp. Też nie bardzo. Bo według Twojej rozpiski zaczynasz od uginanie ramion ze sztanga nadchwytem ( czyli pozycja naturalna ramienia ) potem 2 ćwiczenie modlitewnik ( czyli Kąt) i 3 -uginanie ramienia podchwytem stojac - wyciag dolny (czyli znowu wracasz do naturalnego ustawienia ramienia )
- modlitewnik rób pierwszy albo ostatni
Cała reszta mi się podoba aż za bardzo. Za bardzo - ponieważ nie wiele tutaj można dodać ( jeśli zaszła by taka potrzeba )
Ten trening to właściwie granica możliwości.
I teraz odnoszę się do tego co napisałaś.
Chciałabyś przygotować formę na koniec roku.
A Ty już zaczynasz ostry trening właściwie redukcyjny.
Za 2 lub 3 miesiące ( czyli kwiecień ) osiągasz założenia I co dalej ? Jaki pomysł. Wychodzi na to, że przez całe lato będzie trzeba stać w miejscu i utrzymywać to co się osiągnęło. I to dobrze jak się uda. Ale na pewno nie będzie postępów.
Sportowiec, który startuje w zawodach (planuje cykle od zawodów do zawodów ) sportowiec nie startujący ( planuje od lata do lata )
Krótko, za wcześnie ten cykl zaplanowałaś. Spokojnie można było jeszcze 3 miesiące robić masę od maja wejść na spokojną redukcję.
Było by więcej materiału do obróbki. Niżej wklejam zdjęcia osoby o tym samym wzroście i wadze.
http://www.sfd.pl/winstrol_dla_dziewczyny-t533854-s6.html

I jeszcze jedna uwaga, lub prośba - wstaw swoje wymiary, jak będzie trzeba wkleje do porównania wymiary osób o podobnych gabarytach.
Pozdrawiam.

Zmieniony przez - Jendrek74 w dniu 2010-01-27 10:08:04

izabel1a

Wysłana - 27 stycznia 2010 21:48    Edytuj Cytuj
po pierwsze dziekuje za zainteresowanie... w treningu juz wprowadzilam korekty co do pleców kierowala sie tym ze podczas podciagania i przyciagania linki angazowane sa podobne grupy miesniowe a w unoszeniu tulowia w mniejszym stopniu ... dlatego chcialm zrobic podciaganie dac odpoczac gornym miesnia podczas unoszeniu tulowia i znow zaangazowac gorny odcinek ale pod innym katem dzieki przyciaganiu linki ... ale chyba zle wydedukowalam ;) ok biceps : bede konczyc na modlitewniku ta opcja wydaje mi sie najkorzystniejsza
a co do mojego zalozenia i celu to ja mysle tak ze co 8 tyg bede zmieniac trening czyli jakies 3 razy moje zalozenie to ladnie wyrzezbione cialo lecz nie moge byc zbyt zbudowana gdyz zamierzam startowac w zawodach model fitness widziales moze transmisje z tego roku zauwazylam ze dziewczyny nie byly zbyt rozbudowane... i niewiem czy w 3 miesiace naprawde uda mi sie osiagnac ta moja perfekcyjna sylwetke... boje sie trenowac juz na mase bo boje sie ze potem niezdaze zrobic ladnej definincji w 3 miesiace a tak to mam ponad 6 niewiem takie moje rozumowanie ale byc moze bledne czekam na wskazowki ...wymiary podam niebawem pozdrawiam

tiger2123

Wysłana - 27 stycznia 2010 21:55    Edytuj Cytuj
j/w , Jendrek ma rację , jestem pełen podziwu , sog leci za wytrwałość :)

Jendrek74

Wysłana - 27 stycznia 2010 22:01    Edytuj Cytuj
Bez wymiarów nie mogę wiele napisać, ale 3 miesiące to taki termin z rezerwą. Jeśli zaczyna się za wcześnie, to człowiek po prostu wypala się przed czasem. Ale zobaczymy jak tam z wymiarami i dietę też chciałbym poznać.
Pozdrawiam.

boleek123

Wysłana - 27 stycznia 2010 22:57    Edytuj Cytuj
iza, ladna, zdrowa sylwetka i dobry material do osiągnięcia celu, zycze wytrwalosci w treningu,
łap soga

izabel1a

Wysłana - 28 stycznia 2010 02:24    Edytuj Cytuj
Moje wymiary to :
Klatka: 89cm
Talia: 67cm
Biodra: 95cm
Udo: w najgrubszym miejscu 58cm, 5cm powyżej kolana 46cm
Łydki: 38cm
Przedramie: 23cm
Biceps: 30cm

DIETA!!
Sniadanie:
godzina 10;00
-owsianka z mlekiem
godzina 12;00
-1 kromka pampernikla z 50g szynki z indyka,bialko jaja,salatka ze swiezych warzyw,30g rodzynkow,30g orzechow wloskich
-1 kapsułka multiwitaminy i omegi3
godzina 14;00 TRENING
-carbo przed i podczas treningu
godzina 16;00
-mala bagietka razowa z maslem z oliwy z oliwek,100g gotowanej piersi z kurczaka,salatka warzywna ze swiezych warzyw
godzina 18;15
-salatka warzywna z 30g makaronu lub ryzu (ciemnego)
Kolacja:
godzina 20;30
-serek bialy z oliwa z oliwek

od 3 do 5 sokow z warzyw i owocow organicznych

Odpowiedzi jest na 11 stron.      poprzednia  następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

<<<<<cel - perfekcyjna sylwetka<<<<< czas -7 miesiecy

Strony:  pierwsza  1  3  4  5  6  7  8  9  10  11   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.